www.radiochango.com
GATS
DISCOS  
DISCOS

 Cercar

 
   
EL CHANGO  
EL CHANGO

  Portada

  Editorials

  Artistes del Chango

  Fotos

  Vídeos

  TV

  Discos del Chango

  Concerts

  Notícies

  Konsciència Social

  El Catàleg

  iTunes

  Els Changuit@s

  Foros, Chat, Mailing list

  Ràdio

  Castellano

  Français

  Italiano

  English

  Contactar

  Donatius

 
Els discos del Chango, 2006  any   
Enviar a un amic 

 

Xerramequ Tiquis Miquis, Obrador

Obrador

 

 Artista: Xerramequ Tiquis Miquis

 Any de publicació: 2006

 Discogràfica: Propaganda Pel Fet

 Tipus: Doble ālbum

 Track list:

01- Introducció
02- Les formigues de la vida
03- Canto
04- Auto-organitzador de Passions
05- Té raó
06- No sé que fer
06- Cada moment
07- Cançó explícita
08- Parla x tu
09- No vulguem bogaloo
10- Les gabates ed l'enveja
11- T'ombar-me al teu costat
12- Por
13- Carta
14- L'ip Hop

A Obrador el grup barceloní torna a repetir la fórmula que empraren al seu primer àlbum homònim: amics, amigues, no patiu; nosaltres us fem les cançonetes, i vosaltres les canteu! Dit i fet. Tatou (Moussu T e lei Jovents, Massilia Sound System), Pele Viader (La Thorpe Brass), Yacine Belahcene (Cheb Balowski), Àgata Casas (Dijous Paella, Safanòria), Joan Garriga (Dusminguet, La Troba Kungfu), Carles Belda (Pomada, Mesclat), Miquel Gil, Jaume Pla (Mazoni), Gato-El-Qiman i Rodrigo i Soto (Pirat’s Sound Sistema) donen veu a les composicions de Serrats i Grau. Aquest cop, el mateix Serrats s’ha animat i canta un parell de cançonetes. Repassant les cançons podrem assaborir de ple el seu personal collage musical i emocional, que parteix del mediterrani per abraçar el reggae, el soul, el funk i tot allò que sona negre. Obre el disc l’amic Pele amb una tonada calypsera, que dona pas a Les formigues de la vida , amb Tatou i Blu de Massilia Sound System explicant-nos una nova fábula. Catalana o occitana? I què... Canto ens mostra la comunió perfecta entre el violí de la Carol Durán (La Carrau), l’àrab del Yacine Belahcene, la veu de Marc Serrats i la intervenció de Gato-El-Qiman. A Autorganitzador de passions la veu de Pele Viader cabalga un dels tema amb més regust de reggae, per encaminar-nos al següent tema, Té raó , on Serrats i Grau estan ‘sols’. No sé què fer és un instrumental que ens encamina a Cada moment , on Joan Garriga posa veu al text de Salvador Espriu i Tónia Passola. La cançó que el segueix és un poema musicat de Pere Quart , titulat Cançó explícita , que compta amb Carles Belda a les veus, Dani Calabrita al butzuki i Arnau Muñoz, Ferran Ribot i Eric Herrera als vents. Parla x tu ens mostra una Àgata Casas pletòrica en composició i interpretació, en un dels temes més animats del terreny musical. Pele Viader torna a fer de mestre de cerimònies a No vulguem bogaloo, una cançó d’amor i boogaloo. El punt fosc el porta, altre cop, Àgata Casas a Les sabates de l’enveja. Miquel Gil intervé fenomenalment a Tombar-me al teu costat, on també apareéis Toni Xuclà a la mandola. Drum’n’bass, reggae i veu estripada. La combinació és esfereidora. Subidón i tornem a la calma de la mà de Jaume Pla (Mazoni) i una balada enverinada que es diu Por . Sense paraules et deixa la cançó. Carta , que la segueix, és el segon instrumental del disc. Per aprofitar i reflexionar el que t’acaben d’explicar. Tanca el disc L’ip hop , amb textos de Joan Brossa adaptats per Marc Serrats, scratxos de DJ Merei i ritmes de Soto i Rodrigo (Pirat’s Sound Sistema) i Gato-El-Qiman. Quina colla!

El CD Troctant, que acompanya la primera edició d’aquest segon àlbum de Xerramequ Tiquis Miquis, ens mostra la cara més personal de Marc Grau, Tiquis Miquis, senyor Mankius. Vuit talls parits a mig camí entre Anglaterra i Barcelona, rematats a 44.1 Estudis (Girona) en un viatge vital total. De la vida, a la mort. Troctant.

 Discografia: Xerramequ Tiquis Miquis

Xerramequ Tiquis Miquis · Xerramequ Tiquis Miquis
  2004 - Ālbum
  comprar en iTunes
Obrador · Obrador
  2006 - Doble ālbum
  comprar en iTunes

 Col·laboracions destacades: Xerramequ Tiquis Miquis

Barcelona Raval Session · Barcelona Raval Session
  2004 - Doble recopilatori
 
Sants Sistema · Pirat's Sound Sistema: Sants Sistema
  2005 - Àlbum
  comprar en iTunes
S'ha Acabat el Seny · Rauxa: S'ha Acabat el Seny
  2005 - Àlbum
  comprar en iTunes
Vol. II · Pirat's Sound Sistema: Vol. II
  2007 - Àlbum
  comprar en iTunes
Dins la Taifa · La Carrau: Dins la Taifa
  2007 - Àlbum
  comprar en iTunes
La Rumba de Barcelona · La Rumba de Barcelona
  2008 - Recopilatori
 
Musiquetes per la bressola · Musiquetes per la bressola
  2008 - Àlbum
 

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame