www.radiochango.com
GATS
CERCAR:       
Editorials
Portada
 
 

Maig 2006: Primer de Maig, día Internacional dels Treballadors.

Enviar a un amicEnviar a un amic


Dibuix de W oznia k - www.wozwoz.net

Maig 2006: Primer de Maig, día Internacional dels Treballadors.

Any rere any arribem a aquest començament de maig amb la sensació de que res ha canviat en aquests últims mesos desde les últimes mobilitzacions i manifestacions en contra de la precarietat laboral, inestabilitat i l’ empitjorament de les condicions laborals.
Aquesta situació, junt amb l’exorbitant preu del lloguer i compra d’una vivenda actualment, que creix molt per sobre que els nostres sous, provoca una situació d’impotència que solament es veu agrujada per reformes laborals que afavoreixen entre altres les ETT´s. Aquesta reforma eliminaría els sobrecostos en l’indemnització que han de pagar aquestes empreses pe fi de contracte i en les cotitzacions per atur, provocant encara més la discriminació salarial i la inestabilitat laboral.

Especialment aquest día, el primer de maig, tots estem mirant als EEUU. En aquest país, està succeïnt una de les protestes socials més importants des dels anys seixanta i setanta portada a terme pels inmigrants d’origen hispà que viuen i treballen als EEUU. S’ha convocat una vaga per demostrar la seva importància i força en l’economia d’aquest païs i per reivindicar que no són una càrrega pública, i que no treuen la feina a ningú. Volen fer pressió perque el Congrés aprovi una reforma de la llei sobre la inmigració.

Aquesta protesta s’ha batejat com el “Día sense Inmigrants”. Consisteix en que cap inmigrant hispà que visqui als EEUU avui vagi a treballar i s’extén a la compra i venda de productes d’EEUU, paralitzar lo màxim possible l’engranatge económic del pais.

S’ha fet una crida des d’aquesta comunitat a la resta d’inmigrants d’origen hispà que viuen a uns altres països a que es faci boicot als productes d’EEUU, arribant a Europa, on tota persona solidària amb la causa seguirà el boicot.

Esperem que aquesta protesta sigui multitudinària arreu del món i que el gran gegant económic s’adoni que una part important de la seva estabilitat i riquesa l’aporten els 41 millions d’hispàs que viuen als EEUU.


:: Atram ::
[amunt]

tornar


 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
 
 
Veure editorials a: Castellano | Français | Italiano | English | Català