www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
Konsciència Social
 Temes Konsciència
 . Àfrica  
 . Amèrica del Nord  
 . Amèrica Llatina  
 . Àsia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient Mitjà  
 
 . Comerç Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicació  
 . Política  
 . Religió  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

DE DRETA A ESQUERRA

el 22.11.2006

Abans, teníem molt clar el que era una política dretes i una política d'esquerres. Dreta i esquerra significaven models de societat clarament diferenciats, oposats. Avui, ja no en queda res de la confrontació del model socialista enfront del model liberal capitalista, Diuen que l'única via possible és la del liberalisme econòmic, amb matisos gaire bé imperceptibles, sovint reduïts a temes simbòlics.

Ho hem vist a l'Ajuntament de Barcelona, que a nivell urbanístic per exemple segueix els models més conservadors, afavorint l'especulació com en els pitjors temps del franquisme. Però això sí, per disfressar-ho, a cada pas s'utilitza, com una guinda purament decorativa, la paraula sostenible: és l'especulació sostenible. I el mateix passa pel que fa a la circulació: l'Ajuntament, en el seu afany recaptatori, ha descobert la mina d'or de les zones verdes, proposa fer passar el TAV pel centre de la ciutat, persegueix els moviments alternatius... però s'enorgulleix de la seva acció de foment de l'ús de la bicicleta. Però tot queda en la pura aparença, en gestos testimonials de cara la galeria, com ara bicicletades populars amb foto de polítics inclosa, molta publicitat i poca cosa més. Perquè circular en bicicleta per Barcelona continua essent un esport d'alt risc, gaire bé una temeritat, però ara amb l'agreujant de l'amenaça d'un nou règim de sancions i de limitacions que ho faran més insostenible. I a això en diem d'esquerres?


BARCELONALDIA
barcelonaldia.wordpress.com

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016