www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS

 [SR ANTIPIRINA]

SR ANTIPIRINA

Sr Antipirina Sr Antipirina
Tornar Tornar 

Enviar a un amic Enviar a un amic 
 
  Sr Antipirina Sr Antipirina

 

DOSSIER Juny 2003
de elMago

 

Sr Antipirina
Sr Antipirina

  Dossier

  Discografia

  Notícies

  Foro

  Vídeos

  Contacte & Management

  Artistes relacionats

  Enllaços

el Chango

  Portada

  Editorials

  Artistes del Chango

  Fotos

  Vídeos

  TV

  Discos del Chango

  Concerts

  Notícies

  Konsciència Social

  El Catàleg

 · iTunes

  Els Changuit@s

 · Foros, Chat, Mailing list

  Ràdio

  Castellano

  Français

  Italiano

  English

  Contactar

  Donatius

Cercar
"DIVERTIMENTOS" AMB SUBSTÀNCIALa confusió dels gèneres, el rebuig de les jerarquies socials i el fort significat brindat a l'espectacle són els principals trets del manifest dadaista, descrit pel poeta francès d'origen romanès Tristan Tzara a la seva obra "La primera aventura celeste del Senyor Antipirina", publicat el 1916.

Poc menys de 80 anys després, els mateixos valors i el nom del Senyor Antipirina s'han tornat a trobar a l'escena madrilenya, aquesta vegada per oferir una música fresca i mestissa.

Fundada a l'estiu de 1993 per Bruno Freire (guitarra, veu i programació), el seu cosí Borja Gete (baix i cors) i Alberto Fonseca (teclat, veu i clarinet), en els seus deu anys de vida la banda ha vist passar molts components entre les seves files, com per exemple Alfonso Arias "Papuchi", guitarrista d'altres grups madrilenys com Hechos Contra el Decoro (avui Desechos) o Alcohol Jazz i al que recentment va subentrar Carlos Leal.

La primera actuació de la banda es remunta a l'any 1994 a les festes patronals de Las Matas, però va ser només després de patejar molts més escenaris que van arribar els primers fruits del seu treball: dues vegades segons en el Concurso Villa de Madrid als anys 2000 i 2001, l'enregistrament de tres maquetes entre 1999 i el 2001, i finalment al 2002 la possibilitat de treure a la llum un disc: gravat entre setembre i octubre del 2001 amb la col·laboració del mestre Kaki Arkarazo, "Divertimentos" és una petita joia que combina energia, lletres de denúncia i ritmes llatins.

Influències clarament caribenyes es barregen a sons que arriben d'Àfrica, les lletres passen del castellà al francès, de l'àrab al català; costa triar algun que destacar entre tants temes dignes d'esment d'aquest "Divertimentos", m'atreviré amb "Nahna", enèrgica balada que compta amb la veu de Susana García-Arias i el violí de J.L. Gallego, "La Noche", himne al costat fosc de l'amor que pren la veu de Nacho (Desechos), o la "Rumba del Desaparecido":

Crida el meu nom tan fort
Que mai caigui en l'oblit
Clava la meva foto a la lluna
Que cada nit sàpiguen que he existit
Conta, la meva vida, tan alt
Que no surti de les seves oïdes
Digues-li que existeix una nena
Que plora el seu germà... desaparegut

El Sr. Antipirina és per sobre de tot fusió, una barreja mediterrània amb marcats contextos urbans, que té la seva màxima expressió en els seus directes on ball i compromís conquisten al públic després de les primeres notes. El grup ha compartit escenari amb bandes com Hechos Contra el Decoro, El Combo Linga, Amparanoia, Sugarless, Alcohol Jazz o Las Hijas del Sol, i tocat a totes les principals sales madrilenyes (Suristán, el Juglar, Gruta 77, Arena, el Hebe, etc) i en molts punts de la península: per Galicia, Santander, Almería, Badajoz, Cáceres (tancant la Gira per Diversitat de l'estiu 2001), ...

Com ells mateixos afirmen, les seves inquietuds com músics són les de seguir actuant en directe i produint discos, per a així créixer en tots els aspectes i crear un so i una estètica pròpia però Universal. En resum, una bufada d'aire fresc que contribueix a acolorir i animar el panorama musical espanyol.

Al llarg d'aquests més de 10 anys de vida, El Sr. Antipirina ha tingut el gust i la sort de comptar amb un grandiós nombre de membres i col·laboradors, als que aquest grup els deu molt i vol donar les gràcies.

Actualment, el grup està treballant en el que serà el seu nou disc: “EL SUR NOS LLAMA”, i la seva pròxima tornada als escenaris, el que suposarà una nova etapa en la ja, llarga història del grup.

Discografia [amunt]
Divertimentos   Divertimentos
   2002 - Àlbum
 

Notícies [amunt]
  04.07.2004: La FRITANGA y el SR ANTIPIRINA (Castellano)
  22.05.2004: TRIBUTO A LAUREL AITKEN (Castellano)

Foro [amunt]
  El Foro de Sr Antipirina

Vídeos [amunt]
  03.2008: Videoclip: Sr. Antipirina - Me Voy

Contacte & Management [amunt]
Mail: sr.antipirina@yahoo.es
Tel: (+34) 675119175.

Artistes relacionats [amunt]
  Fritanga

Enllaços [amunt]
  www.antipirina.net
  www.myspace.com/srantipirina

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016