www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS

 [OBRINT PAS]

OBRINT PAS

Obrint Pas Obrint Pas
Tornar Tornar 

Enviar a un amic Enviar a un amic 
 
  Obrint Pas Obrint Pas

 

DOSSIER Abril 2006
de Obrint pas

 

Obrint Pas
Obrint Pas

  Dossier

  Discografia

  Col·laboracions destacades

  Notícies

  Foro

  Vídeos

  Fotos

  Contacte & Management

  Enllaços

el Chango

  Portada

  Editorials

  Artistes del Chango

  Fotos

  Vídeos

  TV

  Discos del Chango

  Concerts

  Notícies

  Konsciència Social

  El Catàleg

 · iTunes

  Els Changuit@s

 · Foros, Chat, Mailing list

  Ràdio

  Castellano

  Français

  Italiano

  English

  Contactar

  Donatius

Cercar




Obrint Pas va néixer a València l'any 1993 després de la fusió de diferents bandes de punk rock joves que començaven a cantar en català i que curiosament estudiaven junts en l'institut Benlliure de la ciutat de València. Va ser la primera vegada que un grup fusionava la DOLCAINA, instrument tradicional valencià usat fins al moment solament en actes folklòrics, amb el ska, el reggae o el hardcore melòdic, consagrant-se com signe d'identitat de la banda. Les seues lletres parlen de les seues realitats més properes, retratant els problemes que actualment afecten a qualsevol jove de qualsevol ciutat del món, amb una gran dosi de crítica social. Treballant des dels seus inicis amb un segell independent creat per ells mateixos (45 Revolucions), que va donar cabuda a altres bandes valencianes com Ki Sap o Sant Gatxo, es van unir més endavant al segell Propaganda Pel Fet!, projecte que recollia la mateixa filosofia independent i alternativa que el grup perseguia, rebutjant ofertes de companyies comercials. Obrint Pas ha ajudat així a construir una escena independent mostrant que canviant la realitat local es pot canviar l'estat de les coses. Obrint Pas s'ha convertit en una de les bandes més populars que canten en català, havent recorregut paises com Alemanya, Suïssa, Itàlia, Euskal Herria, El Marroc, Espanya, Galícia i els festivals més importants de Catalunya. Des de 1997 Obrint Pas ha publicat 5 discos:--1997 La Revolta de l'anima --2000 Obrint Pas--2002 Terra --2004 La Flama --2005 En Moviment! Aquest ultimo fou gravat a València davant de 10.000 persones, en un espectacle que va reunir a una gran representació d'artistes de la cultura popular valenciana i músics convidats com Fermín Muguruza (Kortatu, Negu Gorriak), Àlex de Inadaptats, Joan Garriga de Dusminguet, Al Tall, Titot de Brams, DJ Chola, Soul Atac o La Gossa Sorda entre d’altres. El disc conté també en DVD el concert i alguns extres com un resum de les gires internacionals o un making of del concert. El DVD es va situar durant 3 setmanes entre els més venuts de l'estat espanyol. Obrint Pas ha treballat diferents estils que van des del ska, el reggae, la cumbia o els sons balcànics, fins al hardcore melòdic, el punk, el dub o el jungle i drum & bass. DJ CHOLA i DJ GABB (Apotheke Crew) han remesclat algunes cançons dels seus últims discos en Dub i Drum & Bass. València és una ciutat del mediterrani on es parla valencià (català) i castellà, però existeix una gran desigualtat entre aquestes dues llengües i cultures. Obrint Pas s'ha convertit en un arma per a mantenir la dignitat de la llengua i la cultura contra un govern que pretén marginar aquests senyals d'identitat, reduint-lo al folklore, com en la resta de l'estat espanyol, on es parlen diferents llengües i conviuen diferents sentiments nacionals. Aquesta revolució de les cultures i la solidaritat entre aquestes són l'instrument per a canviar un món cada vegada més homogeneïtzat i immers en un capitalisme salvatge que perpètua les desigualtats. La música pot canviar el món, i en això està Obrint Pas!

Discografia [amunt]
La Revolta de l'Ànima   La Revolta de l'Ànima
   1998 Propaganda Pel Fet - EP
   comprar en iTunes

Obrint Pas   Obrint Pas
   2000 Propaganda Pel Fet - Àlbum
   comprar en iTunes
Terra   Terra
   2002 Propaganda Pel Fet - Àlbum
   comprar en iTunes
La Flama   La Flama
   2004 Propaganda Pel Fet - Àlbum
   comprar en iTunes
En moviment!   En moviment!
   2005 Propaganda Pel Fet - DVD + CD Live
   comprar en iTunes
Benvingut al Paradís   Benvingut al Paradís
   2007 Propaganda Pel Fet - Àlbum
   comprar en iTunes
Coratge   Coratge
   2011 Propaganda Pel Fet - Àlbum
   comprar en iTunes

Col·laboracions destacades [amunt]
Cultura de Resistencia I   Cultura de Resistencia I
   2002 Arran - Doble recopilatori
 

Per Palestina   Per Palestina
   2003 - Recopilatori
 
Cultura de Resistencia II   Cultura de Resistencia II
   2004 Arran - Doble recopilatori
 
Proyecto de desobediencia informativa La Haine   Proyecto de desobediencia informativa La Haine
   2005 - Recopilatori
 
Make Capitalism History   Make Capitalism History
   2006 - Recopilatori
 
EsperanSaharaui   EsperanSaharaui
   2007 - Recopilatori
 
Vol. II   Pirat's Sound Sistema: Vol. II
   2007 Propaganda Pel Fet - Àlbum
   comprar en iTunes
Lucha Amada - Musika Rebelde   Lucha Amada - Musika Rebelde
   2011 - Doble recopilatori
 
Cat Samurai   La Bundu Band: Cat Samurai
   2011 Kasba Music - Àlbum
   comprar en iTunes
Zorion Argiak   Betagarri: Zorion Argiak
   2012 - Àlbum
   comprar en iTunes

Notícies [amunt]
  02.11.2011: La Bundu Band presenta Cat Samurai
  02.11.2011: La Bundu Band presenta Cat Samurai (Castellano)
  14.10.2011: Recopilatorio Lucha Amada - Musica Rebelde (Castellano)
  14.10.2011: Compilation Lucha Amada (English)
  19.10.2010: Stroika, la nova sala de concerts de Propaganda pel Fet! a Manresa
  21.10.2008: GERTRUDIS - ¡¡CONCIERTO 500!! (Castellano)
  12.10.2008: GERTRUDIS - ¡¡CONCERT 500!!
  21.06.2008: Disco Homenaje a Ernesto 'Che' Guevara (Castellano)
  03.04.2008: ALBERT PLA, NOFX, BARRICADA, ROSENDO, MOJINOS ESCOZÍOS O MAGO DE OZ SON ALGUNOS DE LOS GRUPOS QUE ACTUARÁN EN EL VIÑA 2008 EN PAIPORTA (Castellano)
  19.02.2008: VIÑA ROCK 2008 (Castellano)
  20.06.2007: Queda una semana para el SENGLAR ROCK LLEIDA 2007 (Castellano)
  18.06.2006: Concierto Manu Chao Nou Barris - Entradas agotadas (Castellano)
  25.10.2005: Nuevo disco en directo de OBRINT PAS (Castellano)
  13.05.2005: Propaganda pel fet! - Especial 9 anys
  03.05.2005: El so del Raval a Loops! (dimarts 3 de maig - canal 33 - 20h52)
  22.03.2005: CD recopilatorio en apoyo a La Haine (Castellano)
  03.05.2004: BETAGARRI y OBRINT PAS presentan la gira LA FLAMA DELS POBLES (Castellano)

Foro [amunt]
  El Foro de Obrint Pas

Vídeos [amunt]
  03.2011: Video Clip Obrint Pas - Seguirem
  10.2010: LIPDUB - INDEPENDÈNCIA - WORLD RECORD (Official)
  06.2006: Concierto Pro Chiapas: Manu Chao, Amparanoia y Obrint Pas

Fotos [amunt]
  Festival Aupa Lumbreiras 2008
  VIÑAROCK 2007

Contacte & Management [amunt]
Banda: obrintpas@obrintpas.com
Contrataciò: PROPAGANDA PEL FET
AP.C. 27 - 08240 Manresa (Barcelona)
Tel/Fax: (+34) 93 872 60 56
Email: info@propaganda-pel-fet.com
Web: www.propaganda-pel-fet.com

Enllaços [amunt]
  www.obrintpas.com
  www.myspace.com/obrintpas
  blocs.mesvilaweb.cat/obrintpas
  www.propaganda-pel-fet.com
  www.luchaamada.de

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016