www.radiochango.com
GATS
CERCAR:       
Editorials
Portada
 
 

Maig 2009: Pròxima Estació - Esperanzah!

Enviar a un amicEnviar a un amic


Dibuix de W oznia k - www.wozwoz.net

Maig 2009: Pròxima Estació - Esperanzah!

Final de Juny, tots A Barcelona!

Sense ànim de lucre i amb molt ànim de festa i de canvi; ens hem llençat a la piscina.

En un moment tan delicat per als festivals que cauen un després d'un altre; en un moment de pessimisme i inquietud general per la situació econòmica mundial, haguéssim pogut llençar la tovallola, però hem decidit llançar-nos perquè fan falta iniciatives més solidàries, justes i sensibles com Esperanzah 2009.

És una aposta arriscada però si no es prenen riscos de tant en tant; les coses mai canviarien. Fa uns anys, si no haguéssim decidit llençar-nos també a 3; a la piscina, radiochango no hagués existit. En 8 anys, totes les persones que formen la nostra comunitat de valors, músiques i ideals i que es reuneixen de tant en tant en aquest espai cibernètic tan intangible i tan real, ens han retornat de sobres; les hores d'esforç, sacrifici i riscos.

8 anys després, vam confiar que el que es fa des de la base, amb humilitat i honestedat, ideals i il·lusió; té el seu espai perquè aporta una mica nou. El Festival Esperanzah tindrà lloc entre el 26 i el 28 de Juny en el Parc de Sant Cosme, al Prat de Llobregat a Barcelona (entre l'aeroport i la ciutat), en col·laboració amb el Festival del mateix nom que s'està celebrant cada any a Bèlgica des de fa 8 anys (www.esperanzah.be) i que radiochango dóna suport des dels seus inicis.

Volem que sigui el festival de les músiques compromeses, amb la presència confirmada de La Pegatina, Terrakota, SMOD (el seu nou disc ha estat produït per Manu Chao), La Orquestra Van Van, Keziah Jones, Cost Rico, Muyayo Rif (premiats com grup descobriment del passat Festimad), El Cabrero, Els Freres Guissé, els descobriments de l'escena of emergent i moltes més sorpreses.

Avui a última hora, Calima es pujava al carro també.

Hem hagut de prescindir d'altres grups que ens il·lusionaven molt per a poder assegurar la viabilitat d'aquesta primera edició del festival i repetir amb ells l'any pròxim. Però ens queden 50 dies amb segurament més sorpreses artístiques per venir. Hem dissenyat un festival que no solament es resumeix als concerts sinó que permet gaudir a l'aire lliure d'una jornada completa de descobriments; conèixer associacions i ONG's (tenim més de 30 confirmades) que posen en pràctica el compromís per a un món més just que els artistes plasmen en els seus textos, provar gastronomia del món, assistir a conferències, veure animacions de circ i teatre de carrer o veure documentals sobre el medi ambient, compartir emocions entre públics i generacions distints. Hem lluitat perquè sigui un festival coherent també; obert a tots i assequible amb un preu d'entrada just (30 euros per als 3 dies i 15 per a un sol dia) tenint en compte que molts artistes han fet reduint els seus cachés habituals fent un esforç per a poder estar presents. Esperem que tots els quals formen avui aquesta República del Chango; comparteixin aquesta il·lusió i s'apuntin aquesta gran cita; i que associacions, artistes, melòmans i idealistes confluïxen a la fi de juny en El Prat.


:: Mono Lo (Traducció de Marta Pujol) ::
[amunt]

tornar


 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
 
 
Veure editorials a: Castellano | Français | Italiano | English | Català