www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
Konsciència Social
 Temes Konsciència
 . Àfrica  
 . Amèrica del Nord  
 . Amèrica Llatina  
 . Àsia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient Mitjà  
 
 . Comerç Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicació  
 . Política  
 . Religió  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

PLAÇA DE LES GLÒRIES, MÉS PENA QUE GLÒRIA

el 21.03.2007

Fa temps que des de diversos sectors polítics i ciutadans es venia reclamant una remodelació a fons de l'anomenada plaça de les Glòries. Més que una plaça era una cruïlla de les grans artèries de la ciutat, Gran Via, Diagonal i Meridiana, resolta de la pitjor manera possible. Sembla que finalment l'Ajuntament s'ha compromès (fàcil comprometre's quan s'està a les acaballes) a enderrocar l'enorme tambor circulatori que ocupa aquest espai. Als socialistes els ha costat arribar a aquesta conclusió, malgrat les evidència del bunyol urbanístic. I els ha costat perquè accedir a enderrocar-lo ara, quan només fa 25 anys que es va construir, és admetre que es va cometre un error moumental. És impensable i insostenible que una obra pública d'aquestes característiques tingui només una vida útil de 25 anys.
Sembla que el que ha fet canviar d'opinió als responsables municipals no és la irracionalitat de tan megalòmana estructura, ni la inconveniència i perjudici per als veïns de la zona, sinó que ara aquest escalèxtric desdiu la nova ciutat d'alt standing que s'ha creat a Diagonal Mar, i sobretot desllueix el símbol d'aquesta nova Barcelona fashion (abans en dèiem pija) que és la torre Agbar. Quan es va construir, en motiu dels Jocs Olímpics, es va tenir en compte només la funcionalitat de distribuir un trànsit que aquest model de ciutat feia cada vegada més insostenible. Tan insostenible com s'ha demostrat que era la mateixa estructura que s'alçava a la plaça de les Glòries i que ara es reconeix que s'ha d'enderrocar. Poc importaven els veïns de la zona; una zona que quedava al marge de la ciutat i dels interessos dels seus dirigents, fins que van descobrir les immenses possibilitats especulatives que oferia l'obertura de la ciutat cap a Diagonal Mar.
És aquest model de ciutat fet a batzegades, pensat per al lluïment d'unes minories amb grans esdeveniments on el que interessa és la imatge d'aparador de la ciutat. Un model que ha fet de Barcelona una ciutat impossible per a moltíssima gent, la que no té els diners per a pagar els preus desmesurats de les vivendes que ha propiciat la política d'aquest govern municipal. La mateixa gent que era oblidada als barris considerats de poc interès especulatiu, com el de la Plaça de les Glòries en el moment de construir-hi l'irracional tambor circulatori.
Però, ara sí, els hotels i les construccions d'alt standing guanyaran encara més rellevància, i valor econòmic, si se suprimeix el pas elevat de la Plaça de les Glòries. Per als veïns no valia la pena, per a aquests sí. S'han cobert de Glòria!


BARCELONALDIA
barcelonaldia.wordpress.com/

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016