www.radiochango.com
GATS
CERCAR:       
Editorials
Portada
 
 

Març 2006: Barcelona, ciutat incívica.

Enviar a un amicEnviar a un amic


Dibuix de W oznia k - www.wozwoz.net

Març 2006: Barcelona, ciutat incívica.

Civisme, la paraula de moda. Segurament la majoria dels barcelonins/nes no havíem sentit aquesta paraula en anys i de sobte ens trobem que, en uns quants mesos, el problema més rellevant de la ciutat és lo incívica que arriba a ser, bé, no la ciutat sinó els seus habitants. Per tal de salvaguardar Barcelona d'aquest boom incívic, destructiu i perillós, el nostre ajuntament ens ha sorprès amb l'entrada en vigor d'una ordenança de la convivència a la ciutat.

L'ajuntament ens continua presentant Barcelona com una ciutat oberta i cosmopolita, on gent d'arreu del món es troba a les seves places i carrers. Aquesta ordenança pretén ser una eina per fomentar la convivència a la ciutat, i si continuem a aquest pas segurament aconseguiran una convivència de lo més pacifica, perquè segons el que pretenen no tindrem res més a fer als carrers i a les places que prendre un cafè a la terrassa d'un bar i clar, millor sol perquè si és un grup de 2 o 3 persones potser li rius a algú alguna gràcia i molestes a algun veí.

Aquesta ordenança prohibeix tot tipus d'activitats realitzades al carrer. Ens posen horaris i llocs concrets per gaudir de la música dels grups que, improvitzant, omplen la ciutat de notes musicals, ens prohibeixen segons quins jocs, penjar cartells...

Queda prohibit dormir al carrer, sancionaran a aquells que dormin als bancs de la ciutat, encara que amablement l'ajuntament especifica que no es prohibeix la mendicitat.

A més, l'ordenança no exclou als turistes. Això vol dir que les atractives, culturals i barates vacances que promociona la ciutat poden arribar a costar 750 € euros en una nit, que és la multa que ha de pagar un turista si compra una llauna de beguda a un venedor il·legal.

Lo que més por em fa és que ens amenacen amb revisar cada 2 anys la normativa per veure quines noves lleis poden incloure.

La meva conclusió, després de llegir tota l'ordenança, és que som nosaltres, els habitants de la ciutat, els que omplim els carrers i ens barregem amb gent d'aquí i de tot arreu, els que hem de fer de Barcelona una ciutat oberta i cosmopolita, encara que s'ho atribueixi l'ajuntament.


Almenys ens queden coses alegres per anunciar:

Aquest mes de març és el cinquè aniversari de Radiochango!!!
Per celebra-ho s'ha organitzat una super festa a l'Ateneu de Nou Barris el pròxim 25 de març.
Una nit plena de DJs punxant la música més changuita del moment, amb tres grans concerts.

El primer serà Nour, el nou esperat projecte de Yacine de Cheb Balowski, del que encara no tenim moltes notícies però segur ens sorprèn. Han gravat en aquest projecte Masa Kobayashi, baixista de Kultur Shok, Arecio Smith, teclista d' Asstrio (Fundación Toni Manero, La Kinky beat) , i a la guitarra, el Rubio (Color Humano, 08001)

El següent concert serà El Kapel , nova formació del cantant dels ex Color Humano, que des del passat gener ha arrassat en les principals sales de Catalunya amb el seu contundent so.
I per últim Che Sudaka, banda que per els més aficionats a aquesta web no necessita presentació: una impressionant descàrrega elèctrica per un més energètic directe... des d' Amèrica llatina, tot cor.
Per acabar la nit amb Radiochango Sound System + DJ
Us esperem a tots!!!!


:: Atram ::
[amunt]

tornar


 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
 
 
Veure editorials a: Castellano | Français | Italiano | English | Català