www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
Konsciència Social
 Temes Konsciència
 . Àfrica  
 . Amèrica del Nord  
 . Amèrica Llatina  
 . Àsia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient Mitjà  
 
 . Comerç Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicació  
 . Política  
 . Religió  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

MONTJUIC: L'ENGANY COM A SISTEMA

el 05.05.2007

Ja fa uns mesos que l'Ajuntament de Barcelona està dilapidant tota mena de recursos per fer la precampanya electoral amb càrrec als pressupostos municipals: publicitat que no anuncia res, guies inútils i farcides d'errors, propaganda sobre uns materials que després es distribueixen gratuïtament, etc. Tot un seguit d'actuacions que bé mereixerien la intervenció de la fiscalia perquè malbaraten els diners de tots els ciutadans. I ja deixem de banda la quantitat d'inauguracions forçades que s'han reservat per aquestes dates, algunes retardant-ne l'estrena oficial i d'altres simulant una inauguració quan l'obra encara no és acabada.

Però el cas del castell de Montjuic té tots els ingredients del que no faria mai un polític honest. Naturalment, l'anunci es fa ara com un element més de la campanya electoral del partit; però aquest seria un problema menor. S'anuncia el retorn del castell, quan en realitat és una cessió d'ús en la gestió del qual el Ministeri de defensa hi continuarà tenint el seu paper. De fet, s'ha anunciat a bombo i plateret sense que l'acord estigui del tot tancat; se suposa que això es deixa per una segona compareixença publicitària. El decret ministerial suposarà l'anul·lació del projecte de llei que s'estava tramitant al Congrés, i que era el camí més democràtic i definitiu per al retorn del castell a la ciutat. La negociació, si és que en realitat n'hi ha hagut, s'ha fet d'esquenes i menystenint els treballs parlamentaris, les institucions municipals, i fins i tot els seus socis de govern. El partidisme sectari de l'alcalde i del seu partit no té miraments alhora de trair fins i tot els qui fins ara li han donat suport. Aquesta barroera acció de Jordi Hereu dóna la mida de la seva altura moral, de la seva fiabilitat, només disculpable per la reincidència d'uns socis que per no perdre les poltrones pactarien fins i tot amb el diable.

En el tema del castell de Montjuic, doncs, hi ha hagut de tot: oportunisme electoralista, engany a la ciutadania, menyspreu per les institucions, deslleialtat envers els seus socis... Però ens queda encara una darrer punt: l'acord assolit per Jordi Hereu és del tot inacceptable, perquè és absolutament fals que l'alcalde hagi negociat res a Madrid. L'únic que ha fet ha estat ajupir el cap, submís, i acceptar les condicions que ja oferia el Ministre José Bono, i que en el seu moment van ser rebutjades per tothom, fins i tot per bona part del seu partit.

Una actuació desafortunada des de tots els punts de vista, que no hauria emprès ningú amb un mínim d'honestedat i de dignitat personal. Els ciutadans ja saben amb qui se la juguen; i els seus, fins ara, socis de govern també. És aquest el lideratge que volem per a Barcelona?


BARCELONALDIA
barcelonaldia.wordpress.com

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016