www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS

 [MANU CHAO]

MANU CHAO

Manu Chao Manu Chao
Tornar Tornar 

Enviar a un amic Enviar a un amic 
 
  Manu Chao Manu Chao

 

DOSSIER Març 2001
de elMago

 

Manu Chao
Manu Chao

  Dossier

  Discografia

  Col·laboracions destacades

  Notícies

  Foro

  Entrevistes

  Extres

  Vídeos

  Fotos

  Contacte & Management

  Artistes relacionats

  Enllaços

el Chango

  Portada

  Editorials

  Artistes del Chango

  Fotos

  Vídeos

  TV

  Discos del Chango

  Concerts

  Notícies

  Konsciència Social

  El Catàleg

 · iTunes

  Els Changuit@s

 · Foros, Chat, Mailing list

  Ràdio

  Castellano

  Français

  Italiano

  English

  Contactar

  Donatius

Cercar




Manu Chao va néixer a París el 1961, de pare gallec i mare vasca. Tal i com ell mateix diu, si a casa seva hi hagués hagut una pilota ara seria jugador de futbol, però a casa hi havia una guitarra... i molts refugiats –intel.lectuals, cantants, compositors, pintors...- de les dictadures sudamericanes que anaven tot sovint a casa del seu pare, Ramón.

Joint de Culasse, Hot pants, Los Carayos són els primers grups formats per Manu, amb ells va aconseguir destacar en l’escena parisenca... tot i que el veritable terratrèmol musical va ser sens dubte la Mano Negra, l’aportació de la qual a la música mestissa i festiva ha deixat empremtes inesborrables i ha nfluenciat a tot un conjunt inacabable de grups posteriors.

Després de la dissolució de la Mano durant l’aventura colombiana, Manu va crear Radio Bemba: més que un col.lectiu de músics, un grup d’amics. Es van instal.lar en un pis gran de la Gran Vía de Madrid però la iniciativa “comunitària” no va sortir del tot bé i Manu va decidir abandonar Europa per començar una llarga peregrinació per l’Àfrica i l’Amèrica Llatina... amb un “estudi de gravació” que cabia en la seva motxilla.
Aquests viatges (les seves entrevistes amb Eduardo Galeano al nord-oest brasiler el van impressionar tant que Manu va estar a punt d’editar un llibre amb “Zona de Obras”) li van permetre recollir fragments de sons, de cultures i d’impressions diferents, que va reunir en la seva primera obra “solista”: Clandestino.
Gravat amb la complicitat de molts amics, aquest disc íntim, va ser concebut com un recopilatori d’instantànies de vida poc apte pel gran públic...
Més de 2 milions de còpies venudes van demostrar el contrari sense haver rebut cap tipus de promoció. Ritmes melancòlics, poesies d’amor, melodies que conviden al ball, es van succeint sense pauses en un disc únic, que inesperadament va arribar a ocupar un nivell de màxima importància en el panorama musical.
Però Manu no en va tenir prou...
Des de Barcelona va reunir a nous (Caravanne des Quartier,...) i antics companys (Mano Negra) i Radio Bemba va tornar a assajar sortint de nou al carrer. Potser va ser durant A Feira das Mentiras (juliol 1998), festa enorme organitzada en la seva Galiza paternal durant el mundial de França, quan va recuperar les ganes de pujar un altre cop a l’escenari “con todo corazón”.
Amb dues gires per l’”América Perdida” i més concerts clandestins que oficials, Manu va transformar un disc d’aires tranquils en una immensa festa barrejant temes de la Mano, tan estimats pel seu públic, com vells records de Los Carayos, adaptacions de clàssics merengues i molts temes nous amb un missatge constant: optimisme i esperança, i una impressionant energia dalt de l’escenari.

Discografia [amunt]
Clandestino   Clandestino
   1998 Virgin - Àlbum
 

...Próxima Estación... Esperanza   ...Próxima Estación... Esperanza
   2001 Virgin - Àlbum
   comprar en iTunes
Radio Bemba Sound System   Radio Bemba Sound System
   2002 Virgin - Live
   comprar en iTunes
Babylonia en Guagua   Babylonia en Guagua
   2002 Virgin - DVD
 
Siberie M'Etait Contéee   Siberie M'Etait Contéee
   2004 Radio Bemba - EP
 
Siberie M'Etait Contéee   Siberie M'Etait Contéee
   2004 Radio Bemba - CD + Llibre
 
Rainin in Paradize   Rainin in Paradize
   2007 Because Music - EP
 
La Radiolina   La Radiolina
   2007 Because Music - Àlbum
   comprar en iTunes
Politik Kills   Politik Kills
   2008 Because Music - Remixes
   comprar en iTunes
Baïonarena   Baïonarena
   2009 Because Music - Doble CD + DVD
 

Col·laboracions destacades [amunt]
Gora Herria   Negu Gorriak: Gora Herria
   1991 - EP
 

Dale Aborigen   Todos tus Muertos: Dale Aborigen
   1992 Gora Herriak - Àlbum
 
Hipokrisiari Stop! Bilbo 93-X-30   Negu Gorriak: Hipokrisiari Stop! Bilbo 93-X-30
   1994 Esan Ozenki - Live
 
O Samba Poconé   Skank: O Samba Poconé
   1996 - Àlbum
 
Automatik Kalamity   Anouk: Automatik Kalamity
   1997 Virgin - Àlbum
 
El Poder de Machín   Amparanoïa: El Poder de Machín
   1997 Edel - Àlbum
   comprar en iTunes
Brigadistak Sound System   Fermin Muguruza: Brigadistak Sound System
   1999 Esan Ozenki - Àlbum
 
Identities   Idir: Identities
   1999 - Àlbum
   comprar en iTunes
Feria Furiosa   Amparanoïa: Feria Furiosa
   1999 Edel - Àlbum
 
Me Cago en el Amor   Tonino Carotone: Me Cago en el Amor
   1999 Virgin - Senzill
   comprar en iTunes
Brazuca Matraca   Wagner Pá & Brazuca Matraca: Brazuca Matraca
   2000 Organic Records - Àlbum
   comprar en iTunes
Radical Mestizo dos punto mil   Radical Mestizo dos punto mil
   2000 Revelde Discos - Recopilatori
 
Fuerza Vol.1   Fuerza Vol.1
   2000 Virgin - Recopilatori
 
Me Voy con el Gusto   Lumbalú: Me Voy con el Gusto
   2001 Ventilador Music - Àlbum
   comprar en iTunes
Digital Mestizo   Digital Mestizo
   2001 Revelde Discos - Doble recopilatori
 
Los Guachos   Karamelo Santo: Los Guachos
   2001 Benditas Producciones - Àlbum
   comprar en iTunes
La Colifata   La Colifata
   2002 - Recopilatori
 
Barcelona Zona Bastarda   Barcelona Zona Bastarda
   2002 Organic Records - Doble recopilatori
 
Il y a un Pays... Palestine   Il y a un Pays... Palestine
   2003 - Recopilatori
 
Per Palestina   Per Palestina
   2003 - Recopilatori
 
Dimanche à Bamako   Amadou & Mariam: Dimanche à Bamako
   2004 All Other - Àlbum
   comprar en iTunes
RadioChango Añejo Reserva vol.I   RadioChango Añejo Reserva vol.I
   2005 RadioChango - Recopilatori
 
A Bush no le va a gustar   A Bush no le va a gustar
   2006 - Recopilatori
 
Ma Yela   Akli D: Ma Yela
   2006 Because Music - Àlbum
   comprar en iTunes
Mariatchi Boogie   Mariatchi Boogie
   2006 - Recopilatori
 
A Per Loca   A Per Loca
   2006 - Recopilatori
 
pA/Ris-Casbah   El Gafla: pA/Ris-Casbah
   2006 Demain La Veille - Àlbum
   comprar en iTunes
Cacería   Go Lem System: Cacería
   2006 K Industria - Àlbum
   comprar en iTunes
Al Carrer!   La Pegatina: Al Carrer!
   2007 - Àlbum
   comprar en RadioChango
Suonoglobal   Roy Paci & Aretuska: Suonoglobal
   2007 - Àlbum
   comprar en iTunes
Milakabilaka   Fermin Muguruza: Milakabilaka
   2007 - Senzill
 
Ciao Mortali   Tonino Carotone: Ciao Mortali
   2008 - Àlbum
   comprar en iTunes
Asthmatic Lion Sound Systema   Fermin Muguruza: Asthmatic Lion Sound Systema
   2008 Talka Records - Àlbum
   comprar en iTunes
RadioChango Añejo Reserva 7 Años   RadioChango Añejo Reserva 7 Años
   2008 - Doble recopilatori
   comprar en RadioChango
Checkpoint Rock   Checkpoint Rock
   2009 Talka Records - Banda Sonora
 
Ça Chante   Smod: Ça Chante
   2009 Because Music - EP
 
Smod   Smod: Smod
   2010 Because Music - Àlbum
   comprar en iTunes
Lucha Amada - Musika Rebelde   Lucha Amada - Musika Rebelde
   2011 - Doble recopilatori
 
Radar FM 1999.2013   Fermin Muguruza: Radar FM 1999.2013
   2013 - Remixes
 
Locos al Galope! Colifata vol. 22   Locos al Galope! Colifata vol. 22
   2013 - Àlbum
 

Notícies [amunt]
  03.04.2013: Manu Chao La Ventura à la Fête du Printemps, à L'Hospitalet (Français)
  03.04.2013: Manu Chao La Ventura actuará en las Fiestas de Primavera de L’Hospitalet (Castellano)
  03.04.2013: Manu Chao La Ventura actuarà a les Festes de Primavera de L’Hospitalet
  06.03.2013: Manu Chao tocará en el Festival Reperkusión en Ourense el 11 de mayo (Castellano)
  03.02.2012: MANU CHAO EN EL X REPERKUSIÓN, QUE SE CELEBRARÁ DEL 17 AL 19 DE MAYO (Castellano)
  22.12.2011: La bio ilustrada de Manu Chao por Wozniak (Castellano)
  22.12.2011: La bio illustrée de Manu Chao par Wozzzzzniak enfin disponible! (Français)
  14.10.2011: Recopilatorio Lucha Amada - Musica Rebelde (Castellano)
  14.10.2011: Compilation Lucha Amada (English)
  09.09.2011: 9.9.11 a las 00h00 escucha tres canciones del live de Manu Chao en Creil (Castellano)
  09.09.2011: 9.9.11 à minuit; écoutes 3 titres live exclu Manu Chao (Français)
  05.09.2011: Radio Alter On The Road Communications (Castellano)
  19.04.2010: La Mano sans Manu... (Français)
  18.12.2009: Calendario RadioChango 2010 & RadioChango Añejo Reserva 7 Años (Castellano)
  30.10.2009: Radio Alter On The Road Communications (Italiano)
  07.08.2009: Jornada 'Barcelona Postiza' a FNAC LOUNGE
  07.08.2009: Jornada 'Barcelona Postiza' en FNAC LOUNGE (Castellano)
  29.07.2009: Manu Chao pide "la voluntad" por su último álbum 'La Colifata' (Castellano)
  08.06.2009: Manu Chao actuarà al Cruïlla de Cultures el 4 de juliol
  29.04.2009: CHECKPOINT ROCK - Canciones desde Palestina (Castellano)
  31.03.2009: Radio Alter on the Road Communications, el libro de Paula Pitzalis (Castellano)
  23.09.2008: Manu Chao en el Foro Alicia: Estación México (Castellano)
  03.09.2008: Recopilatori RadioChango Añejo Reserva 7 Años
  03.09.2008: Recopilatorio RadioChango Añejo Reserva 7 Años (Castellano)
  15.07.2008: In viaggio con don Gallo, Libro + DVD (Italiano)
  21.06.2008: Disco Homenaje a Ernesto 'Che' Guevara (Castellano)
  27.05.2008: Presentazione "RADIO ALTER ON THE ROAD COMMUNICATIONS" (Italiano)
  22.05.2008: Kusturica me dio el respeto que toda persona necesita (Castellano)
  15.05.2008: Manu Chao ofrece en Sant Cosme un concierto para el barrio organizado con la entidad GATS-RadioChango (Castellano)
  08.05.2008: MANU CHAO presenta POLITK KILLS REMIXES EP (Castellano)
  03.08.2007: RadioChango à ESPERANZAH! (Français)
  03.08.2007: RadioChango en ESPERANZAH! (Castellano)
  10.07.2007: ESPERANZAH! 2007: Soirée « spéciale » Manu Chao Radio Bemba Sound System - SOLD OUT ! (Français)
  01.06.2007: Exposición fotográfica en el Ateneu Popular 9Barris (Castellano)
  01.06.2007: Exposició fotogràfica en el Ateneu Popular 9Barris
  15.03.2007: Clandestin, remix du Matanzas... (Français)
  23.02.2007: MÉXICO TAMBIÉN QUIERE BAILAR A LO MESTIZO (Castellano)
  18.06.2006: A PER LOCA MUSICAL (Castellano)
  18.06.2006: Concierto Manu Chao Nou Barris - Entradas agotadas (Castellano)
  04.04.2006: Fotografía musical en el BAHÍA (Castellano)
  04.04.2006: Fotografia musical al BAHIA
  08.11.2005: Comunicado Manu (Castellano)
  25.08.2005: Retrouvez la Radio Esperanzah 2005 en ligne (Français)
  06.08.2005: Interview Manu Exclu Estacion actual Esperanzahhh (Français)
  28.07.2005: Live For Life - G8 (Français)
  28.07.2005: Live For Life - G8 (Castellano)
  10.06.2005: CRONICAS DE ROCK MESTIZO - Música sin papeles (Castellano)
  11.04.2005: RECOPILATORIO RADIOCHANGO AÑEJO RESERVA (Castellano)
  07.04.2005: José Couso: 2 años de lucha (Castellano)
  17.09.2004: Nuevo libro-CD de Manu Chao y Wozniak (Castellano)
  18.03.2004: Un inédit de Manu dans la compilation de soutien au réseau Ras l’front (Français)
  25.01.2004: Nouveau livre sur Manu Chao (Français)

Foro [amunt]
  El Foro de Manu Chao

Entrevistes [amunt]
  Intervista con MANU CHAO - 07/2006 (Italiano)
  RADIO ALTER ON THE ROAD: MANU CHAO E RADIO BEMBA - 09/2005 (Italiano)
  Los Indios de Barcelona contra el Sherif del Ayuntamiento - 09/2002 (Castellano)
  Les indiens de Barcelone contre le sheriff de la mairie - 09/2002 (Français)
  Gli "Indios de Barcelona" contro lo sherif del comune - 09/2002 (Italiano)
  "I'm at the best moment of my creative life" - 09/2002 (English)
  "Sono nel miglior momento della mia vita creativa" - 09/2002 (Italiano)
  "Je suis au meilleur moment de ma vie creative" - 09/2002 (Français)
  "Estoy en el mejor momento de mi vida creativa" - 09/2002 (Castellano)
  Conferenza stampa di Manu Chao a Cagliari - 07/2001 (Italiano)
  ÀUDIO: Interview avec Manu Chao - 08/2005 (Français)
  ÀUDIO: Interview - 09/2001 (Français)

Extres [amunt]
  MANU CHAO Live in ROMA 2006 - 07/2006 (Italiano)
  Con un hasta siempre se despidió Manu Chao de Caracas - 03/2006 (Castellano)
  In viaggio con Manu Chao, intervista a Marco Mathieu - 04/2003 (Italiano)
  Toulouse: Festival Ça Bouge Encore - 09/2001 (Français)

Vídeos [amunt]
  04.2010: Manu Chao et Les Ogres de Barback
  05.2008: Manu Chao Politik Kills
  05.2008: Manu Chao & Radio Bemba en Sant Cosme, 13/5/08
  10.2007: Videoclip: Manu Chao - Me Llaman Calle
  07.2007: Videoclip: Manu Chao - "Rainin in Paradize", by Kusturica
  06.2006: Concierto Pro Chiapas: Manu Chao, Amparanoia y Obrint Pas

Fotos [amunt]
  La Ventura en la Salamandra, mayo 2010
  Manu Chao & Radio Bemba - Sant Cosme 13.5.2008
  Festival Espantapitas 31.8.2007
  Esperanzah! 2007
  VIÑAROCK 2007
  Musicarios 2007
  Salut à toi: Firminy 14/9/2006
  Déjà Vu, Barcelona, octubre 2005
  Entrevista Colifata 2002
  La Faktoria d'Arts - Terrassa 2001

Contacte & Management [amunt]
CORIDA
120 boulevard Rochechouard
75018 Paris - France
Tel : (+33) 1 49 25 82 82
Fax : (+33) 1 42 23 67 04

Artistes relacionats [amunt]
  Join the Culasse
  Hot Pants
  Los Carayos
  Mano Negra
  Radio Bemba

Enllaços [amunt]
  www.manuchao.net
  www.myspace.com/manuchao
  www.vivalacolifata.org
  www.corpoesperanza.com
  www.bestofmanuchao.com
  digilander.iol.it/manuchaoit/
  www.audiokat.com/artistas.asp?aid=00000075
  www.calarumba.com
  www.manuchao.com.mx

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016