www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
Konscičncia Social
 Temes Konscičncia
 . Ŕfrica  
 . Amčrica del Nord  
 . Amčrica Llatina  
 . Ŕsia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient Mitjŕ  
 
 . Comerç Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicació  
 . Política  
 . Religió  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

Un petit primer pas en la construcció d’una alternativa anticapitalista

el 10.06.2009

Més de 25.000 voluntats per a seguir impulsant una esquerra anticapitalista y combativa

Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Amb un percentatge d’abstenció del 54%, (i que a Catalunya arriba al 62,4%) les elecciones europees han donat la victòria al PP, que surt indemne dels seus nombrosos escàndols de corrupció. La fortalesa electoral, i social, d’aquest Partit és un motiu de profunda preocupació per a totes les gents d’esquerres i al que només podrem plantar cara creant una resposta social d’esquerres a les polítiques de dretes, les apliqui qui les apliqui, i al “ sentit comú dominant” conservador que avui impera a la societat espanyola. El PSOE perd les eleccions i més de 5 punts pel que fa a les generals, aprofundint la sensació de vulnerabilitat enfront d’una dreta crescuda, després dels seus èxits a Galícia, el seu paper clau a Euskadi i la seva victòria ara a les europees.

La victòria del PSC a Catalunya, no amaga el seu descens important en vots. La situació catastròfica de la socialdemocracia europea, que s’esfondra fins a mínims històrics en països com França, Alemanya, Itàlia i Gran Bretanya, ha estat utilitzada per la
 direcció del PSOE per a maquillar el seu resultat, però això no pot ocultar que el projecte de Zapatero està seriosament tocat, i la seva política de connivència amb les classes dominants, i en particular amb el capital financer i les constructores, en la gestió de la crisi económica només pot agreujar aquesta deriva.

IU-ICV manté els seus dos eurodiputats, però no aconsegueix frenar la pèrdua de vots que sofreix elecció rera elecció i perd un 10% del seu electorat pel que fa a 2004. El descens d’ICV a Catalunya, en més de 30.000 vots, confirma la seva tendència a la baixa i el creixent malestar per la seva política social-liberal, i repressiva, al govern d’Entesa, allunyada dels moviments i les lluites socials. El descens d’ERC confirma també el desgast de les tres forces del govern tripartit.

Iniciativa Internacionalista obté un molt bon resultat, tot i que es queda lluny de treure un escó, amb 175.000 vots, aconseguits en un 80% a Euskadi i Nafarroa, on l’esquerra abertzale manté un pes decisiu, i amb un resultat apreciable a Catalunya amb 16.576 vots.

Revolta Global-Esquerra Anticapitalista i Izquierda Anticapitalista concorria per primera vegada a unes eleccions i obté 25.243 vots, un 0,16%, a tot l’Estat espanyol i 5.111 vots, un 0’26%, a Catalunya. És un resultat petit, però que, en la seva modèstia, obre les portes per a construir una referència política de l’anticapitalisme organitzat a Catalunya i a l’Estat espanyol i que confirma que varis milers de persones estan disposades a donar suport a noves opcions polítiques al marge de les tradicionals. És un bon començament.

El nostre objectiu ha estat que les eleccions del 7 de juny permetessin visualitzar l’existència d’opcions alternatives a l’esquerra oficial centrada en la gestió del sistema per anar donant passes en la construcció d’una alternativa anticapitalista a Catalunya. Per fer-ho, l’esquerra catalana té el repte de buscar aliances i confluències entre les diverses opcions de l’esquerra combativa i anar construint, entre totes i tots, una nova opció alternativa. L’impuls del 7 de juny ens hauria d’ajudar a fer-ho.

Agraïm sincerament la confiança de tota la gent que ens ha votat, als centenars de persones que han participat als comitès de suport i que han treballat molt, i bé, en aquesta campanya i a tots i totes els amics i amigues que ens han transmès il.lusió i ens han donat les energies necessàries per a arribar fins aquí.

La campanya de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista hem intentat que fos un exemple de com es pot fer política d’una altra manera, amb activistes dels moviments socials i amb un vincle estret amb les persones que lluiten. Els vots que hem obtingut són el reflex d’aquesta campanya que s’ha perllongat durant 6 mesos, des que vam començar la recollida de les 15.000 signatures per a poder presentar-nos, i són un aval, reduït, però molt valuós, per a encarar les tasques immediates que tenim per davant: l’organització de les resistències socials unitàries front a la crisi, la preparació de la Vaga General que es ve reclamant des de diferents sectors de l’esquerra sindical i social, i la resposta unitària a la Presidència Espanyola de la Unió Europea que comença al gener de 2010 i en la qual hauríem de seguir denunciant que no volem aquesta Europa del capital que intenten imposar-nos.

Perquè per a nosaltres, el 7 de juny ha estat només el començament. Com deien al maig del 68...

No es més que el principi, continuem el combat!

Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

8 de juny de 2009.


www.revoltaglobal.cat

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016