www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
Konsciència Social
 Temes Konsciència
 . Àfrica  
 . Amèrica del Nord  
 . Amèrica Llatina  
 . Àsia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient Mitjà  
 
 . Comerç Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicació  
 . Política  
 . Religió  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

EL FRACÀS, RESPONSABILITAT DE TOTS

el 03.04.2007

El Director general de Trànsit, Pere Navarro, veient que la Setmana Santa començava amb un alt índex de sinistralitat, deia que en tot cas el fracàs ho seria de tots plegats. Una afirmació que només és creïble, i pot ser considerada com a honesta, si quan hi ha un èxit en la prevenció dels accidents de trànsit sigui també un èxit col·lectiu. El que no s'hi val, és fer trampa, és atribuir-se els èxits a la seva gestió i col·lectivitzar els fracassos.

Això mateix és el que fa, per exemple, la senyora Imma Mayol, quan ens parla de la situació mediambiental de la ciutat de Barcelona. Està clar que hi ha alguns índex positius, i que ella no dubta a atribuir-se a la seva gestió, però és que n'hi ha molts més de negatius, d'escandalosament negatius, que per tant també s'han d'atribuir a la seva gestió. Per exemple, vegeu: BCN duplica la contaminació màxima que fixa la UE per al 2010, La polución en Barcelona supera cada vez más los límites de la UE, La fiscalia acusa l'ajuntament de tolerar sorolls, L'enllumenat de Barcelona supera el límit de la llei d'il.luminació, La contaminació de l'aire a l'àrea de BCN supera el límit permès. Doncs bé, tot això és el resultat de la seva gestió. Uns resultats que fan tremolar

I una cosa semblant passa amb el tema de l'habitatge. Ens presenten com a èxit de la seva gestió la presentació d'uns pisos de promoció municipal, encara que normalment es tracta de la mateixa promoció presentada mil vegades. Però bé, si hem d'acceptar aquest petit èxit de la seva gestió (vegeu: UN 1% D'ÈXIT ÉS UN FRACÀS ESTREPITÓS) també hem d'atribuir-los el fracàs del resultat final de la seva gestió. I el resultat és aquest: La vivenda ja és el problema que més preocupa els barcelonins , Els barcelonins situen la vivenda com a principal problema del 2006 , Els pisos nous han pujat un 15,2% en només sis mesos a Barcelona , El preu dels pisos es dobla en quatre anys a Barcelona . El mèrit de la insignificant promoció de pisos (Coscubiela considera "insignificante" la proporción de vivienda pública), és seu; però el fracàs de tot plegat també és absolutament seu.

O potser té raó el Director General de Trànsit quan diu que el fracàs és de tots? Potser sí, almenys en la mesura que continuem fent confiança a aquesta gent que ens porten fins a fer de Barcelona una ciutat insostenible, a nivell de mediambient, i sobretot a nivell d'un habitatge inaccessible per a la majoria.


BARCELONALDIA
barcelonaldia.wordpress.com

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016