www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS

 [MALAYA]

MALAYA

Malaya Malaya
Tornar Tornar 

Enviar a un amic Enviar a un amic 
 
  Malaya Malaya

 

DOSSIER Novembre 2003
de Mayte & el Indio

 

Malaya
Malaya

  Dossier

  Discografia

  Col·laboracions destacades

  Notícies

  Foro

  Contacte & Management

el Chango

  Portada

  Editorials

  Artistes del Chango

  Fotos

  Vídeos

  TV

  Discos del Chango

  Concerts

  Notícies

  Konsciència Social

  El Catàleg

 · iTunes

  Els Changuit@s

 · Foros, Chat, Mailing list

  Ràdio

  Castellano

  Français

  Italiano

  English

  Contactar

  Donatius

Cercar




Els músics toquen a l’infern perquè allà l’amor és etern.
Els músics toquen a l’infern perquè allà la calor és tendre.


Quan es grava i se sent en l’ésser, els diferents viatges, des del de la vida, les geografies, els continguts enforteixen els seus pigments. De tota aquesta fusió apareix de la chistera del seu art, “Malaya”, amb tot els minerals i vegetals de la consciència per a compondre unes petjades en aquest “globus”.
Sensacions, colors, vermells, taronges, xocolates, apassionats, combatius, boig, bojos,... són tantes paraules qualificatives de la partitura bicíclica de Juli, cantant de Malaya.
“Malaya”, paraula Tzotzil, un dels idiomes descendents dels Mayas i parlat a Chiapas, significa: el destí dirà... Amb el seu compare de notes, Juan-Carlos, Juli compon i ofereix un primer treball impregnat de colors d’Amèrica Central, encara que el grup sigui exclusivament català espanyol.
Malaya va ser destinat a començar lluny d’Espanya. Sota la perspectiva de recerca i d’eliminar fronteres, Juli Centeno, prematur Colifato, decideix un dia recórrer Amèrica Central sobre la seva bici. El viatge durarà vuit mesos, a través dels camins de Mèxic, de Guatemala, d’Hondures, de Nicaragua i de Costa Rica. Realitza el seu projecte “Solidaritat sobre rodes”, duent de front la seva passió per la bici i el seu amor per individus més justs. Aquest projecte va consistir a viatjar com observador internacional a les comunitats indígenes zapatistes de la selva Lacandona de Mèxic, i va continuar a través de la frontera natural entre Mèxic i Guatemala, i després Hondures i Nicaragua. Juli, imant de trobades, narra i canta pels carrers, els barris i els centres socials, promovent la unió dels pobles. Juli, pallasso, encantador de somnis, confabulador de gèneres, llaura la terra per a sembrar "Malaya", que amb la seva guitarra, "Baralla", escriu tots els temes del seu àlbum, inspirat per les seves peripècies asteques.
La mística paleta de la destinació uniran Amèrica Central i Espanya en aquest primer treball, amb arranjaments fets a Mèxic DF, textos composts a través del seu periple, després matisats en el seu barri San Martí de la Verneda (Barcelona).
La música és festiva i neix als carrers. És un mestissatge fet de reggae, de rumba, de cha-cha-cha, de txacarera i altres ritmes llatins, component per damunt de tot una música feta d’emocions espontànies però reflexives. Els seus textos són reivindicacions de lluites socials, i diuen als "animals socials", que som, que existeix també una lluita a través de la música, lluny dels "triunfitos", feta per a activar les nostres consciències rumberes.
El grup Malaya segueix somiant cada dia, perseguint a pesar dels vents contraris, la seva voluntat de perseguir la música més enllà de les fronteres ibèriques, més prop de la gent. Els músics recorren les carreteres d'Europa, de Catalunya a Almeria, de Milà a Argeles. Aquests compares donen sense contar a la música, fins a produir de forma totalment autònoma aquest primer àlbum "Malaya".
Els ingredients Malaya són :
- Juli : vocalista, el diablet que va passar un dia del heavy metal al compromís rumbero per una millor salut social.
- Juan Carlos Navarro : guitarrista, exmembre de Jarana i compare de notes del diable. - Jordi Riera Suros : bateria i percussionista, exmembre del grup Gertrudis i actualment col•laborador de "Carlos de France", "Malva" i "Fransesc Moreno".
- Joan : guitarrista de Costo Rico que col•labora actualment amb els canalles de Malaya. Un vent que ve i va per l’aire (saxo i flauta travessera)
- Guerra : baixista, ex-membre de "Terroristas del son" (encara que de tant en tant es conta amb la col•laboració de Juan Pablo, baixista de Costo Rico).
Va ser el destí qui va canviar el nom de "Juli y los Frijoles" a "Malaya". La presència musical única a Barcelona duu Manu Chao a proposar la participació del grup amb el seu tema, "El diablo", a l’àlbum de "La Colifata". Juli és des de llavors uns dels membres molt actiu del col•lectiu de músics del carrer. El diablet de la rumba Barcelomexicana ha cremat els escenaris mes importants de Barcelona amb la gira "la Colifata".
"Per això és que jo ara canto
Per això és que jo ara ballo
Que vingui el diable i que em cremi… "

Discografia [amunt]
Malaya   Malaya
   2002 - Àlbum
 

Col·laboracions destacades [amunt]
La Colifata   La Colifata
   2002 - Recopilatori
 

Notícies [amunt]
  09.03.2004: Nuit du Chango : 2eme édition (Français)
  09.03.2004: Noches Del Chango : Segunda edición (Castellano)

Foro [amunt]
  El Foro de Malaya

Contacte & Management [amunt]
Tel. (+34) 93 307 6599
Email: andaketu@hotmail.com

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016