www.radiochango.com www.radiochango.com
GATS

 [FATCHE D'EUX]

FATCHE D'EUX

Fatche d'Eux Fatche d'Eux
Tornar Tornar 

Enviar a un amic Enviar a un amic 
 
  Fatche d'Eux Fatche d'Eux

 

DOSSIER Desembre 2006
de Fatchedeux.net

 

Fatche d'Eux
Fatche d'Eux

  Dossier

  Discografia

  Foro

  Contacte & Management

  Enllaços

el Chango

  Portada

  Editorials

  Artistes del Chango

  Fotos

  Vídeos

  TV

  Discos del Chango

  Concerts

  Notícies

  Konsciència Social

  El Catàleg

 · iTunes

  Els Changuit@s

 · Foros, Chat, Mailing list

  Ràdio

  Castellano

  Français

  Italiano

  English

  Contactar

  Donatius

Cercar
Jean-François va néixer a Salon de Provence l'any 1970, la seva germana l'any 1973. Alain va néixer el 1973 a Arlès, la seva germana l'any 1970.
la proximitat de les dates de naixement van propiciar que Jef es relacionés amb la germana d'Alain i aquest amb la germana del Jef.
Totes dues famílies vivien (fins i tot encara ho fan) a 150 m. de distància, a un barri popular d'Arlès anomenat Barriol.
Gràcies a una vida de barri, l'Alain i el Jef van tenir les mateixes amistats i relacions, en jocs, comprant motos, descobrint l'alegria en memorables festes fins que van formar la seva primera banda musical anomenada EXCLUSIVIT KORPS (EK).
Això va ser a l'any 1989...
Quatre mesos més tard van arribar els primers concerts i els primers contactes amb altres grups regionals (especialment amb Kanjar'oc a un concert d'estudiants al teatre Moulin de Marsella).
Va ser l'any 1990, quan van estrenar les seves primeres composicions que els aproparen als Satellites, Rats, Washington Dead Cats, Soucoupes Violentes, Raoul Petite, Paul Personne, Molodoï, Noir Désir, Carmel, Calvin Russel...
Al 1993, Alain decidí anar-se'n a estudiar Jazz a l'Institut Musical de Formació Professional (IMPF) a Salon de Provence, abandonant el grup.
EK segueix tocant, però després de diversos canvis de components, el grup se separa definitivament l'any 1998.

Va ser al març d'aquell mateix any quan en Jef i l'Alain es retroben al festival Cargo de Nuit (Arlès) a un dels concerts.
Parlen de les seves vides des del comiat de l'Alain (tot i això, no hi havia mala relació), dels seus desitjos de creació musical (malgrat la separació d'EK), de composar i defendre la seva música a dalt d'un escenari...
Després d'aquesta trobada, decideixen tornar a començar, per provar-ho...
Efectivament, Jef no es troba a gust cantant a un grup amb una bona secció rítmica, però també amb guitarres y teclats.
Alain volia simplificar l seu coneixement harmònic i melòdic de la guitarra, allunyant-se de l'estil de jazz que treballava des de feia 5 anys. Els assajos funcionaren bé.
L'Alain i el Jef recuperen part del repertori d'EK que havien composat i es posen a escriure basant-se en una fórmula que els hi semblava tan evident com definitiva: el duet.
Després d'una petició de Cargo de Nuit, l'Alain i el Jef toquen per primera vegada en parella una nit de novembre del 1998 al "Beaujolais nouveau".
El nom del grup, en aquells moments, és "Xochipili".

La banda adopta el seu nom definitiu, Fatche d'eux, al març de 1999. Des de llavors no han parat d'escriure, composar i tocar a escenaris locals (en 1999), regionals (des del 2000) i de manera estatal a partir de l'any 2001.

Per festejar l'any 2000, el grup edita "Restez tranquille...", el seu primer àlbum autoproduit (2500 còpies), impossible trobar-lo a dia d'avui.
Aquest disc és reeditat a nivell nacional el 28 de maig del 2003 per Mosaïc Music Distribution.
A més, el duet s'obre a altres experiències musicals al compartir concerts amb altres músics, convidats esporàdicament.
També els conviden a participar als seus discos, enriquint la seva música (violoncel, petites percussions, diversos i variats sons)sense oblidar la base essencial de la seva música (enriquida pels efectes sonors).
El 10 de desembre del 2004, Fatche d'Eux celebra el seu concert número 200.
El 30 d'abril del 2005 surt a la venda "....Avant que ça déraille" (Mosaïc Music Distribution), el seu segon disc amb un DVD amb gairebé dues hores d'imatges en directe, entrevistes, videoclips, les seves gires...
El grup signa un contracte amb TROISQUATRE BIS!, segell de Burdeus i Poitiers, coneixent al setembre a Moussu T & lei Jovents amb els que l'Alain i el Jef compartirien alguns concerts durant l'any 2006.
Actualment (i fins a finals del 2006), Fatche d'Eux, està preparant (ja???!!!) el seu tercer disc, que sortirà al mercat durant l'any 2007.

Discografia [amunt]
Restez tranquille...   Restez tranquille...
   2003 - Àlbum
 

Avant que ça Déraille   Avant que ça Déraille
   2005 - Àlbum
 
Même si...   Même si...
   2007 - Àlbum
 

Foro [amunt]
  El Foro de Fatche d'Eux

Contacte & Management [amunt]
CONTACT TOUR
Alex Col / Peggy Monchaux - TROISQUATRE!
6 place Camille Pelletan - 33000 Bordeaux - France
Email: info@troisquatre.com
Tel: +33 5 56 91 79 54 / Fax +33 5 56 91 69 95

Enllaços [amunt]
  www.fatchedeux.net
  www.myspace.com/fatche2

 

 Comparteix RadioChango!

 
 Facebook MySpace del.icio.us Mister Wong! Digg Twitter Google Yahoo Technorati Meneame Fresqui Favoriting Blogmemes Blinklist Enchilame
RadioChango 2001 - 2016