www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS

 [GIUDABASSO]

GIUDABASSO

Giudabasso Giudabasso
Tornar Tornar 

Enviar a un amic Enviar a un amic 
 
  Giudabasso Giudabasso

 

DOSSIER Octubre 2007
de Giudabasso

 

Giudabasso
Giudabasso

  Dossier

  Discografia

  Notícies

  Foro

  Contacte & Management

  Artistes relacionats

  Enllaços

el Chango

  Portada

  Editorials

  Artistes del Chango

  Fotos

  Vídeos

  TV

  Discos del Chango

  Concerts

  Notícies

  Konsciència Social

  El Catàleg

 · iTunes

  Els Changuit@s

 · Foros, Chat, Mailing list

  Ràdio

  Castellano

  Français

  Italiano

  English

  Contactar

  Donatius

Cercar
Giudabasso neix el 1996. Aquest projecte musical està obert a qualsevol tipus d'influència, buscant sempre una barreja sonora original. Giudabasso arrenca com una Ska band, però arran de col·laboracions i per l'acumulació d'experiències musicals i humanes, van anar prenent espai i forma al seu interior altres sons com el reggae, la rumba, l'afrobeat, el funky, el hip hop el ragamuffin... fins arribar a l'ús de sons electrònics.

El temes de la banda van prendre ven aviat aires internacionals, gràcies a l'ús d'altres llengües a més de l'italià, per a la lletra de les cançons: castellà, francès, anglès... però sempre mantenint les arrels ben fermes en el propi territori, i fent servir alguns dialectes com el sicilià, el salentí i el milanès. Una fórmula única i original que és deguda a la inesgotable energia que saben expressar a sobre de l'escenari i en els seus concerts.

L'elecció del nom “Giudabasso” succeeix gairebé per casualitat llegint una vinyeta d'un còmic. El col·loquial “giù da basso” (“dessota de sota”) fa entendre la sensació de veïnatge/proximitat amb la gent, la que viu, o millor subsisteix, en la marginalitat social, i per tant, un apropament a la gent que es troba malament, la gent invisible, que no te veu, la gent que pateix. Tots aquests éssers humans tenen una cosa en comú: ganes de sobreeixir de la seva condició i fer sentir les seves veus, reclamar els seus drets per no ser engolits per la indiferència del sistema.

Així escriuen en el su lloc d'Internet: www.giudabasso.net:
“Ens movem avall. Allà on hi ha la llavor! Per a aconseguir emetre un so, el més fort possible, amb baixos pregons com la nostra ànima i ritmes bullents com els nostres somnis. La nostra música germina d'un mestissatge on les nostres influències musicals i les nostres experiències personal conflueixen. Escrivim música per a expressar-nos i comunicar, comunicar la nostra ràbia, a més de la nostra pau, els nostres somnis, a més de la nostra quotidianitat i portem la nostra música per a fer balls dels nostres somnis i festes arreu. Cada dia ho fem, per que es la nostra manera d'expressar un Somni! Aquest Somni, ens ajuda a viure el nostre dia a dia i a no oblidar que el futur que es desitja cal que sigui construït sempre, cada dia, pedra sobre pedra, començant des de baix, amb molta energia i lluïment. I és propi d'allò que és a baix que les coses germinin amb més energia, per que hi ha la fam de pujar, d'emetre un so”

El 1997, els primers concerts i la participació amb moltes altres bandes de l'escena Punk/Ska milanesa al vídeo “Never Trust A Punk” de Crummy Stuf; El 1998, la primera maqueta de tres cançons; El 2000 un altres tres temes publicats on-line; el 2003 gravació de “Sciakalli”, el primer single de la banda, al que continuà, el 2005, la sortida del primer àlbum auto produït que du el mateix nom de la banda.

Entre el 1997 y el 2006, Giudabasso realitza molts concerts per tota Itàlia, , de Trentino Alto Adige a Sicília, sonant també en directe a les freqüències de Radio Popolare Network. Els seus temes son introduïts a la compilation CusCusFest 2003, Sciakalli, y en Reska Compilation Vol. 3 (2006), Mediterranea. Alguns temes son retransmesos per la ràdio (Radio Popolare Network; Rai Radiouno, Lifegate Radio) i per televisió (Rai y Sky).

Durant les seves gires i innombrables concerts, dels petits i llunyans locals de província als escenaris dels macro festivals estiuencs, han compartit escena amb artistes de la talla de Sud Sound System, Aprés La Classe, Persiana Jones, Vallanzaska; Matrioska, Reggae National Tickets, Franziska, Hormonauts, Jaune Toujours, per dir-ne alguns, aixecant passions entre el públic.

Actualment, la banda es presenta en directe amb una nova formació:
Papa Andy es Andrea Morello: veu, programació, sampling
Lale the Freeman es Alessandro Martignoni: veu, trompeta, òrgan
Al MasterRiff es Alberto Agarini: guitarra, cors
Mikez es Michele Obizzi: saxo tenor, cors
Lu Tony es Antoni Coppola: percussions, veu

Sempre amb la mateixa energia que els distingeix, presenten actualment un nou espectacle amb un nou so i noves cançons: una barreja original d'electrònica, ragamuffin, afrocubana, hip hop i dub. Per saltar i ballar sense fi!

Giudabasso: ¡International Sound Contamination!

Discografia [amunt]
Giudabasso   Giudabasso
   2005 - Àlbum
   comprar en RadioChango

Notícies [amunt]
  04.01.2006: La grande festa di "LIBERI GRUPPI” (Italiano)

Foro [amunt]
  El Foro de Giudabasso

Contacte & Management [amunt]
Per Comunicare con la Band: crew@giudabasso.net
Per Organizzare Concerti: concerti@giudabasso.net
Per Informazioni Tecniche: info@giudabasso.net
Ufficio Stampa - Melissa Mattiussi: free_sushi@hotmail.com

Artistes relacionats [amunt]
  InnaCombination

Enllaços [amunt]
  www.giudabasso.net
  www.myspace.com/giudabasso
  www.myspace.com/papaandy

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016