www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS

 [MACACO]

MACACO

Macaco Macaco
Tornar Tornar 

Enviar a un amic Enviar a un amic 
 
  Macaco Macaco

 

DOSSIER Maig 2001
de Mono Lo

 

Macaco
Macaco

  Dossier

  Discografia

  Col·laboracions destacades

  Notícies

  Foro

  Entrevistes

  Fotos

  Contacte & Management

  Artistes relacionats

  Enllaços

el Chango

  Portada

  Editorials

  Artistes del Chango

  Fotos

  Vídeos

  TV

  Discos del Chango

  Concerts

  Notícies

  Konsciència Social

  El Catàleg

 · iTunes

  Els Changuit@s

 · Foros, Chat, Mailing list

  Ràdio

  Castellano

  Français

  Italiano

  English

  Contactar

  Donatius

Cercar




« Emitiendo desde Radio Tinieblas para toda la Galaxia »

Amb aquest crit de ràbia i salts de mico, el "Mono Loco" surt a l'escenari acompanyat del seu grup. Macaco és abans de res ell.

Abans de crear el seu grup, participa amb generositat a les aventures dels seus amics músics, donant la seva veu i la seva energia per a causes justes : Magia Animal (hardcore), Dr. No (funk), Ojos de Brujo (flamenc), Amparanoïa (mestís), Dusminguet (rumba, cumbia), Los de Abajo

« Satélite llamando la tierra ; no contesta… »
« Satélite llamando la tierra ; no contesta… »

Les productores no contesten però el públic esclata d'alegria a cada aparició del Mono Macaco. Amb paciència i després de trepitjar els escenaris de la ciutat portuària, Macaco realitza per fi el seu primer àlbum amb el seu col·lectiu associat, La Hermandad Chirusa. Aquest disc és fruit de nombroses influències i d'una real maduresa musical. La Hermandad Chirusa són Martin Fucks (Guitarra i veu - Argentina), Carlos Jaramillo (Sonidub - Colòmbia) i Fran Beltrán (teclat - Espanya). Aviat s'incorporen també: els espanyols (Salva Suau a la bateria, Sebi Suaréz al baix i Marc Artis al teclat), el colombià Beto Bedoya (percussions i veu), rei de la cumbia i Sandro Dos Santos, impressionant percusionista brasiler.
La barreja d'estils musicals dóna llum a una veritable fusió llatina.

Tal com el "Mono Loco" li comentava a Francesca, una amiga italiana, després del seu concert a Milà : "Si la música llatina és Ricky Martin, pertanyem a una categoria de música llatina alernativa , però no crec que Ricky Martin sigui una alternativa llatina".

Macaco és un admirador del treball de Beck i ha volgut restituir en aquest àlbum, el seu entorn auditiu i les seves influències musicals.
El Mono En El Ojo del Tigre és un mestissatge de melodies i sonoritats. Rumba, reggae, rap, i música electrònica es barregen de manera natural als sons del carrer, als crits i murmuros del Barri Xino de Barcelona i a la frescor i espontaneïtat dels seus personatges. Aquesta fusió musical restituïx l'ambient dels carrers de l'antiga Barcelona i fa l'efecte que un s'està passejant pels carrers del Raval, anant de la Plaça Reial a la Catedral, de la Plaça George Orwell a l'Església de la Mercé, parant-se de tant en tant per a escoltar les antigues melodies que s'escapen dels pisos del Carrer Escudellers.

Els crits de Mama Macaco, el acordéon de Joan de Dusminguet, les percussions de Beto Bedoya, la veu d'Amparo Sanchez, el rap de 7 notas 7 colores o de Mucho Muchacho, el baix de Robert Trujillo, la nota de flamenc de Juanlu i Carlos d'Ojos de Brujo, són com espècies afegides a aquesta explosió musical.

Dalt de l'escenari, els macacos es mouen, criden, ballen al so que toquen, es rebel·len. Es tracta de comunicar amb el públic. El grup no dubta a mobilitzar-se per a causes socials com per exemple cantant a Barcelona en contra de la nova llei d'Estrangeria.

David Byrne, seduït per l'àlbum, arregla a la seva manera, en la segona edició, la cançó Delaveraveraboomboom. Macaco canta Chanchan de Compay Segundo aportant el seu toc tan particular.

L'èxit no els puja al cap. Preveuen un nou treball per a finals de 2001 i no paren de pujar-se a l'escenari ni de fer la festa amb els seus amics : per a recaptar fons per Chiapas amb Amparanoia, Dusminguet y Wagner Pa (Sound System per a La Realidad), per a celebrar el segon àlbum dels seus amics, Dusminguet en el Club Apol·lo de Barcelona.

Discografia [amunt]
El Mono en el Ojo del Tigre   El Mono en el Ojo del Tigre
   1999 Edel - Àlbum
 

Rumbo Submarino   Rumbo Submarino
   2001 Edel - Àlbum
   comprar en iTunes
Entre Raíces y Antenas   Entre Raíces y Antenas
   2004 Mundo Zurdo - Doble àlbum
   comprar en iTunes
Ingravitto   Ingravitto
   2006 Mundo Zurdo - Àlbum
   comprar en iTunes
Puerto Presente   Puerto Presente
   2009 Mundo Zurdo - Àlbum
   comprar en iTunes
Puerto Presente (Deluxe Version)   Puerto Presente (Deluxe Version)
   2009 Mundo Zurdo - Reedició
   comprar en iTunes
El Vecindario   El Vecindario
   2010 - Àlbum
   comprar en iTunes
El murmullo del fuego   El murmullo del fuego
   2012 - Àlbum
   comprar en iTunes

Col·laboracions destacades [amunt]
Folía   Wagner Pá & Brazuca Matraca: Folía
   2000 Virgin - Senzill
 

Fuerza Vol.1   Fuerza Vol.1
   2000 Virgin - Recopilatori
 
Peret Rey de la Rumba   Peret Rey de la Rumba
   2000 Virgin - Recopilatori
 
Vengue   Ojos de Brujo: Vengue
   2001 Edel - Àlbum
   comprar en iTunes
Me Voy con el Gusto   Lumbalú: Me Voy con el Gusto
   2001 Ventilador Music - Àlbum
   comprar en iTunes
Fuerza Vol.2   Fuerza Vol.2
   2001 Virgin - Recopilatori
 
Barí   Ojos de Brujo: Barí
   2002 La Fábrica de Colores - Àlbum
   comprar en iTunes
Barcelona Zona Bastarda   Barcelona Zona Bastarda
   2002 Organic Records - Doble recopilatori
 
Grande la Medianoche   Roy Paci & Aretuska: Grande la Medianoche
   2002 Etnagigante - Senzill
 
Back to the Earth   Carlos Jean: Back to the Earth
   2002 EMI - Àlbum
   comprar en iTunes
Cybertropic Chilango Power   Los de Abajo: Cybertropic Chilango Power
   2002 Luaka Bop - Àlbum
   comprar en iTunes
Baciamo le Mani   Roy Paci & Aretuska: Baciamo le Mani
   2002 Viceversa - Àlbum
 
Per Palestina   Per Palestina
   2003 - Recopilatori
 
Barcelona Raval Session   Barcelona Raval Session
   2004 K Industria - Doble recopilatori
 
Duermes?   Sin Papeles: Duermes?
   2005 Sin Papeles Records - Àlbum
   comprar en iTunes
RadioChango Añejo Reserva vol.I   RadioChango Añejo Reserva vol.I
   2005 RadioChango - Recopilatori
 
Reencuentros   Reencuentros
   2006 - Recopilatori
 
Mr. Miracle   Carlos Jean: Mr. Miracle
   2006 EMI - Àlbum
   comprar en iTunes
La Vida Te Da   Amparanoïa: La Vida Te Da
   2006 Pias - Àlbum
   comprar en iTunes
Rambla, Rumble, Rumba   Rambla, Rumble, Rumba
   2007 EMI - Àlbum
   comprar en iTunes
Llestos   Sota Zero: Llestos
   2007 - Àlbum
   comprar en RadioChango
Azúl   Calima: Azúl
   2007 - Àlbum
   comprar en iTunes
Latin Reggae   Latin Reggae
   2008 Putumayo - Recopilatori
 
España   España
   2009 Putumayo - Recopilatori
 
Solo Volar   Calima: Solo Volar
   2012 Satélite K - Àlbum
   comprar en iTunes

Notícies [amunt]
  19.03.2010: Festival CruïllaBCN - 16 y 17 de julio con Ben Harper, Macaco y Alpha Blondy de cabezas de cartel!! (Castellano)
  28.10.2009: Macaco publica Puerto Presente. Edición Especial en formato CD+DVD (Castellano)
  31.03.2009: VIÑA ROCK 2009 (Castellano)
  16.01.2009: Macaco te da la bienvenida a Puerto Presente (Castellano)
  18.06.2007: Festival Cruïlla de Cultures 2007 (Castellano)
  29.05.2007: EL GRUPO CATALÁN MACACO ACERCA LA MÚSICA DE LOS CINCO CONTINENTES A EL ÁLBUM DE LA SEMANA DE CANAL+ (Castellano)
  28.05.2007: El álbum Rambla, Rumble, Rumba descubre la tercera generación de rumberos catalanes (Castellano)
  20.05.2007: Festival Cruïlla de Cultures 2007
  07.05.2007: 3r Caixa Sabadell - Etnival 2007
  12.04.2007: REEDICIÓN DE "INGRAVITTO" DE MACACO (Castellano)
  11.04.2006: Festival METROROCK 2006 (Castellano)
  10.06.2005: CRONICAS DE ROCK MESTIZO - Música sin papeles (Castellano)
  11.04.2005: RECOPILATORIO RADIOCHANGO AÑEJO RESERVA (Castellano)
  14.06.2004: MACACO: Entre Raices y Antenas (Castellano)
  13.02.2004: MACACO: doppio cd quasi pronto! (Italiano)
  12.02.2004: MACACO: nuevo doble disco en marcha (Castellano)

Foro [amunt]
  El Foro de Macaco

Entrevistes [amunt]
  Entrevista con el "MONO LOCO" - 09/2002 (Castellano)
  Interview de "MONO LOCO" Macaco - 09/2002 (Français)
  Interview with "Mono Loco" - 09/2002 (English)
  Interview de "MONO LOCO" Macaco - 05/2002 (Français)

Fotos [amunt]
  Experiencia Espantapitas 2009
  Festival Internacional de Cine del Sahara (FiSahara) 2009
  8 Aniversario RadioChango
  VIÑAROCK 2007
  Macaco 2001

Contacte & Management [amunt]
SOLD OUT
C/ Alcalá 114, 6ºB
28009 Madrid
Tel. (+34) 91 435 84 78
Fax (+34) 91 431 81 85
www.soldout.es

Contacto:
Amanda del Monte / Aranzazu Ezpeleta
Mail: mkt@soldout.es

Artistes relacionats [amunt]
  Ojos de Brujo
  BarXino
  Papangú
  Eldys

Enllaços [amunt]
  www.macaco.es
  www.myspace.com/macacoelmono
  www.audiokat.com/artistas.asp?aid=00000368
  www.calarumba.com

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016