www.radiochango.com
GATS
CERCAR:       
Notícies
Artistes
 
 

POSIDONIA FESTIVAL art i natura (20.04.2009)

Enviar a un amicEnviar a un amic


POSIDONIA FESTIVAL art i natura FORMENTERA acull la 2ª edició del

POSIDONIA FESTIVAL art i natura

del 22 al 24 de maig a Sant Francesc


El POSIDONIA FESTIVAL 2009 reuneix artistes i científics de diferents disciplines durant tres dies a Sant Francesc de Formentera per viure una gran festa que vol divulgar els valors de preservació de la Natura i de turisme sostenible

La segona edició del festival compta amb la participació de reconeguts professionals com JOSEP BOHIGAS, arquitecte, i JORGE WAGENSBERG, director de l'Àrea de Medi Ambient i Ciència de la Fundació "La Caixa"

Cinema, xerrades, concerts i activitats lúdiques a l'aire lliure, exposicions... El POSIDONIA FESTIVAL 2009 arriba amb un programa ric en contingut i diversió en un marc ideal per a l'ocasió: una illa que és exemple de conservació i preservació paisatgística

Enguany, el festival s'uneix a la celebració de l'Any Internacional de l'Astronomia decretat per les Nacions Unides i ret homenatge a la recuperació de les salines de Formentera
 

POSIDONIA FESTIVAL 2009

Sant Francesc - Formentera

dies 22, 23 i 24 de maig

Totes les activitats són gratuïtes

 
Et pots descarregar més informació i fotografies a: www.lacosta.cat

I per a més informació / ampliació de tota la programació: www.posidoniafestival.com


L'ECOFESTIVAL DE L'ART I LA NATURA

El "POSIDONIA FESTIVAL. Festival Internacional d'Art, Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible de l'illa de Formentera" és una fórmula innovadora de connectar l'ecologia, l'art i el turisme sostenible. És una festa única en un entorn ideal per a l'ocasió: Formentera, una de les joies del Mediterrani amb béns declarats com a "Patrimoni Mundial" per la UNESCO l'any 1999.   

Es tracta d'una trobada de caràcter festiu i divulgatiu de professionals, institucions polítiques i artistes locals i internacionals implicats en la tasca de preservació del Medi Ambient i de promoció del turisme sostenible. La posidònia, una planta submarina que contribueix a la conservació de l'espai i l'ecosistema mediterrani, és la bandera i símbol d'aquest festival que pretén difondre una Cultura de Pau i de respecte i conservació de la Natura.

El Festival vol ser un espai de difusió de valors, coneixements i pràctiques en pro de la preservació de la Natura i també una oportunitat per al desenvolupament sostenible, cultural i turístic de l'illa. Es tracta d'una experiència única i original que reuneix, durant tres dies i fora de la temporada durant la qual l'illa rep més visitants, destacades personalitats vinculades als temes que promou el festival des de diversos àmbits: ciència, art, ecologia i turisme.

El POSIDONIA FESTIVAL és un EcoFestival perquè adopta mesures concretes per funcionar d'una manera responsable i sostenible. En aquest sentit, durant la celebració del festival es minimitzaran les emissions d'Hidrogen de Carboni (CO2) per contribuir a frenar l'escalfament global i el canvi climàtic. En la mateixa línia, l'organització del POSIDONIA FESTIVAL pretén reduir la generació de residus, seleccionar-los per al reciclatge i utilitzar plàstic biodegradable per al material del servei de càtering.

El Festival arriba a la segona edició després de l'èxit del POSIDONIA FESTIVAL 2008, la celebració del qual va concloure amb el reconeixement tant del públic assistent, que va arribar a la xifra de 6000 persones, com d'institucions com les Nacions Unides (ONU) i la UNESCO, que va declarar-lo "Esdeveniment Emblemàtic del Decenni Internacional d'una cultura de pau i no violència per als nens del món". Per aquest motiu, el festival compta amb el patrocini d'aquesta institució. 
 

ASTRONOMIA I SAL: CONVIDADES ESPECIALS

El programa d'activitats del POSIDONIA FESTIVAL inclou conferències i taules rodones entre les quals hi ha la de l'arquitecte JOSEP BOHIGAS "Deconstruir contra el col·lapse mediambiental" (divendres 22, 17h) i la de JORGE WAGENSBERG, director de l'Àrea de Medi Ambient i Ciència de la Fundació "La Caixa", "Complexitat versus incertesa" (divendres 22, 19h).

Enguany, les Nacions Unides (ONU) han declarat el 2009 com l'Any Internacional de l'Astronomia i el POSIDONIA FESTIVAL s'uneix a la celebració programant activitats especials com "Visitem el cel!", una observació nocturna organitzada per l'Agència Aeroespacial de Barcelona. El Festival també ret homenatge a la recuperació de les Salines de Formentera a través d'actes com la projecció del documental "La Sal de Formentera" de Carmelo Convalia i la taula rodona "La Sal", amb la participació de l'historiador Santiago Colomar i el director de les Salines de Formentera David Calzada.

El programa ve farcit d'activitats lúdiques com ara concerts de diversos estils que tindran lloc a l'Escenari Principal de la Plaça de la Constitució de Sant Francesc: tarantella pizzica italiana de la mà del grup "Skaddia", pop flamenc a càrrec de "El Tio Carlos" i fusió cubana amb "Motor a gasolina", entre d'altres. A l'espai de la Carpa hi haurà actuacions de cabaret, de circ i de titelles. El Festival se celebrarà simultàniament a 6 espais (tots ells ubicats a Sant Francesc) on es repartiran, en total, una seixantena d'activitats. També hi haurà perfomances, projecció de pel·lícules, documentals i tallers de temàtica mediambiental, conferències, etc.
 

CONTACTE PREMSA "La Costa Comunicació":

Sandra Costa · 670 23 64 96: sandra@lacosta.cat

Emma Quadrada: colabora2@lacosta.cat

933 103 888 · www.lacosta.cat


www.posidoniafestival.comArtistes relacionats:
Marujita, El Tío Carlos


[amunt]

tornar


 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
 
 
Veure notícies a: Castellano | Français | Italiano | English | Català