www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS

 [OJOS DE BRUJO]

OJOS DE BRUJO

Ojos de Brujo Ojos de Brujo
Tornar Tornar 

Enviar a un amic Enviar a un amic 
 
  Ojos de Brujo Ojos de Brujo

 

DOSSIER Agost 2001
de Mono Lo

 

Ojos de Brujo
Ojos de Brujo

  Dossier

  Discografia

  Col·laboracions destacades

  Notícies

  Foro

  Entrevistes

  Vídeos

  Fotos

  Contacte & Management

  Artistes relacionats

  Enllaços

el Chango

  Portada

  Editorials

  Artistes del Chango

  Fotos

  Vídeos

  TV

  Discos del Chango

  Concerts

  Notícies

  Konsciència Social

  El Catàleg

 · iTunes

  Els Changuit@s

 · Foros, Chat, Mailing list

  Ràdio

  Castellano

  Français

  Italiano

  English

  Contactar

  Donatius

Cercar
Arriba la "Rumba Dub Style"

Més que una banda, es tracta d'un grup d'amics; més que un grup, es tracta d'un col·lectiu de músics, més que música, fan pintura, graffiti, video, escultures, dansa,…; més que crear, editen també ells mateixos.
Que els anomenis Ojos de Brujo o Fábrica de Colores, es tracta d'un mateix col·lectiu inquiet i buscavides. Després de "Vengue" (paraula gitana que significa "duende" o "jaleo"), primer disc del grup, ha arribat a mitjan 2002 el segon disc Bari, de l'estil del primer, però ja es veu una banda més estable, equilibrada i polida. Ens havien sorprès amb el "jaleo" i la frescor del seu hip-hop flamenc, i ara tornen amb un treball menys sorprenent a nivell musical però rotundament curat. Amb el primer disc havien explorat tantes barreges de gèneres que era complicat amb aquest segon treball seguir per tots els costats, i fa l'efecte que han volgut aprofundir aquesta vegada les exploracions del primer disc. És absolutament un disc que confirma l'enorme potencial del disc.
D'Alemanya a Suècia, de França a Bèlgica, de Suïssa a Itàlia, l'èxit dels seus directes ha anat confirmant les seves possibilitats. A Espanya, l'espera era enorme i el públic ha respost amb afecte i il·lusió davant Bari. De gira entre finals de 2002 i inicis de 2003, el grup ha anat en cada data esgotant entrades.

Que els fanàtics del flamenc pur es tapin les orelles, peròara mateix.
Si señor, els Ojos de Brujo barregen flamenc amb Hip-hop, funk, rap, reagee, son cubà, ragga. Aquestes influències es fusionen amb cançons que parteixen de pals tradicionals del flamenc : tangos, colombianes, bulerías, tanguillos, bulería per soleá, rumba, etc i arriben a no sé quina carretera perduda que et conviden a descobrir amb ells. Amb la força d'un calaix flamenc, el pes d'un baix, el compàs de la guitarra, els colors de la percussió llatina i el soniquete de jaleos i palmells, al costat de la rítmica veu del ragga, el "scratching" loquillo i els balls embogidors, disfressen a Camarón de mestís i barregen el flamenc de la balconada amb el rap del carrer i el so en el parc. Darrere de tan inventives barreges d'espècies hi ha diversos cuiners d'un col·lectiu sempre disposat a fer de conillets d'índia quan de música es tracta.
Vinguts de terres diferents (Cuba, Còrdova, Barcelona, València, Còrdova, La Trinitat, Colòmbia, etc) aquests viatjants dels sons es van ajuntar per a formar La Fábrica de Colores, unint un grup de músics que s'ha anat agregant al llarg de més de 5 anys. Segons explica la història, d'Amèrica va venir la xocolata : "érase una vez" Juanlu, barceloní de la Barcelona Xina inquiet de sons i mogut per la curiositat
social. Un dia va decidir anar a descobrir les Amèriques duent-se el walkman (lloc en "fast") i una cinta àudio. En aquesta cinta, Ramón, barceloní de la Barcelona amb Gracia, s'arrencava per pals flamencs amb ajuda d'una guitarra i d'un bongo. Juanlu sabia que anava a trobar en les terres de Bolivar i Zapata els ingredients musicals que li faltaven.
De tornada a Barcelona es va reunir amb Ramón i amb Dani, el monoloco macaco, qui mai es perd una ocasió per a barrejar-se al jaleo. Van fer una jam i van decidir treballar l'assumpte.

La Fábrica de Colores és un col•lectiu molt ric que no es limita només a la música. És una associació d'artistes que pretén servir de plataforma artística per a arribar al públic i crear una interacció entre diferents camps de l'art: música, ball, teatre, literatura, cinema, animació, video, fotografia, so, dibuix, espectacles, etc. D'aquí el bruixot que es pot veure a la pàgina web del grup els ulls del qual van inspirar el nom del projecte musical. El llibre que acompanya el disc Bari és una producció d'ells que exposa treball del carrer d'artistes graffiteros sorprenents. La Fábrica de Colores és també el segell d'acte-producció del grup que ha anat arriscant intentant aquest pas amb solament un disc
d'experiència i estem molt contents de veure que les coses els han anat bé. Ja era hora de provar que es pot funcionar sense pertànyer a una gran discogràfica.

Una rumba, un tango o una bulería; són cubà o una simple cançó improvisada; un bailecito flamenc o fins i tot un "Break dance" per bulerías, tot serveix per a agafar al públic per sorpresa i fer d'això una festa. Es munta l'espectacle i s'afegeix qui vol : Dj's per a preparar el bolo, músics convidats (Loli, ball flamenc; Abdul, ball africà; Max, percussió i veu; Roy, trompeta; Shan, scratches).

Les lletres d'Ojos de Brujo giren entorn d'una paradoxa: la filosofia de la vida i el vacilón de l'aquí i l'ara. Una mica de jachís i molta poesia.

El grup té una geometria variable : "som els que cabem en una furgoneta", diu Juanlu, "és a dir, set, un tècnic i un manager de carretera".

MARINA : Veus, jip-jopeo i palmells. Quan va néixer el primer que li van veure van ser les canilles, d'aquí el seu nom artístic: "La Canillas". Originalment de València. Més tard rulant d'aquí i d'allà, va conèixer a Juanlu a Formentera i després el va tornar a trobar en una casa ocupada de Barcelona on es va deixar caure (la història no precisa si es tracta de la casa o dels braços de JuanLu). Llavors tenia una companyia de teatre només formada per dones que es cridava Agüita Troupe. Actualment està buscant la relació entre el flamenc i l'electrònica...

RAMÓN : Guitarra flamenca, veus, jaleos. Nascut a Barcelona i gitano, té 29 anys. Casat, un fill. El seu pare rumbea fins i tot La internacional, assegura. Ha "mamat" flamenc. Ha treballat amb el grup de rumba Els Xavis, companyia flamenca Carmen Amaya i en diferents espectacles de hip-hop. El seu present obre camps a l'experimentació de la fusió del flamenc amb la música electrònica. Li diuen Ramón "el metralleta". Fins i tot va tocar heavy.

JUANLU : 29 anys, baix. Nascut a Barcelona. Ha viscut a Los Àngeles i Brasil i ha tingut infinitat de grups (Magiaanimal - funkReggae, El Fantastico Hombre Bala - funk Rock, Mesmalva- (funkpopular brasileny, La
Burbuja - jazz-funk, Umanawé - african-americanreggae, Otneim Kham - tecno-basspercusion, Flamencorro - flamenc-fusió). La seva arrel és el funk però es diu amant del flamenc, del reggae i de totes les músiques creatives. Fan de La Fábrica de Colores i Rey de los perros... Viu en un
pis destartalat proper a Les Rambles juntament amb dues persones i altres tants gossos. I que té a veure això amb... la nevera buida?

Dj PANKO : Scratching, samplers, guitarra i percussió. Nascut a Barcelona. Habitualment en el circuit de disc-jockeys de Barcelona i Eivissa amb el seu peculiar Panko Funk System style i amb un passat musical intens en la caberna de l'antic club Mestizo.

XAVI TURULL : "Cajón", taules i percussions. Pes pesat de Barcelona amb una experiència llarga amb flamencs, cubans, indis.. Fundador dels grups
"Amalgama" i "Fula", ha treballat entre altres amb Rosario Flores, Ketama i Raimundo Amador. I tot per a acabar al final amb Ojos de Brujo.
Connectat a la xarxa via moviline. Record Guiness del Sirope i la riallada.

SERGIO RAMOS : percusionista, que toca cajón i bateria i prové del flamenc. Ha participat en diferents grups i quartets abans d'arribar a Ojos per a formar part de l'explosiu trio Acció-Reacció-Percussió.

MAX : la metralladora, ve del món del teatre i de la percussió via Formentera i Londres. També forma part darrere del cajón de l'Acció-Reacció-Percussió, però té sobretot dues incursions darrere del micròfon que deixen atónit al públic. Els músculs i culs es mouen però es cau la bava quan Max comença a treure amb la seva veu sons de percussió a un ritme frenètic. Com si tingués dits en forma de cordes vocals i un cajón en el paladar.

ANTONIO RESTUCCI : Col·laborador xilè de prestigi, ha tocat amb Paco de Lucía, Cañizares i altres monstres del flamenc. Està actualment intervenint sobre uns pocs temes ja que té un altre projecte flamenc en ruta.

LOLI : Dansa i cors. D'ella ve l'art i l'autenticitat del flamenc dels Ojos. La gràcia i mestratge dels seus moviments vénen acompanyats d'una veu gitana preciosa. Tampoc és l'última a l'hora de recordar la base flamenca amb els seus palmells. A més gaudeix com pocs sobre l'escenari donant una alegria impressionant.


Col·laboradors de la primera hora…:

MONOLOCO : Veus, crits, bots, vibracions a l'escena i al públic. També nascut a Barcelona. Cantant i cap del grup Macaco. Nebot del "oncle Pedrito", cosí de "ganxo el peleón" i allistat a la rebel·lió del satèl·lit cridant a control. Capaç de despertar els ambients més apagats. Macaco li ocupa 99,9% del seu temps però guarda temps per a poder gravar amb els coleguillas d'Ojos i participar en algun concert
barceloní.

MUÑECO : Percussions, veu, soneo i guaguancó. Cubà, de Camagüey ja amb 8 anys a Espanya. Percusionista amb Amparanoïa en el segon disc i també
en el boníssim Postrof dels Dusminguet. Des que està amb Amparanoïa està vivint a Madrid el que l'ha allunyat d'Ojos.

BETO : Percusionista de Macaco, guerriller del sound-system, rei de les congues. Va participar també activament en el primer disc però es va centrar després amb la seva banda Macaco i projectes electro-seus.

Visca la Rumba Dub Style!

Discografia [amunt]
Vengue   Vengue
   2001 Edel - Àlbum
   comprar en iTunes

Barí   Barí
   2002 La Fábrica de Colores - Àlbum
   comprar en iTunes
Remezclas de la casa   Remezclas de la casa
   2004 La Fábrica de Colores - Remixes
   comprar en iTunes
Girando Barí 2005   Girando Barí 2005
   2005 La Fábrica de Colores - DVD
 
Techarí   Techarí
   2006 Diquela - Àlbum
   comprar en iTunes
Techarí Live   Techarí Live
   2007 Diquela - DVD + CD Live
   comprar en iTunes
Aocaná   Aocaná
   2009 Diquela - Àlbum
   comprar en iTunes
Corriente Vital - 10 Años   Corriente Vital - 10 Años
   2010 - Àlbum
   comprar en iTunes

Col·laboracions destacades [amunt]
Peret Rey de la Rumba   Peret Rey de la Rumba
   2000 Virgin - Recopilatori
 

Barcelona Zona Bastarda   Barcelona Zona Bastarda
   2002 Organic Records - Doble recopilatori
 
Per Palestina   Per Palestina
   2003 - Recopilatori
 
Mundo Mestizo   Mundo Mestizo
   2004 - Recopilatori
 
Barcelona Raval Session   Barcelona Raval Session
   2004 K Industria - Doble recopilatori
 
Barcelona Raval Sessions 2   Barcelona Raval Sessions 2
   2005 K Industria - Doble recopilatori
 
Vamos que nos Vamos   Muchachito Bombo Infierno: Vamos que nos Vamos
   2005 La Fábrica de Colores - Àlbum
   comprar en iTunes
Reencuentros   Reencuentros
   2006 - Recopilatori
 
A Bush no le va a gustar   A Bush no le va a gustar
   2006 - Recopilatori
 
Milakabilaka   Fermin Muguruza: Milakabilaka
   2007 - Senzill
 
Muévete Bien - Sabor Latino 2   Muévete Bien - Sabor Latino 2
   2007 Sabor Discos - Recopilatori
   comprar en RadioChango
Rambla, Rumble, Rumba   Rambla, Rumble, Rumba
   2007 EMI - Àlbum
   comprar en iTunes
Los Ritmos del Espejo II   Los Ritmos del Espejo II
   2007 - Recopilatori
 
RadioChango Añejo Reserva 7 Años   RadioChango Añejo Reserva 7 Años
   2008 - Doble recopilatori
   comprar en RadioChango
Asthmatic Lion Sound Systema   Fermin Muguruza: Asthmatic Lion Sound Systema
   2008 Talka Records - Àlbum
   comprar en iTunes
Película de Barrio   Kumar: Película de Barrio
   2008 - Àlbum
   comprar en iTunes

Notícies [amunt]
  19.01.2012: OJOS DE BRUJO pasa el testigo a LENACAY (Castellano)
  01.03.2010: Festival Esperanzah 2 : cartel confirmado (Castellano)
  14.12.2009: La Diada de la Rumba desborda el CAT
  21.05.2009: V CAIXA SABADELL ETNIVAL 2009 (Castellano)
  21.05.2009: V CAIXA SABADELL ETNIVAL 2009
  25.04.2009: TERRITORIOS SEVILLA DEDICA SU EDICIÓN DE 2009 A ÁFRICA (Castellano)
  07.04.2009: CONCIERTO POR LA PAZ - Save Tibet (Castellano)
  31.03.2009: VIÑA ROCK 2009 (Castellano)
  23.01.2009: Crónica del V Mestizao Festival (Castellano)
  27.12.2008: V MESTIZAO festival (Castellano)
  03.09.2008: Recopilatori RadioChango Añejo Reserva 7 Años
  03.09.2008: Recopilatorio RadioChango Añejo Reserva 7 Años (Castellano)
  03.12.2007: Ojos de Brujo edita un LIBRO: "Los tripulantes de la nave bruja" (Castellano)
  04.11.2007: ODB nominados a Premios BBC AWARDS WORLD MUSIC 2008!!!! (Castellano)
  06.06.2007: Muévete Bien - Sabor Latino 2 (English)
  06.06.2007: Muévete Bien - Sabor Latino 2 (Castellano)
  06.06.2007: Muévete Bien - Sabor Latino 2 (Français)
  28.05.2007: El álbum Rambla, Rumble, Rumba descubre la tercera generación de rumberos catalanes (Castellano)
  29.03.2007: II Festival Solidario “Respeto a Ibiza” (Castellano)
  29.09.2006: BEN HARPER & THE INNOCENT CRIMINALS con OJOS DE BRUJO »»» en Madrid y Barcelona (Castellano)
  05.09.2006: FESTICULTURA REPERKUSION 06 (Castellano)
  13.06.2006: Festival SALVEMOS EL MEDITERRANEO - S.O.S. IBIZA (Castellano)
  04.04.2006: Fotografia musical al BAHIA
  04.04.2006: Fotografía musical en el BAHÍA (Castellano)
  29.03.2006: Barcelona Raval Session II - con camiseta de regalo!!! (Castellano)
  06.02.2006: Bracelona Sessions Sidecar - Febrero 2006 (Castellano)
  31.01.2006: BARCELONA RAVAL SESSIONS VOL. 2 (Castellano)
  07.10.2005: TECHARÍ: 3er disco de OJOS DE BRUJO (Castellano)
  10.06.2005: CRONICAS DE ROCK MESTIZO - Música sin papeles (Castellano)
  08.09.2004: CD "Mundo Mestizo" (Castellano)
  19.04.2004: Nueva gira de OJOS DE BRUJO (Castellano)
  25.02.2004: ODB gana el BBCradio3 world music awars 2004 [categoria EUROPA] (Castellano)
  06.02.2004: OJOS DE BRUJO ganan el Premio BBC World Music 2004 (Castellano)

Foro [amunt]
  El Foro de Ojos de Brujo

Entrevistes [amunt]
  El arte está con el pueblo - 09/2002 (Castellano)

Vídeos [amunt]
  03.2009: Video Clip Ojos de Brujo - Todos Mortales
  05.2007: Videoclip: Ojos de Brujo - Corre Lola Corre

Fotos [amunt]
  Esperanzah! World Music Festival Barcelona
  Experiencia Espantapitas 2009
  Festival Extremusika 2009
  V Festival Mestizao
  VIÑAROCK 2007
  Apolo, Barcelona 2003
  St. Nazaire, Festival Les Escales 2002
  La Paloma, Barcelona, 9/5/2000

Contacte & Management [amunt]
Management: DIQUELA Concerts

booking@ojosdebrujo.com
+34 93 302 77 96 // + 34 661673409

promotion / promoció / promoción
promo@ojosdebrujo.com
34 93 302 77 9 / + 34 607 227 569

Contactar con los miembros de la banda:
Marina : marina@ojosdebrujo.com
Ramón : brujo10@ojosdebrujo.com
Xavi : xavi@ojosdebrujo.com
Panko : panko@ojosdebrujo.com
Sergio : sergio@ojosdebrujo.com
Max : max@ojosdebrujo.com
Paco : paco@ojosdebrujo.com
Javi : javimartin@ojosdebrujo.com
Carlos : carlitos@ojosdebrujo.com

Artistes relacionats [amunt]
  Macaco
  Calima
  Radio Malanga
  Nubla
  Almasäla
  Eldys
  Zuri

Enllaços [amunt]
  www.ojosdebrujo.com
  www.myspace.com/ojosdebrujo
  www.onvibes.com/ojosdebrujo
  www.audiokat.com/artistas.asp?aid=00000337
  www.calarumba.com

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016