www.radiochango.com
GATS
CERCAR:       
Notícies
Artistes
 
 

Multes per criticar Sharon a Barcelona - Concentració de suport - 03/10/05 12h00 (28.09.2005)

Enviar a un amicEnviar a un amic


Concentració de suport a les persones represaliades


La concentracion-rueda de prensa con la presentacion de las alegaciones en relacion con las multas de 3001 euros impuestas a seis activistas por la causa palestina que estaba programada para mañana viernes 30 a las 12h delante del Gobierno Civil (Pl. Palau) se ha trasladado al lunes dia 3 de Octubre en el mismo sitio y a la misma hora.

El hecho de coincidir esta accion con la resolucion del tema de l'Estatut nos ha visto obligados a cambiar de dia para poder garantizar la presncia de medios de comunicacion en el acto, cosa que el viernes hubiera sido dificil.

Os esperamos el lunes en solidaridad con los encausados.

******************************************************

En relació amb les sancions de 3.001 euros que la Delegació del Govern va imposar a membres del moviment de solidaritat amb Palestina per repartir banderoles amb la bandera palestina i un text denunciant la política d’Ariel Sharon entre la gent que acudia al Palau Blaugrana el dia del partit de bàsquet entre el Barça i el Maccabi de Tel Aviv (10 de febrer de 2005), els solidaris estan presentant una sèrie d’al·legacions per revocar la resolució de sanció.

Us volem fer saber que hem convocat una concentració de suport a les persones encausades coincidint amb el lliurament de les al·legacions. L’acte serà a la mateixa seu de la Subdelegació del Govern a Barcelona, al Pla de Palau, el lunes 03 de octobre a les 12 h. Agrairem tota mostra de suport que les persones amigues de Palestina ens puguin donar.En les al·legacions es fa constar que:


Ni el text ni la bandera són delicte
La bandera oficial de Palestina és un símbol identificatiu de país reconegut per les Nacions Unides (Resolució 43/177 del 1988) i pel Comitè Olímpic Internacional des dels Jocs Olímpics d’Atenes 2004.

Els fets relatats en l’escrit no es poden entendre com a falsos o provocatius, ja que són elements històrics i constatacions de la crònica política internacional, denunciats, fins i tot, per institucions com el Parlament Europeu o el Tribunal Internacional de Justícia de la Haia. Expressar-se a favor del respecte al Dret Internacional i humanitari era una actuació no sols no recriminable, sinó emparable. Si la intenció dels funcionaris del Cuerpo Nacional de Policia era evitar la difusió del contingut de l’escrit, estaria ratllant la contravenció de l’art. 607.2 del Codi Penal espanyol, que castiga a qui “negui o justifiqui” els delictes tipificats a la IV Convenció de Ginebra.


Vulneració de la llibertat d’expressió
La Constitució espanyola, en un dels seus articles de drets fonamentals (20.1.a), protegeix el dret a la “llibertat d’expressió”. Aquest Dret té un valor absolut en les valoracions sobre fets certs de transcendència pública o de conductes polítiques. No sols no es va permetre el dret de llibertat d’expressió, sinó que es pretén imposar una sanció administrativa per intentar exercir-lo.

Entenem que l’actuació dels funcionaris del Cuerpo Nacional de Policia en confiscar els escrits constitueix una censura al dret de llibertat d’expressió.


Biaix ideològic en la interpretació de fets i símbols
De l’atestat dels agents policials, no se’n dedueix cap conducta que es pugui considerar promotora de violència per part dels solidaris. Per contra, s’hi descriu que els que repartien les banderoles van ser “increpados por algunos aficionados del equipo israelí”, la qual cosa significa que foren precisament aquests els que mostraren una conducta que es podria considerar promotora de violència.

Si l’escrit estava redactat en català, pocs seguidors israelians el podien entendre. Per tant, les increpacions s’haurien d’atribuir més aviat a la bandera oficial de Palestina. Així doncs, si la bandera palestina pot ser un element a prohibir en un esdeveniment esportiu com una simbologia incitadora a la violència, per què no ho ha d’ésser també la israeliana? No consta que es fes un tracte paral·lel prohibint l’entrada al recinte de les banderes d’Israel.

Si “el público israelí asistente al encuentro reacció en todo momento mostrando un profundo rechazo a la presencia de los citados banderines”, es podria considerar que aquestes expressions sí que poden tenir una connotació xenòfoba, com a expressió d’odi a un poble, que prohibeix el nostre ordenament constitucional (art.14). Les “increpacions” dels seguidors de l’equip israelià no sols s’han obviat com a possible expressió xenòfoba, sinó que s’han convertit en una conducta fins i tot “protegible”.L’expedient sancionador fa una interpretació tergiversada dels fets, ignora conscientment el contingut de l’escrit i el dret a divulgar-lo i valora de manera absolutament alterada la conducta dels que exercien pacíficament un dret constitucional de llibertat d’expressió i de defensa del Dret Internacional i humanitari, en oposició als que van expressar amb increpacions aversió a símbols internacionals legítims. Per això, considerem que promoure i ratificar la proposta sancionadora és un acte qualificable de prevaricació, que tipifica i sanciona l’article 404 del Codi Penal.


Si voleu més informació sobre el cas, escriviu a boicot@debtwatch.org
Xarxa d’Enllaç amb Palestina
Boicot Preventiu
Plataforma Aturem la Guerra

SODEPAU
www.sodepaz.org


[amunt]

tornar


 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
 
 
Veure notícies a: Castellano | Français | Italiano | English | Català