www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
Konsciència Social
 Temes Konsciència
 . Àfrica  
 . Amèrica del Nord  
 . Amèrica Llatina  
 . Àsia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient Mitjà  
 
 . Comerç Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicació  
 . Política  
 . Religió  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

FORADAR BARCELONA SENSE ESQUERDES

el 23.01.2007

Tenim la ciutat feta un colador. La dèria per fer passar el TGV pel centre de la ciutat ha obligat buscar una nova via subterrània, amb més d'una improvisada giragonsa. Els veïns de l'Eixample, escamats amb les experiències del Carmel, ara d'El Prat, i amb menor repercussió mediàtica en altres obres del metro, estan alarmats. I amb raó. La seva lògica "l'AVE pel litoral" és perfectament comprensible, i no cal que estigui fonamentada en sòlides argumentacions tècniques. Potser sí que arreu d'Europa es foraden les ciutats sense generar tant d'alarmisme, però és que sobretot es forada sense provocar tants desperfectes als habitatges.

Encara que podríem dir que una infrastructura com la del TGV, que no ha de ser per a un ús majoritari, no justifica ni l'enorme despesa ni el risc a què se'ns exposa, igualment cal pensar en la necessitat d'obrir noves vies per als trens de rodalies o per ampliar la xarxa del metro. El problema, doncs, no és que es foradi el subsòl urbà, sinó com es fa. Els tècnis d'aquestes obres se suposa que fan els estudis pertinents per executar-les al límit que justifiqui la seva fiabilitat però sempre al mínim cost. De manera que si tot surt tal com tenen previst, en principi, no hi hauria d'haver cap problema.
Però tenim el subsòl que tenim, inestable i travessat per antigues rieres, avui canalitzades; i no sempre, com en el cas del Carmel hi ha les garanties de solidesa estructural dels habitatges construïts.
És a dir que en aquests moments ningú, ni tècnics ni polítics, és capaç de garantir que les obres del TGV pel centre de Barcelona no provocaran danys importants als edificis. Ningú, que ni sigui un irresponsable, no pot assegurar que no hi haurà un segon Carmel. La lògica hauria d'aconsellar que, si amb el sistema de construcció actual es produeixen moviments i esquerdes, potser caldria pensar que els túnels s'han de fer a 10, 15 o 20 metres més de profunditat. Però això seria excessivament car, i, si els tècnics els demostren que en teoria ells ja es mouen dins del llindar del que teòricament és fiable, la seguretat dels veïns i de les seves vivendes no és, per més que diguin, cap prioritat. Com diu l'entrenador del Nàstic, el millor que poden fer és resar... i que la sort ens acompanyi!


BARCELONALDIA
barcelonaldia.wordpress.com

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016