www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
Konscičncia Social
 Temes Konscičncia
 . Ŕfrica  
 . Amčrica del Nord  
 . Amčrica Llatina  
 . Ŕsia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient Mitjŕ  
 
 . Comerç Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicació  
 . Política  
 . Religió  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

Davant la repressió a la mobilització pagesa a Reus. Sobirania alimentŕria, justícia social i prou agressions als moviments

el 26.10.2009

Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Els Mossos d’Esquadra han tornat a entrar en escena. Després dels estudiants anti-Bolonya, de l’ús del kubotan contra les manis okupes...ara ha estat el torn dels pagesos. Poc a poc, tots els moviments populars catalans van comprovant el pa que s’hi dóna a la Conselleria d’Interior.

Dissabte passat a Reus (Baix Camp), els Mossos van carregar violentament contra una protesta impulsada per Unió de Pagesos davant el Departament d’Agricultura. Una vegada més la repressió és la resposta. El govern d’Entesa, de nou, demostra a quin bàndol està. El mateix dissabte al vespre, a Barcelona, els Mossos carregaven de nou, aquest cop contra la manifestació en solidaritat amb l’Amadeu Caselles.

Des de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista volem manifestar la nostra condemna a aquest nou episodi repressiu i la nostra solidaritat vers les i els afectats i exigim que es depurin responsabilitats.

Les polítiques neoliberals, els acords en el marc de l’Organització Mundial de Comerç (OMC) i la Política Agrària Comú (PAC) impulsada a escala europea són responsables d’una llarga crisi del camp i la pagesia catalana, afavorint un model agroindustrial al servei dels grans propietaris i les empreses del sector.

Avui a Catalunya poc més de l’1% de la població activa és pagesa i la seva renta és tan sols d’un 55% de la renta general amb un empobriment clar i abandó del sector. Un dels elements clau en l’ensorrament de la pagesia són les poderoses xarxes de distribució i comercialització dels productes agrícoles, que compren els productes als camperols a preus de misèria i es queden el gruix guany. El diferencial entre el preu en origen pagat als pagesos i el preu de venda al públic dels productes alimentaris és del 400%. Aquest marge de diferència va a parar a les butxaques de les grans empreses de distribució que controlen el sector.

Si la pagesia familiar i a petita escala desapareix, en mans de qui està la nostra alimentació? Multinacionals com Monsanto, Cargill, Nestlé, Carrefour o El Corte Inglés son avui en dia qui determinen què mengem, com ha estat elaborat, d’on ve, quin preu paguem per allò que consumim... avantposant els seus interessos econòmics a les necessitats alimentàries i el respecte al medi ambient.

Front aquesta situació, des de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista defensem la necessitat de mobilitzar-nos per un altre model agrícola, basat en la soberania alimentària i en unes polítiques que promoguin una pagesia local i sostenible així com la justícia i la transparència del camp al plat.

Cal avançar vers un món rural viu, una agricultura de proximitat, ecològica, lliure de transgènics i sense pesticides. Creant aliances entre pagesos, consumidors, ecologistes... i bastir un ampli moviment popular oposat a l’agronegoci i a la mercantilització de l’agricultura i els aliments.

Perquè les nostres terres, llavors i aigua no poden ser una mercaderia en mans del millor postor.

Per la sobirania alimentària. No a la repressió de la pagesia ni al conjunt dels moviments socials!


Revolta Global-Esquerra Anticapitalista
www.revoltaglobal.cat

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016