www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
Konsciència Social
 Temes Konsciència
 . Àfrica  
 . Amèrica del Nord  
 . Amèrica Llatina  
 . Àsia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient Mitjà  
 
 . Comerç Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicació  
 . Política  
 . Religió  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

CANVI D'ESTRATÈGIA

el 16.01.2007

Hi ha qui afirma, una mica a la lleugera, que el traspàs d'alcaldia de Clos a hereu no ha representat sinó una continuïtat d'un mateix estil de gestió. Evidentment, les grans línies d'actuació no han canviat gaire, perquè tampoc ha tingut temps per fer-ho. Les deficiències en determinats serveis, com ara el manteniment dels parcs o de neteja en general, les polítiques de vivenda consistents en afavorir l'especulació mal dissimulada amb promocions testimonials d'habitatge protegit, el caos circulatori amb la guinda de les zones verdes com a simple eina recaptatòria, són aspectes atribuïbles al conjunt de l'equip de govern, al marge de la persona que ocupa l'alcaldia.

Però també és evident que Hereu hi ha posat el seu toc personal, innovador. Amb el seu caràcter gris, potser per no desentonar amb el perfil de la Presidència de la Generalitat, Barcelona ha perdut lideratge i capacitat de reacció. Ho vam veure amb el tema de la cimera europea de l'habitatge, quan l'Ajuntament va fer el ridícul, incapaç d'evitar el desprestigi que representava per a la ciutat la seva suspensió, i ho hem vist també en la passivitat i incapacitat municipal a l'hora de reclamar a Renfe uns serveis de rodalies mínimament dignes.

De tota manera allà on més s'ha notat la diferència d'estil entre Clos i Hereu, potser ha estat en la manera d'afrontar les pre campanyes electorals. El primer seguia la típica picaresca d'acumular en aquest període previ a les eleccions inauguracions i presentacions de tota mena, a base de retardar-ne algunes o d'anticipar-ne d'altres. En segon, en canvi, sense renunciar del tot a aquesta estratègia que en tot cas ja li venia preparada pel seu antecessor, ha optat pel recurs més barroer, desvergonyit i immoral d'abocar grans quantitats de recursos municipals a campanyes pretesament institucionals que no tenen altre objectiu que publicitar el seu partit de cara a les eleccions. Cap a tretze milions d'euros ha malversat l'Ajuntament en publicitat institucional aquest any 2006, comptant només la publicitat reconeguda com a tal, i per tant sense tenir en compte les accions de diferents regidories, departaments i instituts municipals que acaben concretant-se en pura propaganda. Només durant aquestes festes nadalenques, el nou estil de l'alcalde ha encarregat un milió d'euros més en temes publicitaris. Tot un estil i una manera d'entendre la política.


BARCELONALDIA
barcelonaldia.wordpress.com

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016