www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS
Konsciència Social
 Temes Konsciència
 . Àfrica  
 . Amèrica del Nord  
 . Amèrica Llatina  
 . Àsia  
 . Europa  
 . Oceania  
 . Orient Mitjà  
 
 . Comerç Just  
 . Comunitats  
 . Cultura  
 . Ecologia  
 . Economia  
 . Mitjans i Comunicació  
 . Política  
 . Religió  
 . Tecnologia  
 . El Foro de la Konsciència  
 el Chango
 . Portada  
 . Editorials  
 . Artistes del Chango  
 . Fotos  
 . Vídeos  
 . TV  
 . Discos del Chango  
 . Concerts  
 . Notícies  
 . Konsciència Social  
 . El Catàleg  
   Zona-K, iTunes  
 . Els Changuit@s  
   Foros, Chat, Mailing list  
 . Ràdio  
   
 . Castellano  
 . Français  
 . Italiano  
 . English  
   
 . Contactar  
 . Donatius  
 Cercar

BARCELONA POSITIVA

el 27.04.2007

El Partit dels Socialistes ha tret el seu blog de precampanya, sota el títol de "Barcelona Positiva". De fet, el subtítol del blog ja dóna a entendre que hi ha coses que s'han de dir amb la boca petita: " Blog que recull petites actuacions de qualitat a la ciutat de Barcelona". Res a dir. Primer perquè tothom té tot el dret a dir-hi la seva, i segon perquè de ben segur que hi ha "petites actuacions" positives a la nostra ciutat. Només faltaria! Des del mes de febrer ja han tret vuit comentaris positius, i tots de la ciutat.

És veritat que no hi ha massa dades concretes, que és poc documentat, i que solen ser comentaris curts molt genèrics, però s'ha de reconèixer que també té el seu valor. De fet, qui vulgui tenir informació completa ja pot llegir la premsa diària o les publicacions de les Associacions de Veïns, buscar en hemeroteques, o en reculls d'articles com els de Barcelonaldia. I els barcelonins, els qui saben el que costa trobar un pis, i pagar-lo, els qui veuen l'estat de molts parcs i jardins, els qui viuen amb por per la inseguretat creixent, o els qui no poden dormir per un incivisme consentit, els qui troben que s'ha fet un gra massa amb aquesta ciutat maquillada només per al turisme, els qui no troben fàcilment una escola bressol per als seus fills ni un casal d'avis a preus assequibles, i en general els qui veuen menysvalorat el seu treball des de les associacions i entitats veïnals, tots aquests barcelonins també necessiten que algú els digui no tot és tan desastrós. Que també hi ha "petites actuacions positives", i si més no, que sàpiguen que també hi ha la possibilitat de veure la ciutat des d'una òptica rosa.

Està clar que hi ha qui només sap queixar-se i criticar-ho tot, o veure'n només la cara negativa: si un cotxe us atropella podeu gemegar i lamentar-vos per la cama trencada, o alegrar-vos i celebrar que el vehicle agressor no hagués estat un autobús. Són les dues maneres de mirar-se la mateixa realitat. Barcelona també té la seva cara positiva, naturalment. I tampoc ve malament que entre lluita i lluita, entre crítica i queixa, entre plany i denúncia, fem un parèntesi en aquesta Barcelona Positiva que ens abstregui de la realitat i ens mantingui viva la il·lusió. I no s'hi val a retreure'ls les faltres d'ortografia o els errors sintàctics, perquè el que compta és la bona voluntat que hi posen. I això no es pot negar.


BARCELONALDIA
barcelonaldia.wordpress.com

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016