www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
KonsciŔncia Social
 Temes KonsciŔncia
 . └frica  
 . AmŔrica del Nord  
 . AmŔrica Llatina  
 . └sia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient MitjÓ  
 
 . Comerš Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicaciˇ  
 . PolÝtica  
 . Religiˇ  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

Primer judici a Espanya contra les descÓrregues lliures

el 20.05.2009

La batalla de les descàrregues a internet viu un nou episodi. Aquesta vegada, quatre discogràfiques (Sony, Universal, Emi i Warner) han portat a judici a Pablo Soto, creador de diversos programes d'intercanvi, coneguts com a p2p, a l'estil d'eMule o Napster. Les discogràfiques demanen una indemnització de 13 milions d'euros, en nom de la protecció dels drets d'autor i per evitar la pirateria.


Les discogràfiques, que es resisteixen a deixar perdre el seu imperi, acusen a Pablo Soto de competència deslleial, ja que diuen que gràcies als seus programes (Manolito, Blubster i Piolet), infinitat d'usuaris s'han descarregat pel·licules i cançons. L'altra posició, és la d'intercanvi lliure d'arxius, pel que l'autor manifesta que no és responsable de l'ús que en fan els usuaris, a la vegada que no es considera l'heroi de les descàrregues lliures.

És la primera vegada que se celebra un judici a Espanya per aquest assumpte i que es posa al creador de programes d'aquest tipus entre les cordes. El cas es tracta des de la via civil, ja que la penal està en procés de legislació. El govern espanyol estudia la possibilitat d'implantar el polèmic model francès que censura de forma estricta als usuaris que descarreguen arxius en p2p. En cas d'aprovar-se aquesta llei, portarà de ben segur nous episodis polèmics en una batalla que no sembla que tingui ni un final clar ni proper, com tampoc el judici contra Pablo Soto, que va començar ahir a Madrid.


Tercera Via
www.terceravia.org

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016