www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
Konsciència Social
 Temes Konsciència
 . Àfrica  
 . Amèrica del Nord  
 . Amèrica Llatina  
 . Àsia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient Mitjà  
 
 . Comerç Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicació  
 . Política  
 . Religió  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

Després del 7J seguim endavant

de Esther Vivas el 16.06.2009

Després del 7J seguim endavant

Després de les eleccions del 7 de juny (7J), convé fer balanç no tan sols del resultat aconseguit sinó d’aquests mesos de treball i pensar com continuem avançant a partir d’ara. Volíem que el 7J fos una empenta perquè el 8J estiguéssim en millors condicions per a continuar lluitant contra aquest sistema i crec que podem estar bastant satisfetes.

Quan vam començar el nostre camí cap a les eleccions europees el desembre passat, amb la presentació de la candidatura i la recerca de les 15.000 firmes, insistíem en que el nostre objectiu era començar a donar alguns passos, modestos però reals, en la construcció d’una alternativa anticapitalista encara per construir. I avui podem dir que hem avançat en aquesta direcció.

Durant tot aquest període, hem insistit en que per combatre el sistema actual i transformar la societat era necessari, a part d’impulsar les lluites socials, construir un referent polític alternatiu. La resistència en el terreny social, tot i ser fonamental, per si sola no és suficient i no podem quedar-nos tan sols aquí. Cal lluitar en tots els camps i no podem deixar el terreny polític i electoral en mans dels partits majoritaris que el monopolitzen i les polítiques dels quals estan al servei dels interessos del capital.

No pensem que institucions com el Parlament Europeu i d’altres siguin reformables o que es puguin canviar des de dins, però sí que pensem que seria molt útil la presència d’activistes anticapitalistes en les mateixes, per ser altaveus de les lluites, denunciar les polítiques que s’apliquen en contra dels interessos de la majoria de la població i obtenir informació per als moviments socials.

Però per a nosaltres, plantejar una candidatura anticapitalista no era una qüestió independent del nostre treball de base, sinó una pràctica complementària. El nostre compromís està en la intervenció quotidiana en els moviments socials i no concebim una acció política d’esquerres desconnectada dels mateixos.

La candidatura del 7J ha estat "només un començament", un primer pas per a continuar avançant en la construcció d’un nou projecte polític. Els resultats electorals, tant de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista com d’altres llistes alternatives com Iniciativa Internacionalista i altres, confirmen el que ja sabem tots: el terreny electoral és difícil per a l’esquerra anticapitalista perquè des de fa temps està monopolitzat pels partits de l’esquerra institucional.

Les dificultats materials, organitzatives, de presència mediàtica, etc. fan molt difícil poder construir una alternativa amb audiència de masses. Obrir escletxes és complicat, però a poc a poc ho anem aconseguint. Moltes persones d’esquerres, davant l’inexistència d’una alternativa creïble, han preferit continuar donant suport sense convicció als partits tradicionals i amplis sectors han optat per quedar-se a casa. Però, almenys, hem començat a trencar amb el dilema de votar instrumentalment pel mal menor o quedar-se en l’abstenció escèptica o resignada. Es tracta d’aprofundir en aquest camí.

En la nostra primera campanya, hem obtingut el suport de 25.243 persones. A totes elles volem agrair-los la seva confiança. És un resultat modest però que confirma que hi ha milers de persones que han pensat que és necessari donar suport a una alternativa anticapitalista com la nostra i que estan disposades a recolzar noves opcions al marge dels partits tradicionals. No està gens malament per a començar.

Ara tenim el repte d’utilitzar els resultats del 7J i tot el trebat fet per divulgar i difondre plantejaments anticapitalistes, per continuar avançant en la construcció d’una alternativa. El gran repte que tenim per endavant és articular un referent polític atractiu per a sindicalistes combatius i activistes socials, desenganyats o desconfiats en quant a l’organització política. Una esquerra política que sigui lleial amb les lluites i els moviments socials, que pugui ser recolzada però també controlada per ells.

Això requerirà la confluència de col·lectius, de gent diversa i de la suma de moltes voluntats, les vies de les quals caldrà explorar i inventar. No hi ha fórmules màgiques, ni models exportables, ni manual d’instruccions per arribar a bon port. Però sabem que avui estem en millors condicions que ahir per avançar en aquesta direcció i que tot el treball i l’esforç d’aquests mesos ha valgut la pena.

Perquè, com hem assenyalat durant tota la campanya, perquè un altre món sigui possible, una altra esquerra avui és imprescindible.


www.revoltaglobal.cat

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016