www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
Konsciència Social
 Temes Konsciència
 . Àfrica  
 . Amèrica del Nord  
 . Amèrica Llatina  
 . Àsia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient Mitjà  
 
 . Comerç Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicació  
 . Política  
 . Religió  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

CASTIGAR EL TRANSPORT PÚBLIC

el 03.01.2007

Amb l'arribada del nou any arriben també les noves tarifes. El ciutadà, resignat, espera que els increments dels rebuts, i dels preus en general, es vegin compensats amb un augment de la nòmina. En alguns casos aquests increments estan subjectes a les lleis del mercat, però d'altres responen simplement a prioritats i objectius de les administracions. Quan l'administració, per exemple, opta per aplicar en el rebut de l'aigua una tarifa que es multiplica quan se sobrepassa un determinat límit de consum, és perquè es vol castigar el seu ús excessiu, i per tant es vol incentivar l'estalvi d'aigua. Igualment, quan s'autoritza l'increment d'un servei per sobre de l'IPC el que es preté és moderar-ne el seu ús excessiu i que l'usuari busqui altres alternatives.

Doncs bé, això és el que ens passa a tots els barcelonins amb el tema del transport públic. Mentre que l'IPC d'aquest any 2006 s'ha situat en el 2'7 %, l'Ajuntament ens castiga amb un augment del preu del transport públic d'un 3'65% de mitjans, tant autobusos com Metro. El govern municipal pot fer la demagògia que vulgui sobre el transport públic, però la seva política real va en direcció contrària. Quan afirma que la seva acció de govern és d'esquerres i ecologista està mentint descaradament a la població, perquè a l'hora de la veritat el que fa és dissuadir els usuaris amb preus abusius i injustificats. La seva és una política que pot ser titllada de tot menys progressista o sostenible.


BARCELONALDIA
barcelonaldia.wordpress.com

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016