www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
Konsciència Social
 Temes Konsciència
 . Àfrica  
 . Amèrica del Nord  
 . Amèrica Llatina  
 . Àsia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient Mitjà  
 
 . Comerç Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicació  
 . Política  
 . Religió  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

El miniestadi és el fitxatge de l’any?

de FAVB el 24.07.2009

Les Corts: no a la requalificació de terrenys d’equipaments

El dijous 15 de juliol es va fer públic per la premsa la intenció de l’alcalde de Barcelona Jordi Hereu i del president del FC Barcelona Joan Laporta d’arribar a un acord sobre la requalificació del miniestadi del FC Barcelona, al barri de les Corts, procés fosc i on els veïns no han pogut participar, mentre que l’ajuntament s’omple la boca del terme "participació" en d’altres casos com el de la urbanització de la Diagonal .

El terme "requalificació" és un eufemisme que amaga la realitat: es tracta d’agafar un terreny qualificat com a equipament i canviar-li la qualificació urbanística del mateix per tal de poder construir (encara més) pisos. Davant d’això el consens polític institucional és esfereidor: qui pot estar en contra del Barça? A banda ens trobem a ICV, partit que defensaria una reducció del nombre de pisos a construir i augmentar el nombre d’equipaments a la zona, acceptant per tant implicitament la requalificació i obviant que del què es tractaria en realitat és de no malversar els pocs terrenys reservats com a equipaments que queden a la ciutat i punt.

Us reproduïm el comunicat de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona sobre la qüestió. Aquest dimecres 22 de juliol hi ha hagut una concentració sobre aquest cas al barri de les Corts. Més informació al dossier central del número 104 (novembre-desembre de 2007) [pdf] de la revista Carrer (editada per la FAVB).

No a la requalificació de terrenys d’equipaments

Davant la notícia apareguda a la premsa escrita el dia d’ahir de l’acord al qual han arribat el President del FC Barcelona i l’Ajuntament sobre la requalificació del Miniestadi, primer de tot hem de dir que no hem estat informats, tan sols ho coneixem per la premsa, per tant volem denunciar i expressar el nostre rebuig sobre l’esmentat acord.

Una vegada més es posa de manifest que hi ha diferents formes d’afrontar la transformació de la ciutat: aquesta és una d’elles i ho és a cop de titular i no escoltant el veïnat. Tot això és un contrasentit, gastaran un milió d’euros en què participem en la Diagonal, i la participació en la requalificació del miniestadi brilla per la seva absència, no és coherent. Ho vam dir l’any 2000 i ara ho tornem a dir:

NO A LA REQUALIFICACIÓ DE TERRENYS D’EQUIPAMENTS

Mentre l’Alcalde s’ha reunit amb el Barça els cops que ha fet falta, no ho ha fet ni una sola vegada amb el veïnat, això no és de rebut i ni tan sols acceptable.

No podem admetre de cap manera anar liquidant l’escàs patrimoni de sòl d’equipaments al municipi de Barcelona en favor d’operacions clarament especulatives i que el procés sigui liderat pel propi consistori i sense que hi hagi una voluntat real perquè participi el veïnat, que ja va manifestar la seva posició en l’Assemblea realitzada el passat hivern al barri de les Corts i que a hores d’ara és menystingut per l’Alcalde.

El Miniestadi és el fitxatge del any? Realment s’està tenint una mirada de ciutat o només sobre un interès concret?

Barcelona, 16 de juliol de 2009

FAVB


Enfocant
www.enfocant.net

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016