www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
Konsciència Social
 Temes Konsciència
 . Àfrica  
 . Amèrica del Nord  
 . Amèrica Llatina  
 . Àsia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient Mitjà  
 
 . Comerç Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicació  
 . Política  
 . Religió  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

Campanya d'emergència en suport a la població camperola a Colòmbia

el 13.04.2007

L'Observatori Internacional de Pau (IPO) a Catalunya ha estat informat per la seva contrapart IPO Colòmbia, sobre la greu crisi humanitària que es viu a la regió del Nord-est del departament d'Antioquia. Les denúncies recullides per IPO indiquen que des de mitjans de l'any 2006 fins avui, 12 camperols han estat assassinats o desapareguts pe l'exèrcit colombià, tots membres reconeguts de la comunitat i de les organitzacions socials de la regió, encara que han estat presenta davant l'opinió pública com a guerrillers caiguts en combat.

El passat diumenge 25 de març, en la comunitat d'Ojos Claros, en la zona rural del municipi de Remedios (Antioquia), tropes del Batalló Calibío adscrites a la 14a. Brigada del Ejército Nacional, sota el comandament del tinent Castellanos, van detenir arbitràriament i assassinar Carlos Mario García, de 21 anys, membre de la Asociación Campesina del Valle del Cimitarra. De la mateixa manera i malgrat la militarització, les bandes paramilitars denominades Águilas Negras assetgen de manera permanent els habitants de desenes de comunitats. Arran d'aquesta situació, l'Asociación Campesina del Valle del río Cimitarra (ACVC) i la Corporación Acción Humanitaria por la Convivencia y la Paz del Nordeste Antioqueño (CAHUCOPANA), han organitzat un campament humanitari de refugi temporal intern des del passat 1 d'abril a la Cooperativa de Puerto Nuevo Ité, en la zona rural del municipi de Remedios.

Al refugi han arribat en quatre dies prop de 120 famílies desplaçades, procedents de les comunitats Camelias, Desquebradas, Ojos Claros y Puerto Nuevo Ité, que sumen 350 persones. A hores d'ara, famílies d'altres comunitats veïnals comencen a mobilitzar-se cap el refugi temporal intern per a protegir-se de les agressions denunciades. De les 350 persones desplaçades registrades, 109 són nens menors de 10 anys, i d'aquests, 10 són menors d'un any. Les condicions de salut i alimentació en el refugi són precàries i es necesiten amb urgència, aliments, medicaments i assistència mèdica als desplaçats.

Des de Catalunya, per fer front a la situació d'emergència, l'Observatori Internacional de Pau convoquem persones, entitats socials iinstitucions catalanes a col·laborar-hi economicament, fent aportacion al compte número: 2100 3200 91 22 01219795.

Per més informació sobre la situació :
www.prensarural.org i www.peaceobservatory.org

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016