www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
Konsciència Social
 Temes Konsciència
 . Àfrica  
 . Amèrica del Nord  
 . Amèrica Llatina  
 . Àsia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient Mitjà  
 
 . Comerç Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicació  
 . Política  
 . Religió  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

I PER POSTRES, ELS PEATGES

el 09.01.2007

A nivell urbà, les facilitats i les possibilitats que ofereix el transport públic enfront del privat són incomparables. Amb el caos circulatori que pateix la ciutat a moltes hores del dia i les dificultats d'aparcament, el transport públic és l'opció més lògica, i la més pràctica. Potser per això, l'Ajuntament de Barcelona, valent-se de què per a la majoria de barcelonins no hi ha més alternativa per a desplaçar-se per l'interior de la ciutat, ha imposat injustificadament un augment de les tarifes de Metro i autobús molt per sobre de l'IPC.

En canvi, quan els mateixos barcelonins pretenem sortir de la ciutat el panorama varia radicalment. El desastrós funcionament dels trens de rodalies, ens obliguen a servir-nos del cotxe particular. I inevitablement, qualsevol sortida de la ciutat la trobarem gravada amb un peatge que no tenen, per exemple, els ciutadans de Madrid. Recordem que una promesa del tripartit, tant en la primera com en la segona versió, era procedir al rescat gradual d'aquests peatges. Però any rere any veiem com no solament no s'avança en aquest sentit sinó que anem en direcció contrària. Amb l'excusa que hi haurà descomptes limitats per a determinats usuaris habituals, se'ns han encarit a la resta un 33% més del percentatge marcat per l' IPC. Podríem pensar que l'augment desmesurat dels peatges és per a cobrir solidàriament les despeses derivades dels descomptes que s'aplicaran a determinats usuaris habituals; però tampoc és així, perquè la Generalitat ho cobrirà amb recursos propis, dels nostres impostes és clar. De manera que aquest incomprensible increment autoritzat a les concessionàries de les autopistes servirà simplement per a multiplicar els seus ja extraordinaris beneficis.

Una estranya manera, certament, d'interpretar el que ha de ser una política progressista (parlar d'esquerres seria excessiu)... o qui sap si és que algú no té un deute pendent amb la Caixa.


BARCELONALDIA
barcelonaldia.wordpress.com

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016