www.radiochango.com
GATS
CERCAR:       
Notícies
Artistes
 
 

V CAIXA SABADELL ETNIVAL 2009 (21.05.2009)

Enviar a un amicEnviar a un amic


V CAIXA SABADELL ETNIVAL 2009

La cinquena edició del Caixa Sabadell Etnival aposta clarament per les músiques gitanes, sense perdre de vista, com en la resta d’edicions, la visió més contemporània i global dels gèneres que abasta aquesta modalitat. La música gitana, essencialment nòmada, sempre ha anat adaptant-se als llocs on ha arribat, canviant i transformant-se en funció de l’època i l’entorn musical.

D’aquesta manera, podem parlar de flamenc, rumba, klezmer i fanfàrries, fins a arribar a les fusions més modernes i difícilment classificables. Com a bona música errant que és, al llarg del seu viatge ha anat combinant diversos sons, s’ha valgut de diferents instruments i ha anat modificant els seus cants i melodies. És per tot això que podem afirmar que la música gitana és fusió entre cultures, és viatge i convivència, és fresca, lliure i sense complexos, i tot això ho és sense perdre mai la seva puresa innata.

En aquesta edició volem mostrar algunes de les seves diferents facetes, entre les quals podem trobar des del flamenc-blues de Raimundo Amador, fins al punk electrònic gitano de Balkan Beat Box, passant per una fanfàrria que gosa barrejar ritmes procedents dels Balcans amb l’ska, com ho fa Antwerp Gipsy-Ska Orkestra, o Xazzar, que ofereix una peculiar fusió del klezmer amb el rock i el funk, a més d’altres, com la Troba Kung-Fú, que transformen la rumba catalana en un còctel llatí, fins arribar a la bogeria hipnotitzadora del ritme disco balcànic de Shantel & The Bucovina Club Orkestar o el latin-flamenc d’Ojos de Brujo. Esperem que aquesta selecció d’artistes serveixi per descobrir noves músiques al públic més curiós i per gaudir als qui ja coneixen aquests grans artistes que formen el cartell del nostre 5è Caixa Sabadell Etnival.

Germán Quimasó
Director Artístic


www.obrasocialcaixasabadell.org/etnival


Artistes relacionats:
La Troba Kung-Fú, Ojos de Brujo, Xazzar


[amunt]

tornar


 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
 
 
Veure notícies a: Castellano | Français | Italiano | English | Català