www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
Konsciència Social
 Temes Konsciència
 . Àfrica  
 . Amèrica del Nord  
 . Amèrica Llatina  
 . Àsia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient Mitjà  
 
 . Comerç Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicació  
 . Política  
 . Religió  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

VAL LA PENA?

el 06.02.2007

Jaume Asens, vocal de la Comissió de Defensa del Col•legi d'Advocats, i Gerard Pisarello, vicepresident de l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals, publicaven el dia 1 de febrer un article al diari El país, que hem recollit aquí, a Barcelonaldia. Hi feien un balanç del primer any de l'ordenança cívica, més que res analitzant els objectius que es perseguien, els mètodes seguits per l'ajuntament barceloní, i els resultats reals a nivell de ciutadania.
No tornarem a analitzar l'oportunitat i el contingut de l'ordenança cívica que ja hem fet en altres ocasions, sinó un aspecte que subratllen els autors de l'article i que sembla prou significatiu.
Deien els autors: "Sería injusto, en cualquier caso, atribuir a las autoridades barcelonesas la paternidad de este modelo que identifica la seguridad ciudadana con una cruzada punitiva contra las pequeñas ilegalidades, la marginalidad social o cierta disidencia política y cultural. Sus antecedentes se remontan al menos a las viejas Leyes de Vagos y Maleantes y guardan un estrecho parentesco con las políticas de "tolerancia cero" impulsadas por Rudolf Giuliani, en Nueva York, o por Nicolás Sarkozy.". Gaire bé res!.

El que fa l'actual govern municipal de Barcelona, segons els signants de l'article, ve a ser una continuació de la franquista llei de Vagos y maleantes, i en tot cas molt emparentat ideològicament amb les polítiques més dretanes de Rudolf Giuliani a Nova York, o de Nicolás Sarkozy a França. I no ho diu l'extrema esquerra antisistema, sinó gent d'institucions prou acreditades com el Col•legi d'Advocats o l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals. Podríem insistir, naturalment, en la idea que el tripartit, també el municipal, no és un bloc ideològic d'esquerres (segons els autors de l'article, en tot cas practiquen polítiques pròpies de la dreta més recalcitrant) sinó un conglomerat molt divers que s'alia només per aconseguir una quota de poder. Podríem remarcar que les diferències entre el grup majoritari socialista i el soci minoritari ecosocialista són molt més grans que les que hi pugui haver entre els socialistes i els convergents, i que amb tanta disparitat interna és molt difícil aconseguir un bon govern, tal com hem vist darrerament amb les sonades divergències entre els socis de govern al consistori barceloní. En qualsevol cas, algú potser s'hauria de plantejar si val la pena sacrificar tot el seu bagatge nacionalista per fer una pretesa aliança d'esquerres la política de la qual no va gaire més enllà de les lleis franquistes, o dels plantejaments ultraconservadors de Rudolf Giuliani o Nicolàs Sarkozy. De veritat val la pena?


BARCELONALDIA
barcelonaldia.wordpress.com

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016