www.radiochango.com
GATS
CERCAR:       
Notícies
Artistes
 
 

Casting de músics del metro (13.11.2007)

Enviar a un amicEnviar a un amic


El passat 30 i 31 d'octubre es va realitzar en el Convent de Sant Agustí, Barcelona, la segona passada per a aspirants a músics del metro .
Ja en 2001 Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), l'Associació de Músics del Carrer (AMUC) i el Districte de Ciutat Vella van arribar a un acord per establir, d'una manera controlada, la presència del músical metro.
Actualment a Barcelona, el músic que vulgui exercir al metro ha de pertànyer a AMUC, pagar una quota anual i presentar-se a un cásting per a optar a un dels 32 punts que tenen reservats aquesta associació dintre de la xarxa del metro. En cas contrari , la nova Llei Ferroviària de Catalunya, aprovada ahir, 12 de novembre de 2007, ho considera una acció incívica, aquesta actitud pot arribar a sancionar-se amb 6.000 euros . L'Associació de Músics del carrer diu realitzar aquestes “proves d'idoneïtat “ per a promoure els espais d'ús públic com fòrums generadors d'art i artistes a més de promoure als artistes que realitzen les seves actuacions de manera espontània en els espais d'ús públic i als seus productes.
Aquestes proves consisteixen a interpretar tres temes, triats a l'atzar pels membres del jurat, d'entre una varietat d'entre 20 cançons del propi repertori de cada músic. Després de l'actuació, el jurat puntuarà l'espectacle sota uns mateixos criteris: la qualitat, la varietat temàtica i la possible convivència ambiental dintre de les instal·lacions del metro, entre altres paràmetres.
AMUC està negociant actualment amb l'Ajuntament de Barcelona per a aplicar aquesta mateixa fórmula als carrers de la ciutat. Más de 70 músics i artistes es van presentar a l'últim cásting d'octubre, alguns mai havien actuat abans a la via pública, uns altres portaven anys guanyant-se la vida d'aquesta forma i provaven sort per a evitar les multes, però cap d'ells es plantejava deixar de tocar.
I esque, ¿És possible que la iniciativa personal de sortir a tocar un instrument hagi de veure's subjecta a l'aprovació del jurat d'una associació per a considerar-la legal? És realment possible promoure l'art en els espais públics d'aquesta forma?

Marta Pujol
www.martapujol.com


[amunt]

tornar


 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
 
 
Veure notícies a: Castellano | Français | Italiano | English | Català