www.radiochango.com
GATS
CERCAR:       
Notícies
Artistes
 
 

Vol. II, nou disc de Pirat’s Sound Sistema (02.04.2007)

Enviar a un amicEnviar a un amic


Vol. II, nou disc de Pirat’s Sound Sistema Pirat's Sound Sistema tornen a la càrrega amb un nou grapat de cançons marca de la casa. El títol del nou disc, Vol. II, ja ens indica per on van els trets: estem davant d'onze cançons on el que prima és el concepte divers, l'exploració dels diversos gèneres i branques del gran arbre que és la música jamaicana. Sí, es basen en el reggae i el dancehall, però a Vol. II el que trobarem és, davant de tot, una noció de varietat. Per una banda, aquest sentiment es veu reforçat amb l'elaboració pròpia de tots els riddims (excepte un, Cristal Woman, riddim de cuny alemany produït per Teka per a Rootdown Records). DJ Merey i Fernando 'Dinki' Redondo han fet una feina rotunda en l'elaboració musical, mostrant-se polivalents, creatius i amb les idees clares. Això sona, nois. Per una altra banda, la varietat és explícita quan escoltem i repassem la llista de col·laboracions puntuals i les del personal que han format equip ferm. Des de Joan Garriga i Toty Arimany (La Troba Kung Fu) aportant veus i mescles, fins a Franki Da Silva (Martingala) o Uri P, Sister Castro, Héktor... entre altres. Però apart de featurings,el més destacable són les participacions de Gemma Soles i Leire Etxarri (ambdues de The Kinky Coocoo's) fent un treball magistral als coros de gairebé totes les cançons, les guitarres de Marc Serrats (Xerramequ Tiquis Miquis) o les de Javi 'Jeta' García (també de The Kinky Coocoo's, aportant apunts jazzístics, stacattos i retalls de sabi jamaicà) i els vents de Marcos Úbeda i Albert Benavent (Obrint Pas tots dos), que bufen les línies melòdiques a cinc dels onze tracks. Un bon equip que ha passat pels estudis La Ramona (BCN Pirat's Home), on Pirat's Sound Sistema, Merei i Fernando 'Dinki' han cuinat l'assumpte.


Reggae, rocksteady i dancehall a parts iguals són els ingredients. Bé, i una espurna de drum'n'bass i dues de dub. Clar, és el que té l'arbre. Que hi ha moltes branques. Obre el treball "Rapataplam", un reggae molt ben trenat que dóna pas a "Digues que faràs", que ens mostra un nou registre on el Soto i el Rodrigo es mouen com peix a l'aigua: inèrcia rocksteady pujadeta de bits, bailonga però a mig camí, sense acabar d'explotar en ska, que junt amb "Lletres de colors" marquen la cadència. I el track #3, "Pel teu bé", introdueix el tercer ingredient clau: dancehall. Bases electròniques, baixos dels gordos i mala òstia rimada que contrasta amb el caminar dels anteriors estils. I així fluctua el disc: "Ploren" i "L'Esquerda" criden a la revolta constant i a la mediocritat de la classe poderosa a cop de dancehall de nova factura, "Poc a Poc" (sobre Crystal Woman Riddim), "Això no és la solució" (amb Joan Garriga a les veus i Toty Arimany a la mescla) i "Tancs" amb un Soto i un Rodrigo excel·lents caminen a ritme de reggae. I la resta, uns regalets dels que tant ens agraden. Per una banda, "nosduchamos" és l'aportació més personal de DJ Merei, drum'n'bass sincopat, sabrosón i alliçonador amb la marca bolivariana del nostre veneçolà més estimat (i Robert Giviaqui aportant una bateria immensa, com les de al resta del disc, i Javi 'Jeta' fent classes magistrals de guitarres). I com a tracks ocults, un parell de remescles dub, en concret versió dub de "Lletres de Colors" i "Tancs".

Més info aquí

Pirat’s Sound Sistema
www.myspace.com/piratssoundsistema


Artistes relacionats:
Pirat's Sound Sistema


[amunt]

tornar


 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
 
 
Veure notícies a: Castellano | Français | Italiano | English | Català