www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS

 [SKA-P]

SKA-P

Ska-P Ska-P
Tornar Tornar 

Enviar a un amic Enviar a un amic 
 
  Ska-P Ska-P

 

DOSSIER Octubre 2009
de Wikipedia

 

Ska-P
Ska-P

  Dossier

  Discografia

  Col·laboracions destacades

  Notícies

  Foro

  Vídeos

  Contacte & Management

  Enllaços

el Chango

  Portada

  Editorials

  Artistes del Chango

  Fotos

  Vídeos

  TV

  Discos del Chango

  Concerts

  Notícies

  Konsciència Social

  El Catàleg

 · iTunes

  Els Changuit@s

 · Foros, Chat, Mailing list

  Ràdio

  Castellano

  Français

  Italiano

  English

  Contactar

  Donatius

Cercar
Ska-P neix com grup en 1994. Després d'uns mesos d'assajos graven el que és el seu primer cd anomenat Ska-P, on ja apuntaven les maneres en les seves lletres i música, que uns anys després els i farien molt populars, encara que els falta temps per arribar a ser famosos, toquen en molts llocs (CSOs, petites convocatòries llibertàries, veïnals, etc), per les despeses i poc més, (Catalunya, Galícia, Almeria, Madrid, etc..).

Però una cançó seva comença a despuntar, sobretot a Madrid. Era una cançó de suport al Rayo Vallecano, l'equip de futbol, símbol del barri de "Vallekas" al que se senten molt units (encara que solament alguns dels seus membres visquin en ell). I sobretot perquè la banda es mou sempre pels seus carrers i assagen en ell, aquesta cançó per a molts acaba sent un himne i es comença a escoltar molt en molts bars del barri. A poc a poc es va contagiant a altres llocs de la ciutat, i més i més gent es va assabentant que hi ha un grup anomenat Ska-P amb unes lletres que parlen contra la corrupció política, contra el racisme, que són antimilitaristes, antisistemes, i que criden a la desobediència civil.

1995-1996: Entrant en combat

El seu guitarrista, Toni Escobar deixa el grup, (en aquella època tots treballaven i per les nits assajaven el local). Després de provar a diversos guitarristes, decideixen quedar-se amb un dels que apareix per allí anomenat Joxemi originari de Larraga (Navarra), no era tècnica tot el que es buscava en un grup com a Ska-P sinó mes bé el sentir aquesta història com seva, i acabar sent un més. També és quan ja definitivament entra a formar part del grup oficialment Pipi, que fins a llavors solia sortir disfressat en algunes cançons i ajudava al grup a carregar i descarregar el material. A partir d'ara seria quan hauria de treballar-se unes lletres millor elaborades, cosa que amb la seva habitual desimboltura no li costaria molt. I arriba el concert que definitivament, i juntament amb la sortida del seu nou àlbum (juny del 96), El vals de l'obrer, els situaria en un lloc de privilegi en l'escena musical ibèrica, el 9º Festival Vallekas Rock. A partir de llavors es comença a parlar d'ells com una banda amb collons de dir les coses clares, amb una bona música, i un noi que es disfressa i no deixa a ningú indiferent.

1997-1999: Primera Gira internacional

Arriba l'enregistrament de Eurosis, el seu 3º Cd, i tornen a la carretera sense relax, i comencen de nou gires per tota Espanya, i continuen afermant-se mes a França. Fan la seua primera gira per Argentina, com teloners de Ataque 77, amb un concert a destacar en l'estadi Obres davant unes 4.OOO persones, i des de aquella posició es van A Mèxic. En total un mes de gira per aquests dos països on deixen una molt bona impressió. A Mèxic tornarien en tot just un any. Pako, bateria i membre fundador de Ska-P deixa la banda i entra Luismi com a nou bateria, vell conegut del grup i que s'integra sense problemes en el grup, i al poc temps tornen a tocar en directe. Acudeixen a Itàlia, per a tocar en el festival Arezzo Wave, on els esperen 10.000 persones corejant totes les seves cançons.

2000-2002: El millor moment

En el any 2000 treuen un nou Cd anomenat Planeta Eskoria, on endureixen el seu so,i es fan un xic mes seriosos, dintre del que cap en una banda com Ska-P, on l'humor i la ironia tenen un lloc important, al costat de la protesta més directa. Les gires a hores d'ara ja es reparteixen per França, Itàlia, Suïssa i Espanya. Sembla que ja són una banda que no sol compte en l'Estat Espanyol, sinó que ja són considerada banda internacional, toquen tant en aquests països com uns anys abans ho fessin a Espanya.

En el any 2002 graven el seu cinquè àlbum Que Corri la Veu, potser el disc més complet de la banda, ja que ells mateixos ho consideren una barreja perfecta de la personalitat de la banda. En aquest disc hi ha de tot: molt moviment, ironia i unes lletres ben pensades. La llista de països que van coneixent a Ska-P va augmentant; fan una gira Europea tocant en països com Hongria, Àustria, Holanda, Bèlgica i els anteriorment citats.

2004-2005: Una Nova Gira

Durant l'any 2004 surt el seu CD Incontrolable, que a més de contar amb 16 cançons gravades en directe per tota Europa, li acompanya un DVD amb 13 temes gravats en Nyon, Suïssa i París. A més s'incorporen tots els videoclips de la banda i imatges del grup en l'última gira.

Aturada Indefinida

Després de més de deu anys en actiu, al febrer de 2005 van anunciar que anaven a fer un aturada indefinidament. "Queda oberta la possibilitat d'una futura tornada", com van dir els membres del grup.

Van anunciar a més una gira de comiat. El seu últim concert a Espanya va ser el 24 de setembre de 2005 en la Coberta de Leganés, i l'últim recital definitiu va ser en Argentina a mitjans d'octubre del 2005.Els integrants del grup van decidir donar per finalitzada la seua gira de comiat en aquesta ciutat a causa del tracte rebut en ocasions anteriors. Tot el recaptat en aquest festival va ser donat a diferents organitzacions benèfiques argentines i menjadors comunitaris. En 2006, sis mesos després de l'aturada, el cantant Pulpul va fer una entrada en la pàgina oficial anunciant que ell seguia component i esperava que aquestes lletres anessin en un futur les d'un nou disc de Ska-P .

L'any 2006, sis mesos més tard de l'aturada, el cantant Pulpul féu una entrada a la pàgina oficial del grup anunciant que ell seguia componen i esperava que aquelles lletres fossin en un futur les del nou disc d'Ska-p. Alguns membres del grup formaren part d'altres grups durant l'aturada. És el cas de Pipi que fundà un grup alternatiu semblant a Ska-p que s'anomena The Locos. Joxemi formà part d'un grup d'un estil més proper al punk anomenat No-Relax.

2008: El retorn

El dia 12 d'octubre de 2007, dos anys exactament després des de l'últim concert a Argentina, a través d'un comunicat a la pàgina oficial de Ska-p, el membre Pulpul anuncia una possible reunió del grup durant el 2008. El mateix Pulpul desvetllà també que si aquesta reunió es confirmés, ells tornarien a assajar amb l'antic repertori. Finalment, també anuncià que si tot anés bé traurien un nou àlbum a finals de 2008. Després d'aquest primer comunicat, els seus companys, excepte inicialment Pipi, donaren suport al retorn del grup; posteriorment Pipi s'uní als seus companys per al retorn del grup. Alacrán Producciones obrí la contracció de Ska-p per a una possible gira el 2008. El retorn del grup es confirmà a la pàgina oficial del grup, que comunicava que es llançaria a la venda un nou disc a l'octubre d'aquell any titulat Lágrimas y Gozos i una Minigira per Europa (Itàlia, França, Bèlgica, Suïssa i Espanya) i països llatinoamericans (Mèxic, Xile, Equador, Argentina i Veneçuela).

El dia 5 de setembre de 2008, llançaren un primer single de l'àlbum Lágrimas y Gozos, titulat Crimen Sollicitationis, en el qual realitzen una dura crítica a l'església catòlica tant al Papa Benet XVI com a la pederàstia d'alguns sacerdots.

L'àlbum Lágrimas y Gozos va sortir a la venda el 7 d'octubre de 2008 després de sis anys sense un disc d'estudis i després de tres sense trepitjar els escenaris.


Discografia [amunt]
Ska-P   Ska-P
   1994 - Àlbum
 

El Vals Del Obrero   El Vals Del Obrero
   1996 - Àlbum
   comprar en iTunes
Eurosis   Eurosis
   1998 - Àlbum
   comprar en iTunes
Planeta Eskoria   Planeta Eskoria
   2000 - Àlbum
   comprar en iTunes
¡¡Que Corra La Voz!!   ¡¡Que Corra La Voz!!
   2002 - Àlbum
   comprar en iTunes
Incontrolable   Incontrolable
   2004 - DVD + CD Live
   comprar en iTunes
Lágrimas Y Gozos   Lágrimas Y Gozos
   2008 - Àlbum
   comprar en iTunes

Col·laboracions destacades [amunt]
Radical Mestizo   Radical Mestizo
   1999 Revelde Discos - Recopilatori
 

Los ritmos del espejo   Los ritmos del espejo
   2000 - Recopilatori
 
Mano Negra Illegal   Mano Negra Illegal
   2001 Big Mama - Recopilatori
 
Fuerza Vol.2   Fuerza Vol.2
   2001 Virgin - Recopilatori
 

Notícies [amunt]
  05.09.2011: Radio Alter On The Road Communications (Castellano)
  05.04.2010: Festival "Au fond du jardin du Michel" (Français)
  30.10.2009: Radio Alter On The Road Communications (Italiano)
  23.10.2009: Estreno RadioChango TV - 3 de Noviembre (Castellano)
  31.03.2009: Radio Alter on the Road Communications, el libro de Paula Pitzalis (Castellano)
  27.05.2008: Presentazione "RADIO ALTER ON THE ROAD COMMUNICATIONS" (Italiano)

Foro [amunt]
  El Foro de Ska-P

Vídeos [amunt]
  11.2009: RadioChango TV, Nov.09 2/7 : Novedades Musicales
  11.2009: RadioChango TV, Nov.09 : Programa completo
  09.2008: Video Clip Ska-P - Crimen Sollicitationis

Contacte & Management [amunt]
educeltascortos@hotmail.com

Enllaços [amunt]
  www.ska-p.com
  www.myspace.com/skap

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016