www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
Konscičncia Social
 Temes Konscičncia
 . Ŕfrica  
 . Amčrica del Nord  
 . Amčrica Llatina  
 . Ŕsia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient Mitjŕ  
 
 . Comerç Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicació  
 . Política  
 . Religió  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

Cas d'Amadeu Casellas: consellera Tura, prou!

de Joan Tardŕ i Coma el 05.11.2009

El mes d’agost de 2008 els diputats d’Esquerra vam rebre correus fent-nos avinent el cas d’Amadeu Casellas, ciutadà que protagonitzava una llarga vaga de fam per reclamar la llibertat. Arran, doncs, d’una entrevista immediata amb la consellera Montserrat Tura i el director general Albert Batlle, vaig poder visitar-lo en més d’una ocasió (en els darrers mesos, en canvi, se m’ha denegat sempre) i vaig conèixer l’Amadeu Casellas, ja aleshores convertit en el pres que, malgrat no haver comès mai cap delicte de sang, feia més de vint anys que era a la presó.

Dono fe, perquè, de reunions i entrevistes amb els responsables polítics del Govern, n’hem tingut més d’una, que aleshores s’avingué a finalitzar la vaga i a canvi d’establir un pla d’actuació, avalat per Ignasi Garcia Clavel, que durant anys fou el responsable de presons en l’època de CiU i avui dia a la Sindicatura de Greuges, per tal que a la primavera de 2009 obtingués la llibertat. Dono fe que sempre que l’havia visitat a la presó, prèviament, havia parlat amb els responsables del Departament i amb el director del Centre de Can Brians-2 i que sempre m’havien comunicat que tot plegat anava més que bé. I tothom n’estava satisfet.

Dono fe de la ràbia no continguda de comprovar que el mateix dia que la Junta d’Avaluació havia de signar el document (quina casualitat!) tot se’n va a n’orris perquè havia arribat una instrucció coneixement judicial en què una persona, que havia pretès introduir una dosi de droga en una presó, testimoniava que l’Amadeu n’era el destinatari. Ni aquests fets implicaven legalment la necessitat d’aturar el procés ni, repeteixo, mai se n’havia parlat, tot i que van ocórrer en una presó catalana.

A partir d’aquell moment tot va anar a maldades. S’acusà el ciutadà Casellas de fer denúncies calumnioses sobre el comportament d’alguns funcionaris i de la gestió de les presons, i de fer-les públiques amb una clara connotació política. I què? En un Estat de dret qui es consideri calumniat (persones o Administració) per opinions d’altri ha de recórrer als tribunals, però mai no pot legitimar-se altres repressions, sobretot institucionals, endurint-li, fins i tot, el règim d’internament.

Consellera Tura, prou! Cal que corregeixi immediatament, tot alliberant Amadeu Casellas. No només per raons humanitàries i per l’autoestima de les nostres institucions, sinó també perquè el sofriment de Casellas (i el que pugui arribar a passar, perquè cent dies de vaga poden ser irreversibles) esdevé una llosa per a la nostra dignitat col·lectiva. Es a dir dir, també per a la dels nostres governants.

Joan Tardà i Coma
Diputat d’Esquerra Congrés dels Diputats


El Punt
www.elpunt.cat

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016