www.radiochango.com
GATS
CERCAR:       
Notícies
Artistes
 
 

3r Caixa Sabadell - Etnival 2007 (07.05.2007)

Enviar a un amicEnviar a un amic


3r Caixa Sabadell - Etnival 2007 El Caixa Sabadell Etnival existeix a partir de tres vocacions particularment sentides per l’Obra Social Caixa Sabadell: el foment de la cultura, l’aposta per la diversitat i l’esperit solidari. Així, el cap de setmana de Sant Joan, del 22 al 24 de juny, Girona acollirà un esdeveniment musical que no s’esgota amb la qualitat de les interpretacions, sinó que vol ser un punt de confluència entre els joves i les diverses tradicions musicals que són l’expressió d’un món cada vegada més intercomunicat.

La difusió de la bona música, la que connecta amb la sensibilitat de l’oient i el vivifica, ha estat una de les preocupacions constants de l’Obra Social Caixa Sabadell i fins ara s’ha traduït en múltiples concerts populars. Però aquesta vegada l’opció surt de la música anomenada clàssica per entrar en la diversitat ètnica, amb ganes d’explorar el potencial de cada tradició nacional. És amb aquest propòsit que el 3r Caixa Sabadell Etnival reunirà tretze grups d’arreu del món al llarg de tres jornades intenses.

Totes les actuacions seran a l’aire lliure i totalment gratuïtes. La coincidència amb la revetlla fa que s’aconsegueixi ampliar l’oferta d’activitats per a aquesta nit màgica combinant les propostes més econòmiques i populars amb la millor qualitat musical.

Si Girona és el marc de la trobada, no és a l’atzar. Caixa Sabadell gaudeix d’una bona implantació popular tant en aquesta capital com a les seves comarques i ja són moltes les actuacions que hi compartim, en especial amb l’Ajuntament de Girona, que sempre ens ha dispensat una acollida immillorable.

Entre tots, doncs, volem aconseguir que el 3r Caixa Sabadell Etnival es consolidi com a cita de referència per als qui apostem pel contacte entre cultures.

Caixa Sabadell Etnival és un festival que reflecteix la realitat musical que ens envolta. Vivim en un món on existeix una fusió entre diferents cultures i tradicions, on podem trobar associacions, restaurants, botigues i veïns de diverses procedències. On l'antic i el modern conviuen en els barris i en les seves gents.

Tot això, sumat als moviments migratoris, ha intensificat i accelerat aquest mestissatge cultural. També les telecomunicacions i la globalització han acostat cultures remotes i desconegudes a tots aquells que s'han interessat per conèixer-les.

Com a conseqüència d’aquestes relacions interculturals neix una cultura mestissa, on artistes d'altres països comencen a experimentar amb els sons del país en el qual viuen creant una musica influenciada pels seus llocs d'origen, i on també els artistes nacionals adopten colors, sons i formes que vénen des d'altres racons del món.

En els últims anys s'ha produït un important creixement de la immigració a l’estat espanyol, i Catalunya n’és un clar exemple ja que acull un important moviment de mestissatge cultural.

El 3r Caixa Sabadell Etnival oferirà una àmplia mostra del mestissatge que podem trobar en el panorama musical actual i seguirà treballant per a donar a conèixer els joves artistes que treballen en aquesta línea. rumba reggae, salsamuffin, ska swing, cumbia calatana, reggae raï electrònic, rumba fusió mediterrània o electro flamenc andalusí són els estils de que podrem gaudir dins d'aquest 3r Caixa Sabadell Etnival.

Alguns dels grups participants en el 3r Caixa Sabadell Etnival han escollit aquest escenari per tal de presentar els seus cedes editats recentment com és el cas de:

   · Voràgine dels 08001 (Workingprogress Records / K-Indústria – Abril 2007 )
   · Finissimo de Alamedadosoulna (Dosoulna Records / Iberoautor – Maig 2007)
   · Política De Verbena dels Gertrudis (Mass Records / K-Indústria – Abril 2007)
   · Azul de Calima (Colorecords / Emi – Maig 2007).

Cal destacar, a més, que Toumani Diabaté actuarà per primer cop a Catalunya amb la Symmetric Orchestra, en un concert en el que presentarà el seu disc Boulevard De L’Independance editat l’any passat.

També Sargento Garcia aprofitarà el seu pas per el 3r Caixa Sabadell Etnival per actuar per primera vegada a Catalunya amb la seva nova formació.

El cartell d’enguany es completa amb formacions consolidades com Macaco, Nómhadas, Los Patriarcas de la Rumba & Sabor de Gràcia, Zulu 9:30, Möondo, Rauxa o els Always Drinking Marching Band.

L’equip de producció artística del 3r Caixa Sabadell Estival l’integren Juan Carles Gonyalons, Germán Quimnasó i Oriol Carbonell.

3r Caixa Sabadell Etnival
www.obrasocialcaixasabadell.org/ETNIVAL


Artistes relacionats:
08001, Macaco, Gertrudis, Rauxa, Calima, Sergent Garcia, Zulu 9.30, Alamedadosoulna


[amunt]

tornar


 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
 
 
Veure notícies a: Castellano | Français | Italiano | English | Català