www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
Konsciència Social
 Temes Konsciència
 . Àfrica  
 . Amèrica del Nord  
 . Amèrica Llatina  
 . Àsia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient Mitjà  
 
 . Comerç Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicació  
 . Política  
 . Religió  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

En marxa la jornada d’acció global del 26 de gener

de Esther Vivas el 16.01.2008

La jornada d’acció global del 26 de gener del 2008 (26E) promoguda pel Fòrum Social Mundial (FSM) està en marxa. A Barcelona, el Fòrum Social Català (FSCat), que respon a aquesta crida a l’acció, es va presentar a finals de desembre. Galícia, Sevilla, Madrid, País Valencià i Las Palmas de Gran Canaria són d’altres llocs on els moviments socials han fet seva aquesta proposta i es disposen a organitzar fòrums, jornades i accions.

A Barcelona, el FSCat es va donar a conèixer públicament el passat 28 de desembre amb una acció al centre de la ciutat. Aprofitant el dia dels Sants Innocents, el FSCat va denunciar que el món que “ens volen vendre” és una inocentada i que és necessari apostar per un altre model de globalització. L’acció, que va sumar a un centenar de persones, va començar davant la Borsa de Barcelona i va baixar fins Pl. Catalunya parant-se davant dels principals edificis de multinacionals com el BBVA, Telefònica, on es van realitzar performances i es va repartir propaganda de l’esdeveniment.

El FSCat, amb més de 150 col·lectius adherits, organitzarà del 25 al 27 de gener un fòrum social a la Universitat de Barcelona amb l’objectiu de generar debat i teixir xarxes entre un ampli ventall de moviments socials. En concret, es porteran a terme més de cinquanta seminaris, organitzats al voltant de quatre eixos temàtics (defensa del territori; contra la globalització capitalista; per una societat democràtica; i a favor dels drets socials i econòmics), una assemblea de moviments socials i una manifestació.

A diferents llocs de l’Estat espanyol s’estan preparant activitats per a aquesta data de mobilització. A Madrid, un ampli ventall de col·lectius està promovent el Fòrum Social Mundial 2008 a Madrid, que es celebrarà al CSO Patio de Maravillas, amb l’organització de tallers, exposicions, concert, assemblea de moviments socials i acció al carrer durant els dies, 25, 26 i 27 de gener. A Galícia, diverses organitzacions participants al FSM convoquen a una assemblea de moviments socials i a una fira d’associacions a Santiago de Compostel·la el 26E. A Sevilla, entre els dies 23 i 25 de gener, el Fòrum Social Sevilla organitzarà un conjunt d’actes públics. A València, el Fòrum Social del País Valencià convoca a una assemblea de moviments socials el 26E i a Las Palmas de Gran Canaria s’estan organitzant accions per aquestes mateixes dates.
Notes

Publicat a Diagonal, nº 69.


http://www.diagonalperiodico.net/spip.php?article5184

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016