www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
Konsciència Social
 Temes Konsciència
 . Àfrica  
 . Amèrica del Nord  
 . Amèrica Llatina  
 . Àsia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient Mitjà  
 
 . Comerç Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicació  
 . Política  
 . Religió  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

L'ANTISISTEMA, PER SISTEMA

el 01.02.2007

S'ha fet molta broma amb les reiterades declaracions de la regidora ecosocialista Imma Mayol autoproclamant-se antisistema i justificant el moviment okupa. I raons per riure no en falten. Amb un sou de ministre, cotxe oficial i remenant el poder des de fa una pila d'anys, aquestes declaracions realment són d'un ridícul que fa riure. I si a sobre hi afegim la circumstància que el seu home, des del Departament d'Interior de la Generalitat, és el responsable del cos policial que ha de reprimir les accions il•legals dels okupes, el sainet còmic esdevé esperpèntic.
Un cop esplaiats amb l'acudit, farts de riure-li les gràcies a la Mayol, toquem de peus a terra i el panorama és ben galdós. Constatem, d'una banda, la feblesa ideològica, la inconsistència intel•lectuals i la falta de maduresa d'un dels pilars del tripartit municipal. Es posa en evidència, així mateix, que això del tripartit no és un pacte de govern per a fer determinades polítiques sinó simplement una repartició del poder, encara que sigui amb projectes antagònics; perquè és de suposar que l'hereu i els socialistes es deuen considerar part i representants legítims del sistema.
Les declaracions de la Mayol, però, tenen la virtut de posar al descobert la fal•làcia, per no dir la gran farsa, del tripartit com a bloc d'esquerres, perquè evidencia que la frontera entre blocs ideològics no està entre socialistes i convergents, o entre tripartit i convergents, que de ben segur comparteixen un model de societat o de sistema, sinó entre aquests representants d'un sistema democràtic que creu en l'ordre i l'economia de mercat, i els altres, els antisistema.
I posats aquí, tot plegat ens mostra la insensatesa, des d'un punt de vista nacional, d'una ERC que ha apostat fins ara per donar suport a un alcalde socialista, quan la principal diferència amb CiU, més enllà de l'estil, les maneres i la capacitat de gestió, és la visió de país que tenen uns i altres. No és el model de societat el que els separa, cosa que sí que els separa a tots dels antisistema, sinó el caràcter nacionalista més català o espanyol en cada cas.
Faltaria saber només si la impostura de la Mayol, i dels qui s'associen amb ella, rau en el fet d'aliar-se amb qui sigui més per compartir el poder que per compartir cap projecte polític, o si rau en el fet que davant la proximitat de les eleccions ha volgut fer un gest de cara a la galeria.
En qualsevol cas, des del govern municipal que durant tots aquests anys ha fet polítiques que afavorien l'especulació més desaforada, no és gaire honest declarar-se antisistema i comprensiu amb el moviment okupa. Tant si l'engany és per als uns com per als altres.


BARCELONALDIA
barcelonaldia.wordpress.com

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016