www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS

 [SERGENT GARCIA]

SERGENT GARCIA

Sergent Garcia Sergent Garcia
Tornar Tornar 

Enviar a un amic Enviar a un amic 
 
  Sergent Garcia Sergent Garcia

 

DOSSIER Setembre 2001

 

Sergent Garcia
Sergent Garcia

  Dossier

  Discografia

  Col·laboracions destacades

  Notícies

  Foro

  Entrevistes

  Fotos

  Enllaços

el Chango

  Portada

  Editorials

  Artistes del Chango

  Fotos

  Vídeos

  TV

  Discos del Chango

  Concerts

  Notícies

  Konsciència Social

  El Catàleg

 · iTunes

  Els Changuit@s

 · Foros, Chat, Mailing list

  Ràdio

  Castellano

  Français

  Italiano

  English

  Contactar

  Donatius

Cercar
El viatge tropical

En el seu nou àlbum Sin Fronteras, el Sergent ens proposa seguir-lo en un viatge tropical a bord d'un càrrega multiracial amb influències mestisses. Primera parada : Cuba, on les percussions i el son sacsegen el cos i engeguen els malucs.

Tot el món a bord està convidat a saltar i a gesticular com millor li sembli al ritme caraíbico del ragga-hip hop. Les conguess i altres bongos, així com els cobres més variats, són generosament oferts per la tripulació (Bruno García i els bojos del barri) a cada etapa garantint la jovialitat festiva i trivial de tots els participants, sigui quina sigui la seva generació.
Els amants dels viatges andins, des de Cartagena de les Índies fins a Santiago de Cuba passant per Camagüey, Lima, Caracas o Bogotá, tornaran a trobar en aquest viatge les sonoritats tradicionals i podran moure les natges al ritme infernal de rumbes i salses.

Destapa llavors les teves oïdes i posa-li oli a les teves articulacions, ja que la cosa es mourà a les taules, cossos bellugant-se i a ballar, ballar més i més... Que siguis jove i ben plantat o un octogenar desquiciat, Sergent Garcia et transportarà més enllà de les fronteres patriòtiques, cap a alegres tonalitats, entre un reggae càlid i una salsa endimoniada. Recomanat a un públic d'entre -6 mesos i 87 anys (especialment aconsellat per a les persones sota tractament de viagra), més enllà consultar el teu propi mètge.

De seguida compromès, el sergent denuncia la misèria, la violència, el feixisme o el integrisme, (fa intervenir la veu del sub-comandant Marcos dient: Que palique - Un poquito quema'o), i "Oye mi bomba, el sistema vamos a destruir". De seguida encantador, el sergent ens duu a Cuba en un ambient festiu, una salsa infernal que no es pot deixar de ballar.
Aquest nou son, sovint cridat "salsamuffin", és una sàvia barreja de salsa, reggae, hip hop, funk, fins i tot rap que no s'oblida dels cants populars d'Amèrica Llatina i de Cuba, basats en el son, la rumba, la comparsa...
Els cobres esclaten, les percussions embruixen, les conguess ritmen, els ballarins es belluguen, les cançons ens transporten, i si en 5 segons no ens hem enlairat...

Si el segon disc del Sergent Garcia "Un poquito crema'o" estava marcat pels seus cops a la cara contra la detenció ("Llevale mi canto"), la misèria ("Escucha mi bomba") i el crit d'unió en favor de la revolució ("Acabar Mal") i del zapatismo ("Que Palique")... l'últim àlbum "Sin fronteras" se sembla més a un viatge indolent dintre la música, el Sergent proposant-nos travessar les fronteres cubanes i d'Amèrica Llatina per a arribar fins a Africa. Sempre molt tenyit de salsa, visita nous horitzons gràcies a Amadou i a Mariam -un duo de Mali- i sobretot a Balbino el guitarrista gitano, cantant de "Resisteme".
El disc duu amb si molt "farniente" i amor ("Adelita") però el Sergent no s'oblida les seves reivindicacions socials i la lluita com en el tema "Los desaparecidos", en suport a les famílies dels desapareguts de les dictadures.

Quan la sortida del disc del Sergent s'ha retardat, algunes llengües verinoses han dit que ha estat per a no coincidir amb la sortida del nou disc de Manu Chao. Una cosa és segura, els trajectes d'aquests dos parisencs d'origen llatina se semblen i el missatge d'aquest nou àlbum està igual de ple d'optimisme i d'Esperança atès que sap ("yo sé") que farà falta molt temps però "un dia ens tocarà guanyar".
Com Manu Chao, Bruno García ha assolit que es transmetin en les ones europees músiques diferents repletes de sonoritats d'Amèrica Llatina i del Carib realitzant la conjunció entre els ritmes rock i reggae dels '80, el corrent alternatiu de finals dels '80 i principi dels '90, i les cançons tradicionals, els ritmes del continent perdut amb les seves venes obertes. Ha estés un pont entre la seva escola musical i les músiques de la seva infància, duent al conjunt de ciutadans del present propers a una cultura sense fronteres.

Bruno Garcia, o el Sergent, cantant, guitarrista i ocasionalment ballarí a l'escena, és el pilota del grup - "Sergent Garcia i Los Locos del Barrio". Cubà-parisenc, ha crescut com guitarrista en el grup de rock alternatiu Ludwig Van 88. Programador i productor de grups rap parisencs com "Timide et sans complexes" s'enriqueix amb experiències hip-hop franceses. Va ser mixant un dia per una emissió de ràdio, "Salsa Mania", música llatina amb reggae com crea l'estil "Sergent Garcia", la salsamuffin. Així va ser com va gravar a la seva casa el seu primer disc el 1997 "Viva el sergent". Al costat dels "Locos del Barrio", grup de músics genials, atravesserá Europa a l'escenari... Qui no ha vist passar el Sergent prop de casa seva?
No et preocupis si t'ho has perdut, la pròxima vegada serà també excel·lent.

Los Locos del Barrio són :

Duniesky Guitierrez Conyedo, "Duny" va néixer a Santa Clara (Cuba). És el ballarí i un dels cantants del grup. El Sergent el va trobar de casualitat en un restaurant on treballava de cuiner. Una nit cantant junts va ser suficient per a unir-lo al grup. Es tracta d'un ballarí endimoniat, que fa vibrar... Synthol aconsellat per al públic no avisat.

Jogerst Vincent, El vince : afrocubano i al mateix temps franc-espanyol; és el baix de la formació. Ex integrant del grup "7" abans d'ajuntar-se a Los Locos del Bario el 1997. Amb la seva tendència a ballar excessivament amb la pelvis, no deixa indiferents a les dones, que surten felices dels concerts del grup :-)

Julien Charlet : Bateria, li diuen "el presidente" per la posició que ocupa al mig de l'escenari. Els seus orígens musicals són el jazz i el groove.

Jamain Pierre Luc : Teclista, aquest Pedrito Lucas, ha sortit del CMJ de Nancy, introduint-se al jazz i al funk. Forma part del projecte del Sergent des dels seus començaments i compon també al costat de Bruno.

Ostrowiecki Thomas : " a les percussions "

Colpin Francois, germano Soafo : percussions, congues, i tot el que pugui produir sonoritats musicals i ritmes frenètics susceptibles de convidar el públic a ballar.

Aubail David, El cosí David : flauta

Martinez Fabrice, "Fabricio ze sound" : trompeta

Chirol Julien : trombó, fan de jazz i de música llatina

Gilles Garin, "p'tit Gil Gagarine" : trompeta

Darroman MONTOYA Ivan : percusionista cubà, ha estat l'últim a arribar. Ha compost "Rumba sense fronteres" en l'últim disc del Sergent "Sin fronteras". Després d'haver xerrat amb ell un dia, us puc dir que és un il·luminat del la música cubana.

Duquenne Florence, la Capitana : veu, canta notòriament en "Camino de la vida" de l'àlbum "Un poquito quema'o", cançó infantil tradicional d'Amèrica Llatina que La Capitana transforma en un entretingut raggamuffin. Estàvem convençuts del seu potencial hip-hop després d'Un Poquito quema'o (Dame tu mano que te lea el futuro) i és una llàstima que la seva veu femenina irrompi menys en les cançons del Sergent.

Si aquest dossier no t'ha convençut, si l'escolta dels temes que et proposem no et fa entrar en raó, llavors tingues molta cura amb els ponts i les vies del tren ja que l'hora és tard i la depressió et conquista!!

Discografia [amunt]
Viva El Sargento   Viva El Sargento
   1997 - Àlbum
 

Un Poquito Quema'o   Un Poquito Quema'o
   1999 Virgin - Àlbum
   comprar en iTunes
Sin Fronteras   Sin Fronteras
   2001 Virgin - Àlbum
   comprar en iTunes
Viva El Sargento   Viva El Sargento
   2003 Virgin - Reedició
   comprar en iTunes
La Semilla Escondida   La Semilla Escondida
   2003 Virgin - Àlbum
   comprar en iTunes
Long Time   Long Time
   2003 - Senzill
   comprar en iTunes
Best Of   Best Of
   2004 Virgin - DVD + CD
   comprar en iTunes
Máscaras   Máscaras
   2006 EMI - Àlbum
 
Cumbiamuffin   Cumbiamuffin
   2009 - EP
 
Una y otra vez   Una y otra vez
   2011 - Àlbum
   comprar en iTunes

Col·laboracions destacades [amunt]
It's a French Reggae Party   It's a French Reggae Party
   1998 Big Mama - Recopilatori
 

Radical Mestizo   Radical Mestizo
   1999 Revelde Discos - Recopilatori
 
Radical Mestizo dos punto mil   Radical Mestizo dos punto mil
   2000 Revelde Discos - Recopilatori
 
Peret Rey de la Rumba   Peret Rey de la Rumba
   2000 Virgin - Recopilatori
 
Fuerza Vol.1   Fuerza Vol.1
   2000 Virgin - Recopilatori
 
Tolerance Double Zero vol.I   Tolerance Double Zero vol.I
   2002 Circ - Doble recopilatori
 
Fiesta del Mundo   Celestina: Fiesta del Mundo
   2003 - Àlbum
 
Il y a un Pays... Palestine   Il y a un Pays... Palestine
   2003 - Recopilatori
 
RadioChango Añejo Reserva vol.I   RadioChango Añejo Reserva vol.I
   2005 RadioChango - Recopilatori
 
Muévete Bien - Sabor Mestizo   Muévete Bien - Sabor Mestizo
   2007 Sabor Discos - Recopilatori
 
4 Riddims 4 Unity   Africa Unite: 4 Riddims 4 Unity
   2007 - Versions
 
Locos al Galope! Colifata vol. 22   Locos al Galope! Colifata vol. 22
   2013 - Àlbum
 

Notícies [amunt]
  07.05.2008: La Granja Fristail 2008
  06.12.2007: IV MESTIZAO Festival 2007 (Castellano)
  07.05.2007: 3r Caixa Sabadell - Etnival 2007
  28.03.2007: X EDICIÓN DEL FESTIVAL TERRITORIOS SEVILLA (Castellano)
  06.02.2007: Radio Sargento Garcia (Castellano)
  05.02.2007: Radio Sergent Garcia en ligne (Français)
  25.06.2006: Festival Cruïlla de Cultures 2006 (Français)
  25.06.2006: Festival Cruïlla de Cultures 2006
  08.06.2006: Sergent Garcia: des concerts avant l'album (Français)
  24.05.2006: Festival Cruïlla de Cultures 2006 (Castellano)
  15.03.2006: El Sargento García regresa con sabor a rock mexicano. (Castellano)
  10.06.2005: CRONICAS DE ROCK MESTIZO - Música sin papeles (Castellano)
  11.04.2005: RECOPILATORIO RADIOCHANGO AÑEJO RESERVA (Castellano)
  13.01.2005: Nuevo disco de Sargento Garcia a la venta el dia 07 de Febrero (Castellano)
  22.06.2004: Concerts de Soutien aux communautés Mapuche (Français)

Foro [amunt]
  El Foro de Sergent Garcia

Entrevistes [amunt]
  ÀUDIO: Interview 2000 (Français)

Fotos [amunt]
  Rototom Sunsplash 2010
  La Granja Fristail 2008
  Festival Entresures 2008
  IV MESTIZAO Festival 2007
  Sergent Garcia 2006

Enllaços [amunt]
  www.sergentgarcia.com
  www.radiotimbo.com
  www.myspace.com/sgtogarcia

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016