www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
Konsciència Social
 Temes Konsciència
 . Àfrica  
 . Amèrica del Nord  
 . Amèrica Llatina  
 . Àsia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient Mitjà  
 
 . Comerç Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicació  
 . Política  
 . Religió  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

DE LA MAKABRA A CAN RICART

el 05.12.2006

Quan no s’han fet els deures, entrebancs i malpassos s’encadenen sense parar. El desallotjament de la Makabra va posar al descobert la precarietat de tot un moviment cultural i artístic que sobreviu al marge de la cultura oficial o institucional. Per a l’Ajuntament sempre ha estat més còmode amagar el cap sota l’ala, seguir amb la seva política d’aparador, ignorant aquesta i altres realitats, i alhora mostrar-se condescendent amb la transgressió dels moviments okupes i alternatius. La lògica d’un bon govern haura estat facilitar els mitjans i les infrastructures que aquests necessiten per a desenvolupar les seves activitats, i alhora fer complir la llei i les normatives que han de ser iguals per a tothom. L’ocupació de La Makabra primer, i ara de Can Ricart, no és un acte gratuït sinó la resposta a l’única sortida per a determinats sectors menystinguts i oblidats pel govern municipal. És el que passa, a un altre nivell és clar, a moltes ciutats del tercer món: la política oficial s’ocupa de mantenir un espai central en unes mínimes condicions, a vegades amb inspiració megalòmana, per posar-lo al servei del poder, s’oblida i es margina la perifèria que sobreviu com pot, i finalment, conscients de la seva indolència, fan la vista grossa en el compliment de la llei.

I encara bo, deuen pensar alguns, que no se’ls haja ocorregut d’okupar la Carpa de la Plaça de Catalunya, perquè aquí farien molt més mal d’ull i perjudicarien la campanya pre-electroal del partit que amb tanta dedicació ja han començat. En aquest cas, inevitablement s’hauria hagut de recórrer a la força policial, sense embuts ni concessions.


Barcelona al Dia
barcelonaldia.wordpress.com

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016