www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
Konsciència Social
 Temes Konsciència
 . Àfrica  
 . Amèrica del Nord  
 . Amèrica Llatina  
 . Àsia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient Mitjà  
 
 . Comerç Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicació  
 . Política  
 . Religió  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

LA IRRISÒRIA POLÍTICA MUNICIPAL D'HABITATGE

el 19.12.2006

En plena efervescència del debat sobre l'habitatge a la ciutat de Barcelona, l'Ajuntament intenta dissimular el seu estrepitós fracàs, presentant una i altra vegada promocions de pisos de compra o de lloguer a preus assequibles.
Mentre per una banda la política municipal tendeix a afavorir l'especulació a gran escala, per l'altra es publiciten aquestes promocions de pisos protegits. Som lluny de complir les promeses electorals, però tot i així els pisos es presenten com a gran èxit de l'acció de govern en reiterades ocasions: quan s'aprova el projecte, quan comencen les obres, quan s'acaben, quan s'obre el termini de sol·licituds, quan es sortegen, quan es donen les claus... Així els mateixos immobles apareixen als mitjans de comunicacions de forma reiterada per intentar vendre la imatge que són molts els pisos realitzats o posats a lloguer.

Deixant de banda que una part d'aqeusts pisos s'han de reservar per a cobrir els propis bunyols municipals, tipus Carmel, i que no tothom té clar que la seva adjudicació sigui del tot trasparent, podem analitzar l'abast real d'aquestes promocions d'habitatge a partir de les dades municipals, que, fent els ulls grossos, no posarem en dubte. La passada primavera es van sortejar 184 pisos de lloguer, als quals aspiraven 11.017 persones o parelles, de manera que l'oferta municipal en el millor dels casos arribava a cobrir un 1'67% de la demanda. I en el proper sorteig que s'ha de fer el mes de febrer hi haurà una oferta de 1554 pisos entre lloguer i compra, per atendre una demanda de 54.821 sol·licituds, el que representa un 2'8%. Però és que tampoc és cert que l'acció municipal arribi a cobrir aquests irrisoris percentatges. Primer perquè a aquestes promocions només s'hi poden presentar les persones que reuneixin unes determinades condicions, d'edat, d'antiguitat com a empadronats, de renda familiar, etc. i segon perquè no tothom qui en necessita i reuneix els requisits necessaris fa la seva sol·licitud. Si computéssim doncs l'oferta amb la demanda real, el percentatge no arriba, ni de bon tros, a cobrir l'1% de la demanda d'habitatge. Una xifra irrisòria, ridícula, inapreciable estadísticament, que per suposat està molt per sota de l'increment anual de persones que necessiten un habitatge a preus assequibles.

Amb aquesta política municipal de l'habitatge el problema de la vivenda a Barcelona, lluny de resoldre's, s'agreuja cada dia més.


BARCELONALDIA
barcelonaldia.wordpress.com

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016