www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
Konsciència Social
 Temes Konsciència
 . Àfrica  
 . Amèrica del Nord  
 . Amèrica Llatina  
 . Àsia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient Mitjà  
 
 . Comerç Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicació  
 . Política  
 . Religió  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

POLÍTICA D'HABITATGE?

el 22.02.2007

Un bon maquillatge pot fer miracles. I, en això, l'equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona en són uns experts. La setmana passada presentaven, com si fos tot un èxit, el sorteig de 1509 pisos protegits, tant de compra com de lloguer. Amb les dades objectives a la mà semblava difícil maquillar un dels desastres més estrepitosos de la política municipal de les darreres dècades, fent que aparenti un resultat mínimament acceptable, però com a mínim ho han intentat.

La política municipal d'habitatge en tot aquest temps no és que hagi estat inexistent, sinó que ha estat perniciosament adversa: s'ha afavorit l'especulació fins a límits només equiparables a la pitjor època Porcioles; s'ha propiciat el gran negoci de les constructores que, conscients que podien jugar amb la necessitat dels barcelonins d'accedir a una vivenda, han disparat els preus artificiosament, fent-los prohibitius per a la majoria i obligant a molts joves a marxar de la ciutat; d'acord amb el sector immobiliari han preferit vendre solars abans que fer-los servir per a moderar el mercat de l'habitatge, tot per no perjudicar els seus milionaris interessos; i la majoria de les promocions d'habitatge protegit ben just si han servit per a cobrir les urgències creades per la seva pèssima gestió, per recol•locar els afectats dels seus bunyols urbanístics, com ara el Carmel, el Turó de la Peira, el Bon pastor….

Davant d'això, presentar com a exitós el sorteig d'uns pisos promoguts per l'Ajuntament és sezillament d'una cara dura i d'un desvergonyiment fora mida. En primer lloc, perquè aquests 1509 pisos són els mateixos que ja ens han publicitat altres vegades, i a cada tràmit que fan els presenten com si fos una nova iniciativa. Tant és així que aquestes pisos corresponen a l'execució retardada dels incompliments del període 2000-2003, de manera que aquesta legislatura que ara s'acaba es pot dir que haurà passat en blanc. Però no solament aquests pisos no deixen de ser un deute pendent d'anteriors legislatures, sinó que també en aquest cas s'està fent trampa: han sortejar uns pisos, ara, a les envistes de les eleccions, que en la majoria dels casos no estan acabats, i en alguns altres ni tan sols s'han iniciat.

En qualsevol cas es tracta de 1509 pisos que es sortejaven entre 5.500 sol•licituds. És a dir que la promoció municipal, que ja arribava amb tant de retard i que encara no està acabada, cobreix un 2'771% de les peticions. Unes peticions que només representen una petita part de la demanda real, ja que aquesta convocatòria era restrigida a persones amb unes determinades característiques, i segurament que molts barcelonins van desistir optar-hi coneixent la forma de procedir de l'Ajuntament. En realitat, doncs, la promoció municipal que presentaven amb tant de cofoisme no arriba a cobrir ni un 1% de les necessitats reals de la ciutat. Un percentatge ridícul i insignificant.
I encara queda una darrera incògnita. A part d'alguna denúncia presentada per irregularitats en el procés, el cert és que s'han sortejat 1509 pisos, quan en realitat n'hi havia 1554. On han anat a parar els altres 45? S'han perdur pel camí, algú s'havia descomptat, s'han adjudicat a dit, hi havia comissions o favors pendents de liquidar…? Algú hauria de donar explicacions, com a mínim.


BARCELONALDIA
barcelonaldia.wordpress.com

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016