www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS

 [LA TROBA KUNG-FÚ]

LA TROBA KUNG-FÚ

La Troba Kung-Fú La Troba Kung-Fú
Tornar Tornar 

Enviar a un amic Enviar a un amic 
 
  La Troba Kung-Fú La Troba Kung-Fú

 

DOSSIER Gener 2006
de Marc Isern

 

La Troba Kung-Fú
La Troba Kung-Fú

  Dossier

  Discografia

  Col·laboracions destacades

  Notícies

  Foro

  Entrevistes

  Vídeos

  Fotos

  Contacte & Management

  Artistes relacionats

  Enllaços

el Chango

  Portada

  Editorials

  Artistes del Chango

  Fotos

  Vídeos

  TV

  Discos del Chango

  Concerts

  Notícies

  Konsciència Social

  El Catàleg

 · iTunes

  Els Changuit@s

 · Foros, Chat, Mailing list

  Ràdio

  Castellano

  Français

  Italiano

  English

  Contactar

  Donatius

Cercar




Txaca pum, txaca pum...
Joan Garriga torna a fer de les seves. Després de vuit anys i tres discos amb Dusminguet, el cantant acordionista de veu aguda i carismàtica de La Garriga es posa al capdavant de La Troba Kung-Fú per a seguir experimentant amb el gènere poc acadèmic de la rumba catalana.
La Troba és una paraula d’origen occità que a l’Edat Mitjana feia referència als poetes trobadors. Kung-Fú és l’habilitat aconseguida mitjançant la constància i la pràctica. La Troba Kung-Fú obre una dimensió nova, on els músics busquen amb la pràctica diària la virtut amb l’instrument, la virtut del bon artesà de l’ofici musical. Tota una declaració d’intensions.

Els Artic Monkeys de la rumba
Nascuts el desembre de l’any 2005, des del seu origen La Troba Kung-Fú s’ha dedicat a sembrar cançons que després de la collita ha anat penjant gratuïtament cada quinze dies al seu web www.latrobakungfu.net. La seva rumba en estat embrionari barrejada amb dub, cúmbia, sarao, blues, boogie-woogie i altres gèneres més fàcils de tocar que de definir, ha estat descarregada des de Mèxic a l’Uruguai passant per La Garriga o la República Txeca, demostrant que els adeptes al sistema de vida La Troba Kung-Fú busquen i troben aliances per a tot arreu.

El Dub-Fulletí
La Troba Kung-Fú va publicar fa uns mesos el Primer Dub-Fulletí, recarregat d’escriptura dub on es mostrava tota la informació que aporten les cançons (les lletres, les històries, els pals, els personatges...). El dub escrit, a l’igual que el musical, permet transmetre de forma immediata les idees que ningú s’atreveix a etiquetar o definir amb precisió reivindicant el seu caràcter efímer i viu. Se n’han fet dues edicions acompanyades d’un disc amb quatre cançons del web i dues remescles.

Clavell morenet
Trobant cançons, vibrant amb els ventiladors dalt de l’escenari i viatjant i viatjant per a tot arreu, ara per fi arriba el temps de la recol·lecció. Clavell morenet és el primer disc de La Troba Kung-Fú. Enregistrat al seu propi estudi de la Fournier, a La Garriga, mesclat de nou a MusicLan (Avinyonet de Puigventós) i masteritzat a The Exchange (Londres), la nova col·lecció de cançons ben podades es presenta en format de Llibre-Disc amb 98 pàgines articulades en tres apartats. La primera part és el Fú. És l’apartat que parla sobre l’home, la parla, la tradició. Vertebrat a partir de les tretze cançons, trobem el pròleg –“La cançó del lladre”- més dotze mesos de l’any: Des de desembre “Oriente Miedo” fins a novembre “Stop Blood”. La segona part és Kung-Fú, el mètode, on cada personatge de La Troba explica un secret, una virtut del seu instrument. Finalment, la tercera part, La Troba, és el western, la pel·lícula, la llegenda. És el més enllà de cada cançó.

Tot i les explicacions, la rumba segueix tenint tan poques ganes de definir-se com de deixar de sonar a les festes populars. Gaudiu-lo molt!

Discografia [amunt]
Clavell Morenet   Clavell Morenet
   2006 K Industria - Àlbum
   comprar en iTunes

Remixes   Remixes
   2008 - Remixes
 
Rumbia At Ernesto's   Rumbia At Ernesto's
   2009 - Live
 
A la Panxa del Bou   A la Panxa del Bou
   2010 - Àlbum
   comprar en iTunes
Santalegria   Santalegria
   2013 - Àlbum
   comprar en iTunes

Col·laboracions destacades [amunt]
Papier Mullat   Nour: Papier Mullat
   2007 Kasba Music - Àlbum
   comprar en iTunes

Rambla, Rumble, Rumba   Rambla, Rumble, Rumba
   2007 EMI - Àlbum
   comprar en iTunes
For Ever   Fufü-Ai: For Ever
   2007 Kasba Music - Àlbum
   comprar en iTunes
Y Si Rompo Mi Camino   Damba: Y Si Rompo Mi Camino
   2008 - Àlbum
   comprar en iTunes
RadioChango Añejo Reserva 7 Años   RadioChango Añejo Reserva 7 Años
   2008 - Doble recopilatori
   comprar en RadioChango
Más Achilifunk   Más Achilifunk
   2009 Love Monk - Àlbum
   comprar en iTunes
Detotarrel   Detotarrel
   2009 - Recopilatori
 
Sin Rumba Fija   Familia Rústika: Sin Rumba Fija
   2010 Kasba Music - Àlbum
   comprar en RadioChango
Boom Bastard   Electroputas: Boom Bastard
   2010 - Àlbum
 
Corriente Vital - 10 Años   Ojos de Brujo: Corriente Vital - 10 Años
   2010 - Àlbum
   comprar en iTunes
Xapomelön   La Pegatina: Xapomelön
   2011 Kasba Music - Àlbum
   comprar en RadioChango | iTunes
P'alante   Muyayo Rif: P'alante
   2011 Kasba Music - Àlbum
   comprar en iTunes
Revoltosa   Bongo Botrako: Revoltosa
   2012 Kasba Music - Àlbum
   comprar en iTunes

Notícies [amunt]
  19.11.2012: Bongo Botrako presenta su segundo álbum "Revoltosa" (Castellano)
  22.02.2011: Fiesta 10º Aniversario de GATS y RadioChango (Castellano)
  14.02.2011: Festa 10 Aniversari de GATS i RadioChango
  25.11.2010: ROOTSOUND VI Aniversario (Castellano)
  08.10.2010: Achilifunk Vol. 3 “Gitano Real” (Castellano)
  02.03.2010: Sin Rumba Fija, nuevo disco de la Familia Rústika (Castellano)
  18.12.2009: Calendario RadioChango 2010 & RadioChango Añejo Reserva 7 Años (Castellano)
  14.12.2009: La Diada de la Rumba desborda el CAT
  15.09.2009: Detotarrel
  05.09.2009: Festival Cruïlla Bcn 2009 (Castellano)
  05.09.2009: Festival Cruïlla Bcn 2009
  21.05.2009: V CAIXA SABADELL ETNIVAL 2009 (Castellano)
  21.05.2009: V CAIXA SABADELL ETNIVAL 2009
  17.04.2009: Más Achilifunk (Castellano)
  24.03.2009: HOMENAJE A GATO PÉREZ (Castellano)
  29.10.2008: Presentació RadioChango Añejo Reserva 7 años // Barcelona Postiza
  25.10.2008: Presentación RadioChango Añejo Reserva 7 años // Barcelona Postiza (Castellano)
  20.10.2008: La Troba Kung-Fú, CONCIERTO FINAL DE GIRA (Castellano)
  20.10.2008: La Troba Kung-Fú, “Adéu clavell morenet, adéu estrella del dia”
  16.10.2008: (in)FUSIÓN FLAMENCA ‘08
  03.09.2008: Recopilatori RadioChango Añejo Reserva 7 Años
  03.09.2008: Recopilatorio RadioChango Añejo Reserva 7 Años (Castellano)
  28.07.2008: Primera nit de Rumba Catalana a Poboleda
  03.04.2008: ALBERT PLA, NOFX, BARRICADA, ROSENDO, MOJINOS ESCOZÍOS O MAGO DE OZ SON ALGUNOS DE LOS GRUPOS QUE ACTUARÁN EN EL VIÑA 2008 EN PAIPORTA (Castellano)
  29.02.2008: Retransmisión en directo de la fiesta por el 7º Aniversario de RadioChango!! (Castellano)
  22.02.2008: 7º ANIVERSARI DE RADIOCHANGO!!
  05.02.2008: 7º ANIVERSARIO DE RADIOCHANGO!! (Castellano)
  03.08.2007: RadioChango en ESPERANZAH! (Castellano)
  03.08.2007: RadioChango à ESPERANZAH! (Français)
  03.06.2007: Festival ESPERANZAH! 2007, Floreffe (Français)
  28.05.2007: El álbum Rambla, Rumble, Rumba descubre la tercera generación de rumberos catalanes (Castellano)
  12.01.2007: Audició musical, tertúlia i vermut amb Joan Garriga
  10.11.2006: Circuit Català de Sales
  24.07.2006: Oriente Medio (Castellano)
  19.06.2006: EL DUB FULLETÍ DE LA TROBA KUNG-FÚ
  16.06.2006: ETNIVAL 2006 - Girona (Castellano)

Foro [amunt]
  El Foro de La Troba Kung-Fú

Entrevistes [amunt]
  Entrevista amb JOAN GARRIGA - 01/2007
  Entrevista con Joan Garriga - 01/2007 (Castellano)
  ÀUDIO: Entrevista de l@s Changuit@s - 01/2007

Vídeos [amunt]
  09.2012: Video Clip La Troba Kung Fú - Petit Rumbero
  06.2010: RadioChango TV, Junio 2010, 1/5 : Novedades Musicales
  06.2010: RadioChango TV, Junio 2010 : Programa completo
  11.2008: Fiesta RadioChango // Barcelona Postiza
  10.2008: Videoclip: La Troba Kung-Fu - Clavell Morenet
  03.2008: Entrevistas en ocasión del 7º Aniversario de RadioChango
  08.2007: Videoclip: La Troba Kung-Fú - Inici
  01.2007: Video entrevista amb JOAN GARRIGA

Fotos [amunt]
  Xº Aniversario GATS / RadioChango
  VI Festival de las Músicas
  Esperanzah! World Music Festival Barcelona
  Fiesta RadioChango - Barcelona Postiza
  La Troba Kung Fú- Final de Gira-
  7º Aniversario RadioChango 8 / 3 / 08 La Capsa]
  Esperanzah! 2007
  VIÑAROCK 2007
  6º Aniversario RadioChango
  La Troba Kung-Fú al Museu Etnològic de Barcelona
  FNAC Barcelona, 22/6/2006
  La Troba Kung-Fú, Leuvenel 20/5/2006
  Sala Apolo, Barcelona, 22/3/2006

Contacte & Management [amunt]
Fourni Produccions Sonores
(+34) 617 351623 – (+34) 610 041182

Via Lactea Records
Piet Decoster – 57, rue Beyaert – 7500 Tournai – Belgique
Tel. +32.69.770.900. – Mob. +32.476.25.67.79. - Fax. +32.69.841.029.
piet.decoster@skynet.be – www.vialactea.be

Artistes relacionats [amunt]
  Amparanoïa
  Dusminguet
  Gertrudis
  Eldys
  Club Mestizo All Stars

Enllaços [amunt]
  www.latrobakungfu.net
  www.myspace.com/latrobakungfu
  www.fourni.org
  www.audiokat.com/artistas.asp?aid=00000594
  www.calarumba.com

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016