www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
Konsciència Social
 Temes Konsciència
 . Àfrica  
 . Amèrica del Nord  
 . Amèrica Llatina  
 . Àsia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient Mitjà  
 
 . Comerç Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicació  
 . Política  
 . Religió  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

GUIA DE BARCELONA

el 27.02.2007

En d'altres ocasions hem parlat de l'escàndol que representa la despesa desmesurada i incontrolada de l'Ajuntament de Barcelona en matèria de publicitat institucional. Una despesa que, lògicament, s'incrementa quan s'acosten les eleccions perquè es programa exclusivament com a precampanya electoral.

El darrer d'aquests escàndols, que no s'entén com no arriben al jutjat, és el de la guia de Barcelona. L'oportunitat de treure una guia ara no ofereix cap mena de dubte, i molt més si tenim en compte que s'envia gratuïtament a totes les llars barcelonines. Això sol representa un cost altíssim, per una utilitat més que discutible. Però, podríem entendre que l'edició i distribució d'aquesta guia entra dins dels paràmetres del que pot fer, més o menys encertadament, un govern municipal. I podem admetre que, tot i no ser casual que surti ara poc abans de les eleccions, no deixa de ser una activitat normal de l'Ajuntament.
Ara bé, si la guia s'ofereix gratuïtament i s'envia a totes les cases de Barcelona, quin sentit té fer-ne publicitat?. I com ja és costum de la casa, no es tracta d'una publicitat discreta sinó abocant-hi una quantitat de recursos increïbles, que inevitablement s'han de treure d'altres activitats i serveis al ciutadà. Com en d'altres ocasions, segur que l'Ajuntament es negarà a explicar quin ha estat el cost d'aquesta inútil campanya publicitària, però veient els anuncis televisius, les falques de la ràdio, les tanques i banderoles, anuncis a la premsa escrita, la quantitat ha de ser realment desorbitada.

Ni la Síndica de la Ciutat ni ningú hi té res a dir? La malversació de recursos públics està arribant a extrems excessius com perquè no intervingui algú i posi fre a aquesta disbauxa econòmica que va en perjudici dels ciutadans de Barcelona.

Segons reconeixia el mateix alcalde, l'any 2006 es van gastar 11'78 milions d'euros en publicitat, quan n'hi havia pressupostats 4'9. Un pregunta que caldria fer-se: quan la comissió de govern proposa una nova despesa en publicitat, havent-se esgotat la partida pressupostària corresponent, l'interventor municipal hi dóna el vist i plau? O és la comissió de govern la que, malgrat l'informe negatiu de l'interventor, tira endavant amb la despesa? són preguntes que algú hauria de respondre, o portar-les a la Fiscalia.


BARCELONALDIA
barcelonaldia.wordpress.com

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016