www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS

 [LA KINKY BEAT]

LA KINKY BEAT

La Kinky Beat La Kinky Beat
Tornar Tornar 

Enviar a un amic Enviar a un amic 
 
  La Kinky Beat La Kinky Beat

 

DOSSIER Gener 2004

 

La Kinky Beat
La Kinky Beat

  Dossier

  Discografia

  Col·laboracions destacades

  Notícies

  Foro

  Entrevistes

  Vídeos

  Fotos

  Contacte & Management

  Artistes relacionats

  Enllaços

el Chango

  Portada

  Editorials

  Artistes del Chango

  Fotos

  Vídeos

  TV

  Discos del Chango

  Concerts

  Notícies

  Konsciència Social

  El Catàleg

 · iTunes

  Els Changuit@s

 · Foros, Chat, Mailing list

  Ràdio

  Castellano

  Français

  Italiano

  English

  Contactar

  Donatius

Cercar




Sweet kinky reggae for your life

Extravagant potser? Fora de l’ordinari, per descomptat… Perversa ? Si això suposa corrompre l’estat natural de les coses, no hi ha dubte. Embogidora? Doncs sí!!! Des del primer cop que l’escoltes està ben clar que no és fàcil explicar quin és aquest ingredient kinky, tan peculiar i explosiu.
La primera audició... estiu 2003. Un mail ens havia anunciat un concert d’una banda, els membres de la qual tocaven tots amb d’altres grups, des de la potent Radio Bemba, passant pels també coneguts a Barcelona com Jaleo Real, Trimelón, Afrodisian Band i Radar Bcn. M’ho vaig perdre, però era evident que m’havia de picar la curiositat. El primer que se’m va acudir és que es tractava d’un d’aquests grups que neixen un dia de borratxera per passar-s’ho bé i despareixen amb la ressaca següent. Doncs no... camí de Pontevedra a Bueu, dins el cotxe del jOTA comencen a sonar unes percussions... els nois ja tenien maqueta! I quina maqueta! D’aquestes que tot i amb el cinturó de seguretat posat, el cos comença a bellugar-se intentant seguir els constants canvis de ritme. Així que aquesta és la famosa “kinky”... el cert és que el “boca a boca” i el tam tam dels foros van anar creixent molt de pressa i aviat vaig perdre el compte de quants cops em deuen haver preguntat “ la kinky? Qui són, d’on surten?”.

La història diu que la Kinky Beat neix a la perifèria de Barcelona el maig de 2003 com a fusió de diversos projectes: després de llargues sessions de gravació de jamming en un local de Badalona, van decidir portar la seva música al directe i per això van preparar aquesta maqueta que van fer servir per treballar i presentar-se al públic. Gravada en un home-estudi propi, inclou la participació d’Arecio Smith (Teclat), David Bourguignon (Cors), Anouk (Cors), Petete (Trombó), Kike Empercutío (Tres), Melissa (Cors), Chucky (Bonus Track); el resultat: ritmes càlids i emocionants en cinc temes que ja estan sonant per diferents racons del món i que han acabat sent els guanyadors (encara que només pels pèls enfront dels madrilenys Django FM) del I concurs de maquetes organitzat per Radiochango i Ràdio França Internacional. Aquest treball assegura la festa des de les primeres notes: “Maria Maria” és una exquisida degustació per començar a escalfar l’esquelet, seguida de “P sin B” (“Pirata sin Barco”) que va aclarint el tiny “kinky” d’aquest afrodisíac cocktail de ritmes i sons: rock’steady, reggae, però també hip-hop, rock&roll, ragga, funk, samba i fins i tot drum&bass i jungle. “Tabaco y ron” continua transportant-nos dolçament cap a terres tropicals somniant la llibertat, per passar cap a ritmes més nostàlgics amb “Oyoyo” i acabar de nou de festa jamaicana amb “My lover”.

“El que deuen ser en directe!!!” vaig pensar aquell dia d’agost a la Galiza Tropical, però vaig haver d’esperar fins a la impressionant i fins i tot sobrecarregada setmana de concerts de la Mercè, al setembre, per poder veure, encara que només cinc temes –tot el que la pluja ens va permetre disfrutar-, d’aquesta tan atractiva novetat dels escenaris barcelonins.
No vam haver d’esperar massa més per disfrutar d’un show sencer, aquests nois tenen experiència i això no només es nota als escenaris. Saben moure’s, durant tota la tardor no hi ha cap de setmana que no hagin estat tocant en alguna sala de la comarca. Que hi ha gent? Millor! Que no n’hi ha? Doncs a passar-la bé igualment, la banda no sap decepcionar i contagia sense estalviar res tota la seva bona “vibra” tot just arrencat el show. Sí, perquè és precisament en directe quan millor explota el “sweet kinky reggae”, amb un repertori propi ja molt ampli per l’edat tan jove de la banda, que compta també amb algunes versions com “So lonely” de The Police i “Revolution rock” de The Clash. “Sube sube que nos vamos pa las nubes”, i és que ho aconsegueixen: concebuts per tal que festa i ball no decaiguin en cap moment, els concerts de la Kinky Beat no deixen indiferent i fins i tot el més aturat acaba ballant sense parar. En pocs mesos han fet la volta a la península, arribant a fer de teloners de l’amic i mestre Fermin i tancant gires per Itàlia, França, Holanda... La seva evolució és constant, el grup continua afinant el seu so experimentant ara amb bases electròniques; actualment, entre concert i concert planegen la gravació del que serà el seu primer LP.
Fa falta desitjar-los sort? Endavant n@is, que no sou cap “caso perdío”!

La Kinky Family és:
Gerard Casajus: el motor de la banda àlies “l’home dels mil pentinats”, a la bateria.
Donato: directament des del Marroc (i serà veritat?), al baix.
Willy Fuego: no és una mosca, no és un avió ni tampoc un mosquit; no és Superman, sinó el superheroi de Badalona! A la veu.
Miry Matahari: quan veieu un concert entendreu perquè no necessita presentacions, així de kinky és la veu femenina.
Manel Cabello: des de Santa Coloma, el p. amo de les percussions.

Discografia [amunt]
La Kinky Beat - demo & remixes   La Kinky Beat - demo & remixes
   2004 - Maqueta
 

Made in Barna   Made in Barna
   2004 Kasba Music - Àlbum
   comprar en iTunes
RMXMadeInBarna   RMXMadeInBarna
   2005 Kasba Music - Remixes
   comprar en iTunes
One More Time   One More Time
   2006 Kasba Music - Àlbum
   comprar en RadioChango | iTunes
04-06   04-06
   2007 Kasba Music - Recopilatori
 
Karate Beat   Karate Beat
   2008 Kasba Music - Àlbum
   comprar en iTunes
Remixes by Zion Train & Mad Professor   Remixes by Zion Train & Mad Professor
   2009 Kasba Music - Senzill
 
Massive Underground   Massive Underground
   2011 Kasba Music - Àlbum
   comprar en iTunes

Col·laboracions destacades [amunt]
RadioChango Añejo Reserva vol.I   RadioChango Añejo Reserva vol.I
   2005 RadioChango - Recopilatori
 

Barcelona Raval Sessions 2   Barcelona Raval Sessions 2
   2005 K Industria - Doble recopilatori
 
Mundo Mestizo 2   Mundo Mestizo 2
   2007 - Recopilatori
 
Recording   Chalart58: Recording
   2007 Kasba Music - Àlbum
   comprar en iTunes
For Ever   Fufü-Ai: For Ever
   2007 Kasba Music - Àlbum
   comprar en iTunes
EsperanSaharaui   EsperanSaharaui
   2007 - Recopilatori
 
Milakabilaka   Fermin Muguruza: Milakabilaka
   2007 - Senzill
 
Muévete Bien - Sabor Mestizo   Muévete Bien - Sabor Mestizo
   2007 Sabor Discos - Recopilatori
 
Visca la Vida (10 anys Hace Color)   Visca la Vida (10 anys Hace Color)
   2008 - Recopilatori
 
RadioChango Añejo Reserva 7 Años   RadioChango Añejo Reserva 7 Años
   2008 - Doble recopilatori
   comprar en RadioChango
Asthmatic Lion Sound Systema   Fermin Muguruza: Asthmatic Lion Sound Systema
   2008 Talka Records - Àlbum
   comprar en iTunes
La Conexión   Rude: La Conexión
   2009 - Doble àlbum
 
Boom Bastard   Electroputas: Boom Bastard
   2010 - Àlbum
 
Proyectos de Conciencia, Vol. II   Proyectos de Conciencia, Vol. II
   2010 - Recopilatori
 
Ex-cusas   Brujo: Ex-cusas
   2010 Kasba Music - EP
   comprar en RadioChango
Música contra la represión   Música contra la represión
   2011 Kasba Music - Recopilatori
   comprar en iTunes
Cat Samurai   La Bundu Band: Cat Samurai
   2011 Kasba Music - Àlbum
   comprar en iTunes

Notícies [amunt]
  04.12.2012: LA PHAZE GIRA DESPEDIDA - Después de 13 años, los creadores del “pungle” DICEN ADIÓS!!! (Castellano)
  02.11.2011: La Bundu Band presenta Cat Samurai
  02.11.2011: La Bundu Band presenta Cat Samurai (Castellano)
  05.09.2011: Newsletter Kasba Music, Nº 12 (Castellano)
  05.09.2011: Newsletter Kasba Music, Nº 12
  29.04.2011: LA KINKY BEAT gira de presentación de "Massive Underground" (Castellano)
  01.02.2011: Kasba Music informa: Newsletter nº 6 - 1 de Febrero 2011 (Castellano)
  09.10.2010: Kasba Music presenta: Proyectos de Conciencia, Vol. II (Castellano)
  01.03.2010: Festival Esperanzah 2 : cartel confirmado (Castellano)
  19.11.2009: KASBA MUSIC: MÚSICA CATALANA, INDEPENDENT I UNIVERSAL
  23.10.2009: Estreno RadioChango TV - 3 de Noviembre (Castellano)
  24.09.2009: Festa RadioChango, Ateneu Popular de Nou Barris
  24.09.2009: Fiesta RadioChango en el Ateneu Popular de Nou Barris! (Castellano)
  18.06.2009: Festa del Solstici / Siguem el canvi que volem
  29.04.2009: La Conexión, nuevo doble álbum de Rude & Barriobeaterz (Castellano)
  28.04.2009: FESTA ALTERNATIVA III (Français)
  17.11.2008: LA KINKY BEAT, FIN DE GIRA "KARATE TOUR" (Castellano)
  20.10.2008: NOVEDADES Y AGENDA NOVIEMBRE – DICIEMBRE HACE COLOR (Castellano)
  03.09.2008: Recopilatori RadioChango Añejo Reserva 7 Años
  03.09.2008: Recopilatorio RadioChango Añejo Reserva 7 Años (Castellano)
  14.08.2008: Visca la Vida (10 anys Hace Color), de regal en RadioChango!!
  13.08.2008: Visca la Vida (10 anys Hace Color), de regalo en RadioChango!! (Castellano)
  17.07.2008: NOVETATS I AGENDA GRUPS HACE COLOR
  19.03.2008: 12/4: Festa RadioChango / Presentació "Karate Beat"
  13.03.2008: 12/4: Fiesta RadioChango / Presentación "Karate Beat" (Castellano)
  15.02.2008: NOVEDADES HACE COLOR MARZO 2008 :::: LA KINKY BEAT, RABIA POSITIVA, XAZZAR, NOUR, FUFU-AI, RAUXA :::: (Castellano)
  04.12.2007: La Kinky Beat: nuevo disco para la próxima primavera (Castellano)
  19.06.2007: 10 años de HACE COLOR (Castellano)
  18.06.2007: Festival Cruïlla de Cultures 2007 (Castellano)
  01.06.2007: Exposició fotogràfica en el Ateneu Popular 9Barris
  01.06.2007: Exposición fotográfica en el Ateneu Popular 9Barris (Castellano)
  21.05.2007: Boletín noticias Hace Color Junio 2007:::: Mes de grandes festivales (Castellano)
  20.05.2007: Festival Cruïlla de Cultures 2007
  28.03.2007: X EDICIÓN DEL FESTIVAL TERRITORIOS SEVILLA (Castellano)
  06.02.2007: ONE MORE “NO SPONSORS TOUR” 07: Gira de LA KINKY BEAT 2007 (Castellano)
  09.08.2006: Desde el Vallekas Tropical… Kontrafiestas de Vallekas 06 (Castellano)
  27.07.2006: A Noite do Trasno 2006 (Castellano)
  16.06.2006: ETNIVAL 2006 - Girona (Castellano)
  04.04.2006: Fotografia musical al BAHIA
  04.04.2006: Fotografía musical en el BAHÍA (Castellano)
  29.03.2006: Barcelona Raval Session II - con camiseta de regalo!!! (Castellano)
  25.02.2006: Brazelona Sessions Sidecar - Marzo 2006 (Castellano)
  20.02.2006: LA KINKY BEAT presenta "One More Time" (Castellano)
  20.02.2006: LA KINKY BEAT presenta "One More Time"
  20.02.2006: LA KINKY BEAT presents "One More Time" (English)
  31.01.2006: BARCELONA RAVAL SESSIONS VOL. 2 (Castellano)
  16.12.2005: LA KINKY BEAT: "One More Time" en la calle a partir de febrero (Castellano)
  05.12.2005: II MESTIZAO FESTIVAL 2005 (Castellano)
  18.11.2005: LA KINKY BEAT: nuevo disco y gira! (Castellano)
  25.07.2005: Ritmi etnici 2005 (Italiano)
  14.06.2005: 1er VIU EL RIU FESTIVAL - SANTA COLOMA 100% (Castellano)
  10.06.2005: CRONICAS DE ROCK MESTIZO - Música sin papeles (Castellano)
  08.05.2005: Fiesta de Primavera de la Verneda / Jam Session (Castellano)
  25.04.2005: COCO FESTIVAL al KGB de Barcelona
  21.04.2005: CHEB BALOWSKI and LA KINKY BEAT on tour (English)
  11.04.2005: RECOPILATORIO RADIOCHANGO AÑEJO RESERVA (Castellano)
  04.04.2005: Gagner une place pour le concert de la Kinky Beat (Français)
  01.04.2005: REMIXES DE LA KINKY BEAT (Castellano)
  07.01.2005: 1er MAKARRILLAS NIGHT FESTIVAL (Castellano)
  24.09.2004: "Made in Barna", primer disco de LA KINKY BEAT (Castellano)
  25.08.2004: La Radio : Extramundi Roubaix (Français)
  31.07.2004: La parrilla de programas de la Radio (Castellano)
  31.07.2004: La grille des programmes de la Radio (Français)
  21.07.2004: Más kinky (Castellano)
  09.03.2004: Noches Del Chango : Segunda edición (Castellano)
  09.03.2004: Nuit du Chango : 2eme édition (Français)

Foro [amunt]
  El Foro de La Kinky Beat

Entrevistes [amunt]
  ÀUDIO: La Voz del Chango, 10-12-2008
  Entrevista con La Kinky Beat - 03/2006 (Castellano)
  ÀUDIO: Entrevista en Matarò - 01/2004 (Castellano)

Vídeos [amunt]
  04.2012: Video Clip La Kinky Beat - Interjungle 2.0
  11.2011: Video Clip La Kinky Beat - Good System
  05.2011: Video Clip La Kinky Beat - Massive Underground
  11.2009: RadioChango TV, Nov.09 7/7 : SPAM + Ending
  11.2009: RadioChango TV, Nov.09 : Programa completo
  10.2008: Videoclip: La Kinky Beat - Tiros y Tirones
  03.2006: Vídeo entrevista con La Kinky Beat

Fotos [amunt]
  Radio Esperanzah! Barcelona 2010
  Esperanzah! World Music Festival Barcelona
  Fiesta RadioChango Ateneu Popular de NouBarris
  III Festival Aljaraque A Punta Pala
  Festa Alternativa
  Festival Aupa Lumbreiras 2008
  La Kinky Beat - Granada 4.4.08
  10e aniversari d'Hace Color - LA DEFINITIVA
  La Voz del Chango - 12/12/07
  La Kinky Beat - Fiestas de Sarria -
  Cruïlla de Cultures 2007 - "No Music No Life", 10 años de Hace Color
  Sala Sol, Madrid 7/6/2006
  Casa del Lago, México 19/5/2006
  La Kinky Beat: Salamandra, Barcelona 18/2/06
  La Kinky Beat 2006
  Santa Coloma - 5/9/2005
  I Makarrillas Festival - 19/1/2005

Contacte & Management [amunt]
Hace Color
C/ Cardó 11, baixos
08028 Barcelona
Tel: (+34) 93 330 4253
Mov.: (+34) 670 95 27 35
joni@hacecolor.com

Artistes relacionats [amunt]
  Trimelón
  Jaleo Real
  Electroputas
  Chalart58
  Rude
  Willy Fuego

Enllaços [amunt]
  www.myspace.com/lakinkybeat
  www.myspace.com/lakinkyentertainment
  www.hacecolor.com
  www.kasbamusic.com
  www.koeterhai.de
  www.kontrakultura.net

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016