www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS

 [MANO NEGRA]

MANO NEGRA

Mano Negra Mano Negra
Tornar Tornar 

Enviar a un amic Enviar a un amic 
 
  Mano Negra Mano Negra

 

DOSSIER Març 2001
de elMago

 

Mano Negra
Mano Negra

  Dossier

  Discografia

  Col·laboracions destacades

  Notícies

  Foro

  Artistes relacionats

  Enllaços

el Chango

  Portada

  Editorials

  Artistes del Chango

  Fotos

  Vídeos

  TV

  Discos del Chango

  Concerts

  Notícies

  Konsciència Social

  El Catàleg

 · iTunes

  Els Changuit@s

 · Foros, Chat, Mailing list

  Ràdio

  Castellano

  Français

  Italiano

  English

  Contactar

  Donatius

Cercar




La Mano Negra va sortir a la llum a finals de la dècada dels '80, quan Manu Chao, el seu germà Antonio i el seu cosí Santiago Casariego, al costat d'altres amics, van sentir la necessitat de reunir-se i agrupar en un únic grups les seves experiències musicals...

El primer disc va sortir el 1988 sota el nom que tant va caracteritzar la seva música: Patchanka, amb l'etiqueta Boucherie de l'amic François Hajidi-Lazaro dels Carayos. Molt ben acceptat pel públic, encara que en aquesta primera sortida discogràfica potser no van arribar a transmetre tota l'energia que desprenien en els concerts...

El seu so necessitava sortir fora de França per poder triomfar com es mereixien, el que els va permetre signar un contracte amb l'etiqueta Virgin, tenint clara la seva voluntat de mantenir certa independència. Puta's Fever (el nom reflecteix com no tots van apreciar el canvi de discogràfica) va sortir el 1989, consolidant la Mano com una de les millors bandes alternatives de l'època, i duent la seva música per tot el món.

La Mano va anar a la conquesta d'EEUU acompanyant a Iggy Pop en la seva gira, però els va causar molts esencantaments... el seu so seguia més unit a la cultura llatina. El 1991 va sortir a la venda King Of Bongo, un disc el so del qual es va veure bastant afectat per l'experiència norteaméricana. Amb una gira de 8 concerts a Japó van gravar després el seu primer i únic disc oficial en directe, In The Hell Of Patchanko, gràcies al qual podem
apreciar tot el potencial de la banda en les seves actuacions.
1992 va ser l'any de la seva primera gran aventura per Amèrica Llatina, el Cargo Tour: muntant-se en un vaixell van recórrer els principals ports duent la seva música de festa en festa... una experiència que no ha deixat d'influenciar molts grups del continent perdut. A l'any següent la van armar més encara: van aprofitar la inutilitzada xarxa de trens de Colòmbia per a tocar de ciutat en ciutat, de poble en poble, entre escamots, narcos i militars. Tota aquesta aventura ens la relata el pare de Manu, Ramón Chao, en el seu llibre Un tren de gel i de foc.

L'experiència per aquestes terres no podia deixar d influir en la que seria la seva última obra, publicada el 1994 amb el títol Casa Babylon. Excel·lent. Però fruit posterior d'un Manu ja gairebé "solista", després que es produïssin diverses "baixes" en la formació durant el viatge colombià i que cadascú prengués el seu camí...

Discografia [amunt]
Patchanka   Patchanka
   1988 Boucherie - Àlbum
 

Patchanka   Patchanka
   1988 Virgin - Reedició
 
Puta's Fever   Puta's Fever
   1989 Virgin - Àlbum
 
King of Bongo   King of Bongo
   1991 Virgin - Àlbum
 
Amerika Perdida   Amerika Perdida
   1991 Virgin - Best Of
 
In the Hell of Patchinko   In the Hell of Patchinko
   1992 Virgin - Live
 
Bande Originale du Livre   Bande Originale du Livre
   1994 Virgin - EP
 
Casa Babylon   Casa Babylon
   1994 Virgin - Àlbum
 
The Best Of   The Best Of
   1998 Virgin - Best Of
   comprar en iTunes
Out of Time   Out of Time
   2005 EMI - Doble DVD
 
Lo Mejor de la Mano Negra   Lo Mejor de la Mano Negra
   2005 EMI - Doble Best Of / Live
   comprar en iTunes

Col·laboracions destacades [amunt]
BSO Barrio   BSO Barrio
   1998 Esan Ozenki - Recopilatori
 

Fuerza Vol.1   Fuerza Vol.1
   2000 Virgin - Recopilatori
 
Mano Negra Illegal   Mano Negra Illegal
   2001 Big Mama - Recopilatori
 

Notícies [amunt]
  19.04.2010: La Mano sans Manu... (Français)
  23.11.2005: Nouveau DVD de la MANO NEGRA (Français)
  10.06.2005: CRONICAS DE ROCK MESTIZO - Música sin papeles (Castellano)

Foro [amunt]
  El Foro de Mano Negra

Artistes relacionats [amunt]
  Hot Pants
  Manu Chao
  P18
  Flor del Fango
  Carlos de Nicaragua
  Fidel Nadal

Enllaços [amunt]
  www.la-mano-negra.com
  www.out-of-time.fr
  www.audiokat.com/artistas.asp?aid=00000072

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016