www.radiochango.com
GATS
CERCAR:       
Notícies
Artistes
 
 

Festival Cruïlla de Cultures 2007 (20.05.2007)

Enviar a un amicEnviar a un amic


Festival Cruïlla de Cultures 2007 Catalunya està vivint un època on totes les ciutats volen tenir un festival de música, on els grans promotors engeguen a Barcelona un nou festival cada any, i on el públic festivalero d'arreu d’ Europa visita el nostre país cada estiu amb la intenció de combinar vacances i música en directe. Una part important d'aquests festivals es finançant amb diners públics i una altra part amb acords amb grans patrocinadors. El festival de músiques Cruïlla de Cultures es un “rara avis” en el moment en que estem. És un festival que busca la complicitat de tothom, mantenint la independència de gestió de la seva direcció, una empresa d’economia social que gestiona la Casa de la Música Popular de Mataró, però sobretot el Cruïlla es un festival amb ànima. Un festival que és possible gràcies a la implicació dels artistes i de les seves agències ,de les diverses administracions públiques, tant locals com autonòmiques que hi participen activament, dels patrocinadors que s'estan abocant i dels mitjans de comunicació. Però sobretot Cruïlla de Cultures és una realitat gràcies al teixit social que anem creant amb associacions d’immigrants, associacions de veïns,entitats governamentals i no governamentals, dinamitzadors socials i musicals, petites empreses privades i associacions d'empresaris. Tot això fa que l’ anomenada World Music o Música d'arrel s’estengui a tots els públics. La multiculturalitat és una realitat, no una moda esnob.

Musicalment el festival es vol definir amb aquells artistes que actualitzen i renoven les músiques d'arrel. Aquells que respectant la tradició fan quelcom de nou.
Aquest any farem un viatge per Sud Amèrica, passant per Cuba, Brasil, Mèxic i Uruguai, ens passejarem per Senegal i la Índia, i un cop a Europa visitarem Romania, Anglaterra i sobretot Espanya. Molt especialment tindran un paper protagonista aquells artistes de casa nostra. Aquest últim punt també està sent una de les característiques bàsiques del nostre festival. A més dels grans noms, trobarem propostes emergents catalanes com a teloners a tots els concerts.

A més a més, ens hem llançat a realitzar la primera producció pròpia del festival: hem reunit els millors músics de jazz de Catalunya en una formació sense precedents, la Barcelona Big Latin Ensemble, i els acompanyarà la gran dama de Cuba, Omara Portuondo, la veu de Buena Vista Social Club. Aquesta proposta, a més, servirà de nexe entre el Cruïlla de Cultures i el Grec, ja que es presentarà als dos festivals.

Com a novetat respecte a passades edicions, aquest any oferirem un munt d'activitats gratuites paral·leles als concerts de pagament: exposicions, curtmetratges, documentals, conferències, tallers infantils, tastets gastronòmics, tallers de dansa, tallers de percussió, murals, cercaviles.... amb la finalitat de que tota aquella gent que no consumeix música en directe gaudeixi també del festival.

Música de diversos paratges i una ciutat per gaudir-les.
Cultures disperses i una cruïlla on trobar-les.
Fusió, ritme i entreteniment a Mataró,
Cruïlla de Cultures 2007: Festival de Músiques.

Cruïlla de Cultures
www.cruilladecultures.com


Artistes relacionats:
D'Callaos, Les Touffes Krétiennes, Muchachito Bombo Infierno, Macaco, Lila Downs, BarXino, Fermin Muguruza, Nour, La Kinky Beat, Calima, Elbicho, Canteca de Macao


[amunt]

tornar


 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
 
 
Veure notícies a: Castellano | Français | Italiano | English | Català