www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
Konsciència Social
 Temes Konsciència
 . Àfrica  
 . Amèrica del Nord  
 . Amèrica Llatina  
 . Àsia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient Mitjà  
 
 . Comerç Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicació  
 . Política  
 . Religió  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

LA MAKABRA I LA POLÍTICA DE FESTIVAL

el 28.11.2006

El desallotjament precipitat de La Makabra ha posat al descobert, una vegada més, la política de festival de l'Ajuntament de Barcelona. El moviment okupa no existeix com un moviment homogeni sinó que respon a realitats i situacions molt diverses: des dels qui es prenen pel seu compte el dret a l'habitatge que la societat els nega, fins als desaprensius que ho fan poc més que per esnobisme; des dels qui fan de l'espai okupat un focus de conflicte, fins als qui volen convertir-lo en un centre d'iniciatives cíviques i culturals par al barri. En tots els casos, però, l'origen és el mateix: l'afany especulatiu desmesurat, sempre amb el suport institucional, que impideix l'accés normal a l'habitatge o la creació d'espais alternatius. De tota manera, l'Ajuntament els tracta tots per igual perquè sempre està al costat dels interessos immobiliaris.

En el cas de la Macabra el que es posa en evidència és una manca de política cultural que vagi més enllà de les disbauxes dels grans festivals i espectacles d'aparador. L'Ajuntament prefereix dedicar els seus recursos a accions de grans envergadura i de lluïment, on la institució mateixa és l'única protagonista i els ciutadans, com a màxim, són espectadors passius. Però s'oblida completament de la cultura de base, la cultura popular, la que es fa als barris i per als barris, la que sovint no té altra alternativa que refugiar-se a la Makabra. Només el cinisme els pot permetre autoqualificar-se d'esquerres. Però no tant per l'acte de la desokupació en si, com per no haver tingut la mateixa diligència en facilitar als grups i entitats que s'hi trobaven l'espai i els mitjans necessaris per a desenvolupar les seves activitats culturals.


BARCELONALDIA
barcelonaldia.wordpress.com

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016