www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS

 [LA PEGATINA]

LA PEGATINA

La Pegatina La Pegatina
Tornar Tornar 

Enviar a un amic Enviar a un amic 
 
  La Pegatina La Pegatina

 

DOSSIER Febrer 2007
de LaPegatina.com

 

La Pegatina
La Pegatina

  Dossier

  Discografia

  Col·laboracions destacades

  Notícies

  Foro

  Vídeos

  Fotos

  Contacte & Management

  Enllaços

el Chango

  Portada

  Editorials

  Artistes del Chango

  Fotos

  Vídeos

  TV

  Discos del Chango

  Concerts

  Notícies

  Konsciència Social

  El Catàleg

 · iTunes

  Els Changuit@s

 · Foros, Chat, Mailing list

  Ràdio

  Castellano

  Français

  Italiano

  English

  Contactar

  Donatius

Cercar




El grup va néixer el 2003 amb el nom de Pegatina Sound System, quan l'Adrià i l'Ovidi s’ajunten amb en Rubén, que fins aleshores tocava en solitari, i decideixen tirar endavant el projecte sense tenir idea del que es feien, a dures penes sabien què era la música. Un any després, ja duien més de vint concerts a les esquenes i eren un dels grups més actius del mercat català. També començaven a participar en festivals i concerts en diferents punts de la geografia espanyola. Amb el nom del grup oficialment establert a La Pegatina, i amb més de 90 concerts a sobre, segueixen gaudint i sorprenent-se com el primer dia. La il•lusió de qui encara no es creu el que està aconseguint només per posar-hi ganes, esforç i temps.

Pertanyents a una generació que ha viscut l’ascens del mestissatge al panorama internacional i que ha crescut amb el retorn de la rumba catalana al panorama musical juvenil, els components del grup s’han vist molt influenciats per l’ambient del barri Gòtic de Barcelona, del qual, malgrat ser originaris de Montcada i Reixac, en són exponents: barregen castellà, català i gallec en les seves cançons i fins i tot s’atreveixen, en alguns casos, amb altres idiomes com l’anglès o el francès.

La Pegatina és un grup amb vocació de directe. Un estil sense pretensions, enfocat directament al públic que tenen davant. Grup fonamentalment urbà, alguns dels seus millors concerts no han sigut en sales ni pavellons sinó en places, carrers, trens de rodalies o autobusos, demostrant molt poca vergonya a l’hora d’incitar a coneguts i estranys a ballar i cantar amb ells.

I què toquen? Doncs rumba! Rumba d’aquella que t’enganxa i et fa remoure tant que n’acabes demanant més fins que explotes de cansament. Són autèntics addictes al xou, amb tornades senzilles i directes que acaben corejant la majoria dels que els escolten. Dies després del concert et sorprens taral•lejant alguna rumbeta o repetint alguna estrofa particularment ben trobada. I, malgrat aquesta aparent simplicitat, les seves cançons no deixen de contenir missatges reivindicatius a favor dels drets humans, del respecte i en contra de la mentida o la injustícia, utilitzant normalment exemples propers per il•lustrar aquests valors universals.

El primer disc, ‘ Al carrer! ’, apareix a principis de 2007 després d’una intensa tardor en la que van combinar la gravació a Sukhà amb les últimes actuacions de l’any. ‘ Al carrer! ’ consta de 13 temes al més pur estil 'Pegatina', amb bonus track marca de la casa inclosa, i és ple de col•laboracions destacades: els baixos del disc són de Gambeat (Radio Bemba), Leo & Kachafaz dels Che Sudaka col•laboren a la cançó 'No a la Guerra', l'Alguer de 'Txarangö' apareix a 'Penjat’, l'Emma Calafell ho fa a 'Petrolero', i Manu Chao a 'O Camareiro', tema del qual s'ha gravat una versió completament nova pel disc.

En definitiva, La Pegatina és sinònim de festa i alegria, de diversió i moviment.

Discografia [amunt]
Al Carrer!   Al Carrer!
   2007 - Àlbum
   comprar en RadioChango

Via Mandarina   Via Mandarina
   2009 Kasba Music - Àlbum
   comprar en RadioChango | iTunes
Xapomelön   Xapomelön
   2011 Kasba Music - Àlbum
   comprar en RadioChango | iTunes
Eureka!   Eureka!
   2013 Kasba Music - Àlbum
   comprar en iTunes

Col·laboracions destacades [amunt]
Cortocircuit 2004   Cortocircuit 2004
   2004 - Recopilatori
 

A Per Loca   A Per Loca
   2006 - Recopilatori
 
Mariatchi Boogie   Mariatchi Boogie
   2006 - Recopilatori
 
Neocalorrismo x fiesta vol.I   Neocalorrismo x fiesta vol.I
   2007 K Industria - Recopilatori
 
EsperanSaharaui   EsperanSaharaui
   2007 - Recopilatori
 
RadioChango Añejo Reserva 7 Años   RadioChango Añejo Reserva 7 Años
   2008 - Doble recopilatori
   comprar en RadioChango
¿Delincuente?   Avanti Esperanza: ¿Delincuente?
   2008 - Àlbum
 
Barcelona Postiza   Barcelona Postiza
   2009 - Recopilatori
   comprar en RadioChango
Todos Los Días Sale El Sol   Bongo Botrako: Todos Los Días Sale El Sol
   2010 Kasba Music - Àlbum
   comprar en RadioChango | iTunes

Notícies [amunt]
  28.06.2012: XAPOMELÖN DE LA PEGATINA, MEJOR DISCO DE WORLD MUSIC DE 2011 DE LOS PREMIOS UFI DE LA MÚSICA INDEPENDENTE (Castellano)
  02.03.2011: Kasba Music informa: Newsletter nº 7 - 2 de Marzo 2011 (Castellano)
  07.10.2010: Todos los días sale el sol Nou disc de Bongo Botrako
  12.05.2010: VI Caixa Sabadell ETNIVAL Girona 2010
  12.05.2010: VI Caixa Sabadell ETNIVAL Girona 2010 (Castellano)
  01.03.2010: LA PEGATINA ES CONSOLIDA COM EL NOU FENOMEN DE LA MÚSICA CATALANA
  13.01.2010: 16/1/2010 Festa RadioChango amb Rumba Tarumba + DJ's Battle a Lo Submarino de Rasquera
  18.12.2009: Calendario RadioChango 2010 & RadioChango Añejo Reserva 7 Años (Castellano)
  14.12.2009: La Diada de la Rumba desborda el CAT
  27.11.2009: RadioChango TV, diciembre 2009 (Castellano)
  19.11.2009: KASBA MUSIC: MÚSICA CATALANA, INDEPENDENT I UNIVERSAL
  06.11.2009: DIADA DE LA RUMBA
  21.09.2009: El Mercat de Música Viva de Vic boicotea el concierto de La Pegatina y Muyayo Rif (Castellano)
  21.09.2009: El Mercat de Música Viva de Vic boicoteja el concert de La Pegatina i Muyayo Rif
  10.09.2009: Barcelona Postiza, nuevo recopilatorio ya en la calle! (Castellano)
  05.09.2009: Festival Cruïlla Bcn 2009
  05.09.2009: Festival Cruïlla Bcn 2009 (Castellano)
  03.07.2009: La Primera Edició del Esperanzah! finalitza amb gran èxit!
  03.07.2009: La Primera Edición del Esperanzah! finaliza con gran éxito! (Castellano)
  18.06.2009: Tiken Jah Fakoly, Terrakota, La Pegatina, Smod y Muyayo Rif arrancarán el próximo viernes 26 de junio la primera edición del ESPERANZAH! WORLD MUSIC FESTIVAL en Barcelona (Castellano)
  02.06.2009: Esperanzah! World Music Festival desperta els nostres sentits i consciències
  27.05.2009: Esperanzah! World Music Festival despierta nuestros sentidos y nuestras conciencias (Castellano)
  07.05.2009: La Pegatina continua batent rècords
  30.04.2009: Esperanzah!, un festival comprometido y un espacio para la reflexión (Castellano)
  24.03.2009: HOMENAJE A GATO PÉREZ (Castellano)
  04.02.2009: VIA MANDARINA, nuevo disco de LA PEGATINA a la venta el 23 de Febrero (Castellano)
  26.01.2009: VIA MANDARINA, el nou disc de LA PEGATINA a la venta el 23 de Febrer
  10.10.2008: Fi de Gira Conxi Tour - La Pegatina
  10.10.2008: Fin de Gira Conxi Tour - La Pegatina (Castellano)
  03.09.2008: Recopilatori RadioChango Añejo Reserva 7 Años
  03.09.2008: Recopilatorio RadioChango Añejo Reserva 7 Años (Castellano)
  26.05.2008: JAM Festival a Rasquera
  26.05.2008: JAM Festival en Rasquera (Castellano)
  22.05.2008: Cruïlla de Cultures 2008 (Castellano)
  20.05.2008: 4t Caixa Sabadell Etnival
  20.05.2008: 4º Caixa Sabadell Etnival (Castellano)
  19.05.2008: L'URBAN VEUS ja té nova data: Del 30 de maig a l'1 de juny!
  16.05.2008: Cruïlla de Cultures 2008
  06.05.2008: EL FESTÍN CANÍBAL PASSA AL POBLE ESPANYOL ELS DIES 27 i 28 DE JUNY
  21.04.2008: URBAN VEUS 2008 (Castellano)
  21.04.2008: URBAN VEUS 2008
  14.04.2008: 26/4: Festa RadioChango a la Capsa!
  11.04.2008: 26/4: Fiesta RadioChango en la Capsa! (Castellano)
  02.08.2007: ¡LLEGA LA MÚSICA CALLEJERA A LA BARCELONETA! - Hoy jueves comienza el Busker’s Festival Barcelona (Castellano)
  14.06.2007: III BUSKER'S FESTIVAL BARCELONA (Castellano)
  18.02.2007: LA PEGATINA: PRESENTACIÓ DEL NOU DISC A LA PREMSA
  18.02.2007: LA PEGATINA: PRESENTACIÓN DEL NUEVO DISCO A LA PRENSA (Castellano)
  23.01.2007: El disco de La Pegatina ya es una realidad (Castellano)
  23.01.2007: El disc de La Pegatina ja es una realitat
  18.06.2006: A PER LOCA MUSICAL (Castellano)
  14.02.2006: LA RUMBA CALLEJERA DE LA PEGATINA SOUND SYSTEM EN LA RAI (Castellano)

Foro [amunt]
  El Foro de La Pegatina

Vídeos [amunt]
  04.2012: Video Clip La Pegatina - Maricarmen
  02.2012: Video Clip La Pegatina feat. The Sey Sisters - Foxy & Billy
  06.2011: Video Clip La Pegatina - La Sorranchera
  03.2011: Video Clip La Pegatina - Muérdeme
  04.2010: Video Clip La Pegatina - Gat Rumberu
  02.2010: RadioChango TV, Febrero 2010, 5/6 : Spam com La Pegatina
  02.2010: RadioChango TV, Febrero 2010 : Programa completo
  01.2010: RadioChango TV, febrero 2010 (Trailer promo)
  01.2010: RadioChango TV, Enero 2010 : Programa completo
  01.2010: RadioChango TV, Enero 2010, 1/7 : Intro + Novedades Musicales
  12.2009: La Pegatina - Final Via Mandarina Tour
  12.2009: RadioChango TV, Dic.09 : Programa completo
  12.2009: RadioChango TV, Dic.09 2/6 : Entrevista La Pegatina
  09.2009: Video Clip La Pegatina - Miranda
  04.2009: Presentació Oficial Esperanzah! Barcelona 2009
  03.2009: Video Clip La Pegatina - Alosque
  04.2008: URBAN VEUS 2008 - Trailer
  12.2007: Ventil·lant La Rumba
  11.2007: Videoclip: La Pegatina - Penjat
  02.2007: Presentación de "Al Carrer!" - La Pegatina en directo en el Sidecar

Fotos [amunt]
  La Pegatina - Xapomelön Tour (Granada)
  La Pegatina en El Chiringo del Chamán
  La Pegatina - Final de Gira en Barcelona-
  JamFestival - Rasquera 6 /7/08
  Etnival 2008
  Fiesta RadioChango 26 / 4 / 08 La Capsa]
  La Voz del Chango 6/2/08

Contacte & Management [amunt]
Management: Son De-3
german@sonde3.com
Telf: (0034) 649112324 (Germán)
http://www.sonde3.com

Banda: contacto@lapegatina.com

Enllaços [amunt]
  www.lapegatina.com
  www.myspace.com/lapegatina
  www.facebook.com/pages/La-Pegatina/26563739420?ref=ts
  www.twitter.com/lapegatina
  www.fotolog.com/lapegatina
  www.youtube.com/lapegatinatv
  www.lastfm.es/music/La+Pegatina
  www.nvivo.es/artistas/n/La+Pegatina
  www.audiokat.com/artistas/lapegatina.asp
  www.calarumba.com

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016