www.radiochango.com
GATS
CERCAR:       
Notícies
Artistes
 
 

Cruïlla de Cultures 2008 (16.05.2008)

Enviar a un amicEnviar a un amic


Cruïlla de Cultures 2008 La quarta edició del festival Cruïlla de Cultures arriba amb una programació diferent que el consolida com una de les propostes més interessants de l’estiu.

Vivim un moment extraordinari pel que fa als festivals musicals. L’oferta creix i creix, tant pel que fa a la diversitat d’estils i de conceptes, com quan parlem del pes específic dels artistes participants. En aquesta situació, que ha generat una evident competència, des de Mataró apostem per un projecte de programació que podriem qualificar d’autor, allunyada dels grans noms mediàtics presents a la majoria d’esdeveniments i farcida de referències musicals poc conegudes o que no han aconseguit encara una visibilitat o un impacte dins l’escena que faci justicia al seu indiscutible nivell artístic.

Volem consolidar el nom de Cruïlla de Cultures com el d’un esdeveniment que arrisca en el seu plantejament artístic, que ofereix als seus espectadors la possibilitat de descobrir abans que ningú les propostes que obren els camins d’un futur que ja arriba. La nostra intenció és que el públic pugui recordar, quan hagi passat un temps, que va ser a Mataró on va descobrir o es va retrobar amb artistes que han entrat en la seva vida. En aquesta quarta edició aquest paper el jugaran formacions com la brasilera Orquestra Imperial, vint joves músics recuperant el so de les sales de ball cariocas de fa cinquanta anys, Fun-Da-Mental, formació sempre implacable amb el públic pel seu compromís polític i la seva contundència musical, o Barbatuques, un projecte de percussió humana com n’hi ha pocs al món.

El pes de les propostes vinculades a la tradició jamaicana i al hip hop, dues de les músiques que marquen el pas de les tendències actuals, és prou evident en la programació d’aquest any, amb presència d’artistes provinents de França (High Tone, Zenzile, Keny Arkana) i la arribada a Mataró d’un històric com Jimmy Clif, a més de la participació, sempre important en el nostre festival, d’artistes catalans vinculats a aquesta escena (At Versaris, The Pepper Pots, Pira’ts Sound Sistema). Per un altre cantó, amb l’objectiu expressat des de la primera edició d’apropar-nos a les persones amb les que hem de construir la nova realitat social de les nostres ciutats, comptarem amb la presencia de Khaled Izri, un dels artites més estimats i apreciats per la comunitat amazic, una de les més importants a Catalunya. Tot plegat, són alguns dels exemples del que succeirà a Mataró durant les primeres setmanes de l’estiu.

En aquest punt seria fácil dir que sembla que sigui ahir quan arrencava la primera edició del nostre festival. Però el cert és que tots els que hi treballem som prou conscients de l’esforç i la energia que hem hagut d’invertir per arribar on som. Un esforç i una energia que, per sort, tot el que envolta el fet musical generat pel festival compensa i de quina manera. Per aquest motiu, any rera any, quan arriba el moment, ens posem en marxa amb la mateixa il·lusió que el primer dia. Us convidem a participar i gaudir amb nosaltres de tot aquest llarg mes farcit de ritmes intensos i diversos. Llarga vida al Cruïlla de Cultures!

www.cruilladecultures.com / www.myspace.com/cruilladecultures
www.radiochango.com/catala/agenda/index.php?lugar=CRU%CFLLA+DE+CULTURES+2008

Cruïlla de Cultures 2008


Artistes relacionats:
La Pegatina, Zulu 9.30, Albert Pla, Pirat's Sound Sistema, D'Callaos, Son de Nadie, Keny Arkana, Roy Paci & Aretuska, Amparanoïa, Reigbord, Familia Rústika, Wagner Pá & Brazuca Matraca, EA!


[amunt]

tornar


 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
 
 
Veure notícies a: Castellano | Français | Italiano | English | Català